BU REKTÖRLERİ UNUTMAYINIZ; HİPOKRAT YEMİNİNİ KALDIRAN ​ SAKARYA VE İNÖNÜ ÜNİVERSİTELERİ AYDINLANMADAN VE ETİK DEĞERLERDEN VAZ GEÇTİ

BİLİM VE ÇAĞDAŞLIKTAN UZAK BU REKTÖRLERİ UNUTMAYINIZ;

HİPOKRAT YEMİNİNİ KALDIRAN ​
SAKARYA VE İNÖNÜ ÜNİVERSİTELERİ
AYDINLANMADAN VE ETİK DEĞERLERDEN VAZ GEÇTİ


HİPOKRAT YEMİNİ NEDEN ÖNEMLİ?

Önce, Sakarya Üniversitesi’nde tıp fakültesi mezunlarına okutulan Hipokrat Yemini’nden “cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı yapılamayacağına” yönelik bölümün çıkarılmasına karar verildi. Ardından İnönü Üniversitesi de benzer bir adım attı. TTB’den “etik görüş” geldi.

TTB’den “Hipokrat Yemini” düzenlemelerine dair görüş

“Unutulmamalıdır ki, binlerce yıllık tarihsel süzgeçten geçerek evrensel kabul görmüş mesleki değerlerin belli bir anlayışın yaşam görüşü doğrultusunda değiştirilmesi olanaklı olmadığı gibi, bu tür girişimlerde bulunulması kabul edilemez. Hekimler şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kişilerin var olan farklılıklarını dikkate almaksızın, herhangi bir ayrım yapmadan hastalarının ve toplumun acılarını dindirmeye devam edecektir.

This entry was posted in EĞİTİM, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ, İrtica, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *