TARİKATLAR VE CEMAATLAR

TARİKATLAR VE CEMAATLAR

Naci Kaptan / 06.09.2020
Değerli okur,
Bu hafta değişik yazarlara ait, tarikatlar ve cemaatlar konusuna ilişkin yazı linkleri aşağıdadır. Yazılar uzunca fakat Türkiye’mizin geleceği için çok önemli bilgileri aktarıyor. Okumanızı, arşivlemenizi, paylaşmanızı dilerim.
Tek parti döneminde tekkelerin, zaviyelerin kapatılıp tarikatların yasaklanmasından sonra yer altına inen sözde şeyhler, şıhlar, mollalar, Türkiye’nin çok partili rejime geçmesinden sonra tekrar karanlıklarından çıkarak topluma egemen olma çalışmalarına başladılar. Siyasi partiler ise kurulmuş olan laik Cumhuriyeti korumaya yemin etmelerine rağmen tarikat ve cemaatlarla kol kola girerek, müridlerden oy devşirebilmek için tarikat ve cemaat önderlerine her türlü devlet desteği verdiler.
Erdoğan dememiş miydi; “Ne istediler de vermedik”
Günümüz Türkiye’sinde AKP iktidarı amacına varabilmek ve bir islam devleti kurabilmek için tarikat ve cemaat önderlerini devlet protokoluna alarak oy tabanını güçlendiriyor.İktidar ile dini oluşumlar arasında kamuda güç paylaşımı başladı. Şeyhler v.b. kamu kurumlarında kadrolaştılar. Yapılacak atamalarda belirleyici oldular. Yaşanmış olan Fetö olayları AKP için bir örnek olmadı. Şimdilerde Fetö yerine başka cemaat/Tarikatlar bu boşluğu dolduruyorlar.
Öncelikle eğitim, hızla bilim, çağdaşlaşma ve aydınlanmadan kopartılarak medrese eğitimine evriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, kamu görevlerini anlaşmalar yaparak tarikatlara devrediyor. İmam ve hocalar okullarda öğretmenlik yapıyor. Tarikat/cemaatlar sosyal yaşama da egemen olmaya çalışıyor. Kadın sosyal yaşamdan dışlanıyor. Türkiye Laik Cumhuriyetten ve çağdaşlaşmadan  kopartılıyor.
Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise,Abdullah Gül, 1995’te Refah Partisi’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı iken, The Guardian gazetesine verdiği röportajda; “Türkiye’de Cumhuriyetin sonu geldi. Kesinlikle laik sistemi değiştirmek istiyoruz” demiş olan Abdullah GÜL için “Gül’den neden korkuyurlar” diyordu. Kılıçdaroğlu yakın geçmişte de bir soru üzerine, “Türkiye’de irtica tehlikesi var” diyemem demişti!!!
Türkiye’deki laiklik modeli için “Devlet dini kontrol altına alıyor” deniliyor fakat bu doğru değil; “Gelinen noktada, dini kontrol altına almak için çabalayan bir devletten çok, dini yapılar tarafından kuşatılmış bir devletle karşı karşıyayız”
Tecavüzcü şeyh bozuntusu Devlet protokolünde en üst makamdakiler ile birlikte yer aldı. 2015’te Ankara’da Hacı Bayram Camisi’nin açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdeleyi keserken o da sahnedeydi.
Ayasofya açıldığında, “Hele bir İslam devleti kurulsun, en güzel sarığı biz sarıp en güzel cüppeyi biz giyeceğiz” diyordu
Bursa’da Nakşibendi tarikatının Halidiye kolundan Kırklar Grubu’nun şeyhi Uğur Korunmaz, bazıları karı-koca olmak üzere tarikat üyesi en az 17 kişi ile cinsel ilişki kurduğu için yargılandı. Timur Soykan, Badeci Şeyh’in Sır Odası adlı kitabında müritlerine “cennet” vaat ederek ilişkiye giren şeyhi yazdı.
2000 yılında tarikat lideri Şeyh Nazım Kıbrısi’nin önünde diz çöken Merve Kavakçı, Kuala Lumpur’a Büyükelçi olarak atandı.
Menzil şeyhi Saki Erol’un, “Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdik” sözleri medyada yer aldı ama bu konuda herhangi bir işlem yapılmadı.
Milli Eğitim Bakanlığı, tecavüz skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı ile birçok konuda protokol imzaladı; vakfa öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenleme izni verdi…Aynı Ensar Vakfında yakın zamanda sayısı yüze varan çocuklara tecavüz edildiği ortaya çıkmamış mıydı?
Toplumda annelerinin dizinden tahrik olanlar, kendi çocuklarını şehvetle öpenler, 9 yaşındaki çocuğun evlenebileceğini savunanlar, kadın eli sıkmayanlar türedi!

YAZILAR
https://nacikaptan.com/?p=81444
Tarikatlar kapatılsın! * “Sağlık Bakanlığını ele geçirdik” diyen tarikat
 
https://nacikaptan.com/?p=81440Yeni FETÖ’ler Devleti kuşatıyor * TARİKATLAR, CEMAATLAR KAPATILSIN * “Dini yapılar tarafından kuşatılmış bir devlet var”
 
https://nacikaptan.com/?p=81435YENİ FETÖ’ler DOĞUYOR * Tarikatlar ve cemaatlar kapatılsın * Türkiye’de “şirketleşen” tarikat ve cemaatler
 
https://nacikaptan.com/?p=81430TARİKATLER VE CEMAATLER KAPATILSIN * Orhan Gökdemir: Devletimiz tarikatler ve cemaatler olmadan yönetme becerisine sahip değil
 
https://nacikaptan.com/?p=81428TARİKATLER VE CEMAATLER KAPATILSIN * Barış Terkoğlu: Tarikat ve cemaatleri dağıtmadan Türkiye’yi bir arada tutma şansı kalmadı
 
https://nacikaptan.com/?p=81426“Tarikatler Cemaatler Dağıtılsın * Özlem Şen’le tarikat ve cemaatler üzerine: Tarikatlar aynı zamanda birer sermaye grubu
 
https://nacikaptan.com/?p=81420TARİKATLAR KAPATILMALIDIR * NAKŞİBENDİ KARANLIĞI!
 
https://nacikaptan.com/?p=79758Mumcu 1993’te uyarmıştı: İmam subaylar… * …yaşa var ol Harbiye, Selamünaleyküm sivil toplum, Maşallah ikinci cumhuriyet,Ruhuna el Fatiha laiklik.”*
 
Naci Kaptan / 06.09.2020
This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, TARİKAT VE CEMAATLAR, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *