“Daha neler olacak neler” * BU USLÜP YAKIŞIR MI? * CUMHURBAŞKANI NEDEN “TEHDİT” EDİYOR? *

Devletine karşı meşru müdafaa


Meral Hanım’ın Rize’de maruz kaldığı linç teşebbüsü son anda partililerinin gayretleriyle zorlukla önlenebilmiştir. Bu girişim, devletin tüm erklerinin tek sahibi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Meral Hanım’a verilmiş bir ders olarak nitelenmiştir. Tayyip Bey’in görüşüne göre çok ileri gitmeden verilmiş bir derstir bu. Ve bunlar daha iyi günlerdir. Daha neler olacaktır neler…
Ne yalan söyleyeyim, bütün bunları görünce korktum. Aklıma, daha neler olacağını Tayyip Bey’e sormak geldi. Ama “daha neler olacak”ların olmaya başlamasının eli kulağındayken, “Sahi Sayın Cumhurbaşkanı daha neler olacak söyler misiniz?” demeye cesaret edemedim. Korktum ve susuyorum.
Bu ve benzeri ders verme olayları iki şekilde gerçekleşebilir. Birincisi, kimi serdengeçtiler durumdan vazife çıkararak ya da iktidar yandaşlarının kışkırtmalarına kapılarak ders verme eylemini yaşama geçirmeye karar verir. Bu durum karşısında normal düzenlerde vatandaş, devlete başvurarak korunmasını talep eder. Hemen belirteyim ki devletin vatandaşı korumak üzere harekete geçmek için saldırının hedefinde olanın talepte bulunmasına gerek yoktur. Devlet bu saldırıyı haber alır almaz -ki haber almak da görevidir- resen duruma müdahale ederek şiddeti engelleyip sonra da yargıya sevk etmek zorundadır.
AKP’nin önde gelen ideologlarından mahalle baskısı kurumunun savunucusu âlim Hayrettin Karaman böyle bir durumda devletin harekete geçmemesi ve saldırının önünü açarak mahalle baskısı kurumunu devreye sokmasını salık veriyor yazılarında.
Bu durumda vatandaşı savunacak kimse yoktur. Vatandaş kendini savunmak zorundadır. Artık vatandaş, meşru müdafaa halindedir, hem organize suç örgütlerine, hem mahalle baskısına hem de devletine karşı. O noktadan itibaren sözü edilen üç kurum arasında bir fark yoktur.

cumhuriyet – Ali Sirmen’in 28.05.2021 tarihli,
“Devletine karşı meşru müdafaa” başlıklı yazısından özet

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/ali-sirmen/devletine-karsi-mesru-mudafaa-1839767
This entry was posted in FAŞİZM, TERÖR, VANDALLIK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *