Boko Haram orada, Tayyip nerede!

Emin Çölaşan
emincolasan@sozcum.com
14 Mayıs 2014
Sözcü

Boko Haram orada, Tayyip nerede!

Sevgili okuyucularım, “Dünya devlerinden, dünya liderlerinden (!)” oluşan bir hükümete sahibiz. Bunlar konuşunca dünya titriyor, vurdukları yerden ses geliyor.Tayyip sadece Türkiye’yi değil, bütün dünyayı yönetiyor!

Beş kıta bizimkinden soruluyor.Bizimki ne derse o oluyor.Çeşitli ülkelerden ve kuruluşlardan Türkiye’yi yönetenlerle ilgili alay, hakaret ve eleştiri dolu sözler sık sık duyulsa bile hiç önemli değil.Bizimkiler onların ağzının payını hemen veriyor.

* * * * *

Türkiye’de hükümetimiz ve özellikle de Tayyip’ten başkasının ağzını açma hakkı yok.Hükümetimiz tam anlamıyla
“Demokrat (!)”, “Müslüman (!)”, üstelik de “İnsancıl (!)”

Şimdi yeni bir yasayı Meclis’ten geçirmek üzere:
Çocuk tacizcilerine ve cinsel suçlara verilen cezalar ağırlaştırılacak.Çok iyi, çok güzel.Bu pisliğin cezasız kalması, ya da hafif cezalarla geçiştirilmesi mümkün olmamalı.Bizim hükümet çocukları çok seviyor, koruyor!

* * * * *

Üstelik bizim hükümet ve onun başı olan Tayyip, dünyanın neresinde bir olay olursa, oraya maydanoz olmayı başarıyor.Hele işin içinde İslamcılar varsa, Tayyip burnundan solumaya başlıyor.

Mısır olaylarını, Libya’yı, Sudan’ı, hele Suriye’yi hiç unutmayalım.Eğer ahali İslamcı hükümetlere karşı ayaklandıysa, Tayyip onların baş düşmanı.Yok eğer İslamcılar ve yobazlar baştaki yönetime karşı ayaklandıysa, Tayyip onların baş dostu.Bağırıyor, feryat ediyor, dindaşlarının hakkını koruyor!

Sudan’da El Beşir isimli bir katil iş başında. Astığı astık, kestiği kestik. Herif İslamcı.Ama gelin görün ki, her gün demokrasiden, insan haklarından söz eden Tayyip’in bir numaralı adamı. Türkiye’ye geliyor, ağırlanıyor, belki örtülü ödenekten para veriliyor.

* * * * *

Mısır’ı İslamcılar yönetiyordu.Halk ayaklandı, ordu darbe yapıp bunları devirdi.Tayyip ve onun çömezi olan Hariciye Nazırı Ahmet yine bağırıp çağırdılar ama değişen bir şey olmadı.Mısır’daki yobaz güruhu bu kez darbeyi protesto etmeye başladı. Rabitatül Adeviye meydanında bir simge oluştu:

Rabia! (Arapçada dört demek.)
Bizim Tayyipgiller bu simgeyi hemen Türkiye’ye taşıdı.En başta kendisi olmak üzere baş parmak hariç dört parmaklarını açıp gösteri yapmaya başladılar. Yeni bir zafer işareti kazandık!

Fenerbahçe’de oynayan Emre isimli futbolcu Tayyip’in yakın elemanı. Gol atınca o da Rabia işareti yapıyordu! O kadar yakındı ki, Tayyip Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu onu arayarak kutladı.Aziz Yıldırım’ı, ya da kulübün tüzel kişiliğini kutlamaya eli varmamıştı.

* * * * * *

Suriye’ye nasıl maydanoz olduğunu yıllardır izliyoruz. İslamcılar,Devlet Başkanı Esad’a karşı ayaklandı. Finansmanı ABD, Katar ve Suudi Arabistan sağlıyordu.Bu ayaklanma sürecinde Suriye gerçek bir harabeye döndü, on binlerce insan yaşamını yitirdi.Tayyip bütün gücüyle şeriatçılara destek verdi.Silah ve cephane gönderdi, örtülü ödenekten para yardımı yaptı.Oysa kısa süre öncesine kadar Esad’la al gülüm ver gülüm ilişkisi içindeydi.Ne zaman ki İslamcılar ayaklandı, Tayyip havaya girdi!

Dünyanın her ülkesi için aynı şeyi yapıyor.
Ülkemizin kaynaklarını onlara aktarıyor.

* * * * *

Bundan birkaç hafta önce, Afrika ülkesi Nijerya’da korkunç bir olay gerçekleşti.Boko Haram isimli İslamcı bir örgüt Nijerya’da bir okulu basıp 300’e yakın lise öğrencisi genç kızı silah zoruyla kaçırdı.Boko’nun anlamı: Batı eğitimi.Yani Batı eğitimi haramdır. Şeriat eğitimi olmalıdır.Örgüt açıklama yaptı:

“Kızları Allah adına ya cinsel köle olarak kullanacağız, ya da esir pazarlarında satacağız.” Dünyanın gözü şimdi Nijerya’da. Bütün dünya bu olayı kınıyor. Bütün ülkeler seferber oldu, Nijerya Hükümeti’nden bir şey yapmasını bekliyor ama herkes aciz durumda.

* * * * *

İslamcı örgüt iki gün önce, kaçırılan kızların topluca çekilen videosunu yayınladı.Kızlar örtünmüş, burkaya bürünmüştü.Kızlar hep birlikte fatiha okuyordu. İçlerinden bazıları Hristiyandı! Din uğruna yapılan iğrenç bir eylemdir. Kızların ne olacağı bilinmiyor.Belki örgüt militanları tarafından toplu tecavüze uğruyorlar, belki Afrika’nın başka yerlerinde satılacaklar, belki de serbest bırakılacaklar.Örgütün lideri açıklama yaptı:
“Batı eğitimi alanların sonu budur.”

* * * * *

Şimdi yine dönelim Türkiye ve Tayyip’in bu konudaki sessiz tavrına.Bu insanlık dışı olay başka bir ülkede olsaydı, örneğin örtülü İslamcı kızlar kaçırılsaydı, kıyameti koparmazlar mıydı?
Nijerya olayı konusunda kendisinden bir şey duydunuz mu?

Dışişleri Bakanlığı dandik, göstermelik bir açıklama yaptı ve arada kaynadı gitti. Hepsi o kadar!
Tayyip her gün kürsülerde nutuk atıyor…Ama bu olayı kınamayı aklına getirmiyor!
300’e yakın kız çocuğu İslamcılar tarafından kaçırılmış,rehin tutuluyor… Şantaj malzemesi olarak kullanılıyor…
Bizimkinden tık yok…Çünkü onun dört parmaklı Rabia-zafer işaretini şimdi Boko Haram kullanıyor.

* * * * *

Bunun tersi bir olay Mısır, Suriye, Libya, Somali, Yemen gibi bir ülkede olsa her gün meydanlara çıkar, esip gürlerdi.Sen nasıl bir Müslümansın ki, İslamcıların yarattığı bu iğrenç olayı bile kınaman mümkün olmuyor.İşine gelince Müslüman ama bütün dünyayı ayağa kaldıran bir eylem konusunda sessiz…

Çünkü o eylemi Mısır’dakilerin uzantısı olan İslamcılar yaptı.Konuş Tayyip, şimdi bir şeyler söyle.Sen bir dünya devi, dünya liderisin! Seni dinlerler!

Öteki dünya liderleri gibi sen de çık ortaya, aç bir pankart…
“Kızlarımızı geri verin.” Ya da başka bir şeyler söyle…
Nijeryalı zavallı kız çocuklarına hiç değilse bir faydan dokunsun. Belki sevap kazanırsın!

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, FAŞİZM, İrtica, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *