ZEKA YAŞI ORTALAMASI 11 OLAN TOPLUM NASIL YÖNETİLİR?

Komşum Jinekolog Doktor. Emekli, ama hala özelde çalışıyor. Öte yandan 17 tane kitabı var. Ayrıca aile hekimi ve iş yeri hekimliği sertifikaları var. Motivasyon, insan ve toplum mühendisliği konusunda da inceleme ve çalışmaları var.
Keyifle sohbet ederken Dr. komşum dedi ki:
-Toplumun politik yaklaşımı beni de çok derinden etkiliyordu. Öğrencilik yıllarımdan beri aktif ve aktivist bir duruşum vardı. Ama ne zaman ki insan ve toplum psikolojisi ve mühendisliğine merak saldım, fikrim ve duruşum o günden sonra değişti. Toplumu ve olayları dolayısıyla sizin çok kızdığınız şeylerin aslında bu içinde bulunduğumuz insan katmanları için çok doğal ve doğru sonuçlar verdiğini izliyorum dedi ve arkasından sordu:
-Türk toplumunun ortalama zeka yaşı kaç, biliyor musunuz?
– Bilmiyorum tabii…
– 11 dedi.
Çok şaşırdım, boş boş bakakaldım. Ve devam etti:
Evet 11 maalesef. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 83 milyon insanımızın zeka yaş ortalaması net 11. Konsantrasyon süresi, yani dikkate alma süresi ise sadece 17 dakika. Algı kapasitesi ise 4 kelimelik kısa cümleler. Her 20 dakikada bir zihnini dağıtmazsan, ikinci 17.ci dakikayı dikkate alması mümkün değil.
Mecburi eğitimde okunan kitaplardan sonra okunan kitap sayısı, aile başına ortalama YARIM KİTAP. “YANİ”, “AYNEN”, “BEN DE” gibi birçok kelimenin bir fikri, görüşü, temenniyi anlattığı tek dil, bizim dilimiz. Çünkü insanımızın kendini ifade edebilme yetisi yok maalesef…
Toplum A-B-C-D kategorilerine ayrılmış. Hedef kitle, toplumun çoğunluğu olan 11 yaş zeka düzeyini oluşturan D segmenti olarak seçilmiş ve bütün politikalar buna göre hazırlanmış. Hangi segmentte olursak olalım aynı oksijeni soluyoruz ve her birimizin sadece BİR OYU var. Sosyal sınıf farkını demokrasiye oy sayısı olarak yansıtabilmiş olan sadece Japonya.
Bu edinilmiş bilgi ışığında bir durum tespiti yapayım. Dolayısıyla hedef kitle olarak D segmentini seçersen ve ona göre söylemler oluşturursan ezici bir çoğunlukla ard arda seçimi kazanıyorsun. CHP’nin oyunu arttıramamasının sebebi de D segmentini kucaklayamamış olması oluyor bu durumda. Demek ki C segmentindeki oy potansiyeli % 20-25 aralığında. Ne D’ye ne de B’ye çalışmıyorsan sürekli patinaj hali devam edecek demektir.
Şimdi bu bilgileri bilmeyenler için TV de haberleri veya dizileri izlerken kızmak ya da ruh sağlığı için izlememek çok çok doğal. *İktidarın insan ve toplum mühendisliği alanında çalışan müthiş bir ekibi var. Bu çalışmalar ve daha niceleri onların ellerinde bir bilgi bankası olarak muhafaza ediliyormuş.
*O gün topluma nasıl bir mesaj verilecek ki öylesine duygusal tavlama benzeri hamle olsun, kim verecek, tespit ediliyor konuşma metni hazırlanıyor ve topluma zerk ediliyormuş. Yani öylesi bir senaryonun sahne sunumu gibi hikaye aktarımı. Toplum üzerindeki etkisi ölçülüyor sonucuna göre 2. doz hazırlanıyormuş.
Zeka yaşı 11 civarında olanlar ALKIŞLIYOR. *Zeka yaşı 11 in üstünde olanlar BU ADAM BİZİM AKLIMIZLA DALGA MI GEÇİYOR DİYE BİRBİRLERİNE SORUYORMUŞ.
Metin içerisinde 8-10 kelimelik cümleler hiç yok. Çünkü algı zayıflığı sebebiyle kafa karışıyormuş ama 3-4 kelimelik cümleler etkili ve anlaşılır durumdaymış. Hele bir konuşma metni içerisinde aynı cümle 4 defa tekrarlanırsa VURGUN ETKİSİ yapıyormuş.
(BENİM) (BAŞÖRTÜLÜ) (BACIM)
(EKONOMİ) (ŞAHLANDI) (ŞAHLANACAK)
(AŞI) (GELDİ) (GELECEK)
(BAY) (KEMAL) (HAİN)
(AYEMEF E) (BORCUMUZ) (KALDI MI?) (KALMADI!!!)
Çünkü zeka yaşı 11 olan bir halk yönetiliyor. Bütün planlama da ona göre yapılıyor. Sonuçta amaç başarıya ulaşıyor. Böylece 20 senelik TEK BAŞINA İKTİDAR başarılmış oluyor.
Çarşamba ve Perşembe günleri haberleri bu bilgiler ışığında özellikle izledim. CUK OTURDU!..Zaten bildiğim, farkında olduğum bazı durumları bilimin ışığı ile besleyince durum daha bir anlaşabilir oldu. Bütün bu anlattıklarımı belki de zaten biliyordunuz.
*”Uyan da balığa çıkalım” diyeniniz de olmuştur.*
*Ne yapalım öğrenmenin yaşı yok…*
Ahmet Mergen – Toplum Mühendisliği Uzmanı
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *