YAPRAK DÖKÜMÜ

YAPRAK DÖKÜMÜ


Bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan bir haber gözüme ilişti. Nasıl oldu da olayın geçmişinden haberim olmadı derken özelleştirmeler, yabancılara satışlar, limanların yabancıların işletmelerine devredilmesi, Atatürk Hava Limanı’nın yıkılış hikâyesi ve diğer bütün kayıplarımız gözümün önünden bir filim şeridi gibi geçtiler. Nasıl hissettiğimi dile getirerek vaktinizi almayacağım. Ama ‘Satılık Vatan’ın varlıklarını satmaya yetkisi olmayan ‘Kırk Haramiler’ tarafından haraç-mezat satılması için yukarıda kullandığım başlık aklıma geldi.
Yaşadığımız süreç; yaprak dökümüyle canlılığını kaybedip kurumaya yüz tutmuş bir çınar ağacının can çekişme sürecidir. Çınar, sonbaharda yapraklarını döker, baharda yeniden yeşillenir, canlanır ama sözü edilen Cumhuriyet Çınarı’dır ve bu gidişle, çok acil önlem alınmaz ise yeniden canlanması olası görünmemektedir…
Beyler, efendiler, vatanın varlığını, bütünlüğünü korumak ve kollamakla görevli olan bütün kurumlar; farkında değil misiniz; ülkemizi adeta çökertmek üzere okyanus ötesinin desteğiyle iktidar olarak başımıza getirilmiş bu yönetim alaşağı edilmedikçe yeniden canlanma umutlarımız yitirilmiş olacaktır.
Gün geçmiyor ki vatanın varlıkları yerli-yabancı çevrelere peşkeş çekilmesin; ormanlarımız yakılırken görevliler sadece seyretmekle yetinmesinler, ülkenin demografik yapısı her geçen gün daha beter bozulmasın, hemen her ailenin bir çocuğu işsiz kalmasın.
Bu durumun değişeceğini gösteren bir girişim de yok. Bırakın girişimde bulunmayı, haramiler çetesi; “Bu son fırsattır” diyerek her gün, her saat, ‘daha ne kadar soyabilirim ’in hesabı ve saldırganlığı ve ülke varlıklarını satmanın yollarını arayarak elden çıkarıp iktidarda kalmanın hesaplarını yapma peşindeler.
Sağlığında Em. Tümamiral Soner Polat (1958-2019) ‘ın belirttiği gibi “Onlar için vatan kavramının hiçbir kutsiyeti yoktur”… (Aydınlık 16.11.2018)
Bozulan düzeni, yok edilen devleti yeniden rayına oturtmak için kaybedecek zaman kalmamıştır. Şunun şurasında yedi-sekiz ay kaldı, biraz daha dişimizi sıkalım, genel seçimde düzlüğe çıkarız şeklinde bir yaklaşım TC çınarının kalan son yapraklarının da yitirilmesine neden olur. Durum bu derece vahimdir. Yabancılara verilen varlıkların geri dönüşü ya çok zordur veya geri dönüşümü yoktur.
İlhanAzkan
Saygılarımla
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, BOP, DURUM VAZİYETİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *