TÜRKÇE’Yİ ÖLDÜREN MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI

Düşünün ki; Fransa’da, “FRANSIZCA ÖLMÜŞTÜR”, Almanya’da “ALMANCA ÖLMÜŞTÜR”, İtalya’da “İTALYANCA ÖLMÜŞTÜR” diyen bir kişi Eğitim bakanlığının başına getirilsin. Birkaç saat sonra toplum, aydınlar, Üniversiteler, Sivil toplum örgütleri ve hatta yüksek yargı ayağa kalkar ve hem bu kişiyi bu göreve atayan gücü sorgular ve hem de bu kişinin en kısa zamanda bu görevden alınmasını sağlar.
Ülkemizde ise Milli Eğitim Bakan yardımcılığına atanmış olan Nazif Yılmaz isimli bir gerici yobaz “TÜRKÇE ÖLMÜŞTÜR” diyerek okullarda TÜRKÇE KONUŞULMASININ YASAKLANMASINI istemiş!!!
Ama bu akıl almaz durum AKP iktidarında Türkiye’de olursa bu tür dar kafalı, yobaz, arap kültürü ve dilini topluma okul eğitimi ile aktarmaya çalışacak kişi sorgulanmadı, daha doğrusu çok dar bir kesim tarafından sorgulandı ve kısa zamanda gündemden düştü. Fakat hakkını teslim etmem gerek, Halk TV’de program yapan değerli aydın, gazeteci sayın Emin Çapa yılmadan, fikri takip ile her bir programında bu konuyu MİLLİ olduğunu iddia eden MHP genel Başkanı Bahçeli’ye soruyor ama şimdiye kadar bu Milli partiden TÜRKÇE’yi yasaklayan Milli Eğitim Bakan yardımcısı gerici için Bahçeli tek bir söz etmedi, açıklama yapmadı!!!
Bir ulusun dilini öldürmek, O ulusu öldürmekle eş değerdir. Dil ölürse Devletler de ölür, dil ölürse kültür, tarih, ulus birliği, yaşam birliği ve ülkenin geleceği ölür. Dili  ölen, dilini kaybeden devletler tarih içinde kaybolur gider. 
AKP’nin misyonu; Laik demokratik Türkiye Cumhuriyetini islam devletine çevirebilmektir. Türkiye’nin bir arap ülkesi olmasını, arap kültürü ve dilinin ülkeye egemen olmasını, bir şeriat ülkesi olmasını, Türkiye’nin akıl, bilim, çağdaşlıktan uzaklaşmasını ve hatta Şeri hükümlerle birlikte halifeliğin de geri gelmesidir.
İşte bu nedenlerle TÜRKÇE ÖLDÜ diyen yobazlar eğitimin tepesine getiriliyor. Asıl önemli olan bu kişinin vahabi arap kültürü değildir. Ana sorumlu, bu kişiyi bu makama atayan AKP İktidarı ve  partili cumhurbaşkanın siyasi duruşu, kararları ve laik demokratik Cumhuriyete, aydınlanma devrimlerine olan düşmanlığıdır.
Naci Kaptan – 06 Mayıs 2022

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına atanan Nazif Yılmaz’ın daha önce ‘Türkçe öldü’
diyerek imam hatiplerde Türkçe konuşmayı yasaklamayı önerdiği ortaya çıktı..
Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni bir atama yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine Ahmet Emre Bilgili’nin yerine Nazif Yılmaz getirildi. Tartışma yaratan atamayla ilgili Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, “Nazif Yılmaz, bu göreve 8 yıldır başında olduğu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden geldi. Tesadüf de değil. İmam hatip ve ardından ilahiyat mezunu olan Yılmaz, ömrünü dini eğitim ile geçirdi. Ensar Vakfı, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nde (ÖNDER) çalıştı. Hafızlıktan başlayan Milli Eğitim’in tepesine uzanan bir kariyeri var” diye yazdı.
Terkoğlu yazısında, Nazif Yılmaz’ın Bilal Erdoğan tarafından desteklenen ve atanan bir isim olduğunu söyledi.
Nazif Yılmaz’ın ‘Türkçe öldü’ diyerek imam hatiplerde Türkçe konuşmayı yasaklamayı önerdiği belirtilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:
“Nazif Yılmaz ‘Türkçe öldü’ diyerek imam hatiplerde Türkçe konuşmayı yasaklamayı öneren isim. Yayımladığı bildiri unutulur mu:
‘Arapça öğretilirken ikinci bir dil kullanılmaması gerekir. Öğrenciler, öğretmenleri ile ancak Arapça diyalog kurabileceklerdir. Öğrenci teneffüslerde öğretmeni ile ancak Arapça konuşabilir. Ya konuşur ya da yanında tercüman getirir.’
Yılmaz, kendisi öğretmenken yaptığı uygulama sayesinde aldığı sonucu şöyle anlatıyor:
‘Türkçe konuşmanın yasak olmasıyla öğrenciler mecbur kaldıkları için ister istemez Arapça konuşmaya başladılar. Rüyalarında dahi Arapça konuşanlar oldu.’”
Veryansın Tv – Ocak 13, 2022 – ABDULLAH TÜRER YENER
This entry was posted in EĞİTİM, İrtica, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *