KORKU İKLİMİ

Değerli Çizgi sanatçısı Ergin Asyalı’ya teşekkürler

KORKU İKLİMİ


Haftalardır, mafya-siyaset-iktidar-medya dörtgeninde yazılıp-çizilen, konuşulan sözler arasında en çok üzerinde durulması gereken ve hatta konuyu en iyi tanımlayan cümlelerden birini, olayların baş kahramanlarından biri olan mafyacı Sedat Peker kurdu:
“Kanla ilgili (Barış Akademisyenleri’nin kanları ile banyo yapacağız – z.a.) söylemiş olduğum olayların hepsi, söylendiği dönemde hükümetin lehinedir. Çünkü o zaman korku iklimi oluşturmak lazımdı...” Doğru söze ne denir?
Faşizmin iktidarını sürdürebilmesi için vazgeçilmez bir gerekliliktir bu. “Korku iklimi” Mümkün olduğu kadar korku salacaksın memlekete. Peker’in kendisi de konuşmalarından birinde “kişisel tarihi” üzerinden bu korkuyu gayet güzel tanımlıyordu ya:
“Ulan onu korkut, onu korkut, onu korkut… Ulan beni mi korkutuyorsun? Doğduk anadan babadan kork. Okula gittik öğretmenden kork. Ulan biraz büyüdük, mahalledeki kabadayıdan kork. Komutandan kork, polisten kork. Ulan işyerine gidersin amirden kork, müdürden kork. Ulan yaşlanacağız öleceğiz, Allah’tan kork. Nedir ulan bu korku? Kork, kork…. İnsanların hayallerini donduruyorsunuz. Korku ile bastırıyorsunuz….” Daha güzel nasıl anlatılır?

Cumhuriyet – Zafer Arapkirli 28 Mayıs 2021
“KORKU İKLİMİ” başlıklı yazısından bölüm alıntısı

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/zafer-arapkirli/korku-iklimi-1839776
This entry was posted in FAŞİZM, TERÖR, VANDALLIK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *