YENİ TEKNOLOJİLER; 32 İNÇ EKRANLI BUZDOLABI * SPACEX YENİ REKOR KIRDI

Samsung yeni 32 inç ekranlı buzdolabını tanıttı

Ev teknolojileri tarafında cihazlarının sayısı her gün
artarken Samsung, devasa bir ekrana sahip buzdolabını duyurdu.
Farklı teknolojileri tek çatı altında toplayan CES 2023 kapsamında Samsung da yerini alacak. Bu noktada buzdolabı tarafında iddiaları olan Samsung, yeni nesil 32 inç dokunmatik ekrana sahip buzdolabını tanıttı. Bespoke Family Hub, SmartThings ile uyumlu bu sayede kullanıcılar mobil uygulama üzerinden kolaylıkla kontrollerini yapabiliyor.
OCAK AYINDA CES 23’TE KARŞIMIZA ÇIKACAK
CES 2023 kapsamında şirketler yeni ürünlerini duyurmaya devam ediyor. Akıllı buzdolabı çözümü olarak sunulan bu dev ekranlı ürünün ekranında, video izlenebiliyor, buzdolabının ayarları yapılabiliyor ya da evdeki diğer akıllı cihazlarla entegre olması sağlanıyor. İstenirse de bu ekrandan Google Fotoğraf entegrasyonu ile ‘fotoğraflara’ da bakmak mümkün.
Samsung Electronics Ev Aletleri Bölümü Başkan Yardımcısı Lee Jun-hwa, yeni cihaz hakkında şunları aktardı:
“Samsung Electronics’in yeni tanıttığı Bespoke Refrigerator Family Hub, daha büyük ekran ile genişletilmiş bir deneyim sunuyor. Tasarım trendlerini takip ederek buzdolaplarının inovasyonuna ve evrimine öncülük edeceğiz.”

SpaceX, yeni bir rekor kırmayı başardı

SpaceX, yörüngeye gönderdiği Starlink sayısı
noktasında yeni bir rekor kırmayı başardı.
Elon Musk’ın başında olduğu SpaceX’ten yeni bir rekor haberi geldi. Daha önce SpaceX’e bağlı hizmet veren Starlink uydularının abone sayısının 1 milyonu geçtiği duyurulmuştu.
GEÇEN YILA GÖRE YENİ REKOR
Yeni açıklanan sayılara göre şirket tarafından yörüngeye 54 Starlink uydusu daha gönderildi. Yılın 60. fırlatışını yapan şirket, yeni bir rekor kırdı. Falcon 9 roketi ile geçen gece yörüngeye 54 uydu birden gönderildi. SpaceX bu fırlatışla 2022 yılındaki 60.başarılı fırlatmayı gerçekleştirdi.
Önceki yıl ise bu sayı 31 fırlatmaydı. Bu kıyaslamaya göre SpaceX kendi içinde yeni bir rekor kırmış oluyor. Gen2 versiyon olan Starlink uydularının mevcut olarak yörüngede bulunan 3 bin 300 uydudan daha güçlü olduğu aktarıldı.
Elon Musk’ın şirketi SpaceX’e bağlı hizmet veren Starlink
uydularının abone sayısının 1 milyonu geçtiği duyuruldu.
Starlink uydularının hizmet alanı genişliyor. SpaceX tarafından Twitter üzerinden yapılan yeni paylaşıma göre Starlink uydularının abone sayısı 1 milyonu geçti. Uzaydan yüksek hızlı internet sunabilen Starlink uyduları, Türkiye’de hizmet vermese de toplamda 32 ülkede aktif hizmet sunuyor.
STARLINK TÜRKİYE’DE KULLANILMIYOR AMA LİSTEDE
2022 yılının ortalarında Türkiye bekleme listesine alınmıştı. Tamamen ne zaman hizmete sunulacağı henüz bilinmiyor olsa da tahminler 2023 yılını işaret ediyor. Kapsama alanındaki ülkelerde yaşayan kullanıcılar SpaceX’e kaydolarak uydudan interneti kullanabiliyor.
Kısa bir süre önce 29 binin üzerinde Starlink V2 uydusu alçak dünya yörüngesine gönderilmesi için izin istenmiş ve bunların 7 bin 500’ü onaylanmıştı.

This entry was posted in Bilim ve Teknoloji. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *