UÇUP GİDEN SÖZLER VE PİŞKİNLİK

“SÖZ”ün nasıl uçup gittiğini, siyasette hele de iktidar cenahından verilen sözlere neden bel bağlamamak gerektiğini daha sık, her vesilede hatırlatmakta fayda var.

ERDOĞAN;
16 Mayıs 2022:
-(NATO’ya üyeliği için başvuran İsveç ve Finlandiya) Parlamentolarına teröristleri getirtip orada bunları konuşturtuyorlar. Hatta parlamentolarında PKK yanlısı teröristler var” dedi. Erdoğan, “Biz bunların neyine güveneceğiz? Ha Pazartesi günü Türkiye’ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar…

19 Mayıs 2022:
-Bunlar terör odaklarını barındıran ülkeler. NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine ‘hayır’ diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik, yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.

30 Mayıs 2022:
-Müslüman, bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu delikten bizi bir kere soktular, bir daha sokturmayız. Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olduğu sürece, teröre destek veren ülkelerin kesinlikle NATO’ya girmesine biz ‘evet’ diyemeyiz.

28 Haziran 2022:
Türkiye, imzaladığı memorandumla, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya kabulüne onay vereceğini ilan etti. Nasıl tutarlı bir çizgi! Söze itimat konusunda nasıl sağlam referans! Ne karşılığında bu geri vites?

Finlandiya ve İsveç’in, “PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacağı” ve “Silah ambargosu uygulamayacağı” sözü!
Dikkat ederseniz, bu sözde söz verilirken bile “terör örgütü” denmiş değil ne PYD, ne YPG, ne de FETÖ’ye! Söz mü, söz işte. Döndük mü en baştaki meseleye; kişi, hiç değilse kendinden, kendi verip de tutmadığı sözlerden bilir de gelmez tezgaha böyle!
Böylesi bir hezimeti, böyle bir tükürdüğünü yalamaya mecbur edilme halini, hiç utanmadan diplomatik zafer diye pazarlama pişkinliğinden bahsetmiyorum bile…

Selcan TAŞÇI: Sözde söz yazısından alıntı
This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, Politika ve Gundem, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *