ERDOĞAN KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN BAĞIŞ ÇAĞRISI YAPTI SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ * Deprem vergisi, 15 Temmuz şehitlerine yardım ve diğer bağış kampanyalarının hesabı henüz verilmedi!!!

YORUM

AKP için devlet domuzdur.
Onlar domuzdan kıl koparsan kardır zihniyetindedir.

Dindar olmayanlar, ya da kendilerince dinini beğenmedikleri geniş halk kitleleri de kafirdir.Onlar için kafire kötülük yapmak hak ve mübahtır. Onların kafirlere karşı en ufak bir ahlaki sorumlulukları yoktur.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
L2fSIJNoA0xfSNxA

ERDOĞAN KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN BAĞIŞ
ÇAĞRISI YAPTI SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı bağış çağrısına birçok tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgını gündemiyle gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Türkiye her hal ve şart altında üretime devam etmek çarklarının dönmesini sağlamak zorunda olan bir ülkedir” dedi. Erdoğan yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarıa ilave destek sağlamak amacıyla “Biz bize yeteriz Türkiyem” adlı bir bağış kampanyası başlatıldığını duyurdu. Erdoğan 7 aylık maaşını bu kampanyaya bağışlayacağını duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamış olduğu bağış kampanyasına sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi.

O tepkilerin bazılarını derledik:

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan: Yarattığımız kaynakları kemirenler olmasa biz bize yeteceğiz. CB maaş alamadığında 82 milyon onu ve ailesini besliyor ücretsiz izinli işçi ne yapacak?

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel: Ulusa seslenişten sağlık tedbirleri değil milli dayanışma kampanyası çıktı. Türkiye emekçileri iktidardan hayırseverlik değil adil paylaşım ücretli izin istiyor. Kaynakları iktidar çevrelerinin ve sermaye sınıfının yağmalamasına son verin halkın sağlığı ve yaşamasına aktarın.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: 83 milyonun yıllardır işşizlik fonu vatandaşın vergileri sosyal dayanışma fonuna verdiği paralar nasıl iç edildiyse artık şimdi de vatandaşına İBAN veren İBAN’la da kalmayıp böylesi bir dönemde faizle borç! veren bir anlayış SOSYAL DEVLET mi o da ne?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan: Diğer ülkeler vatandaşına destek olmak için para verirken bizimkiler vatandaşından para istiyor… Bizi virüs değil bu düzen öldürür...

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Yağma ve talan düzeninin suç ortakları çaldıklarını yerine koyarsa bağış kampanyasına ihtiyaç kalmaz.

Gazeteci Kemal Göktaş: O kadar acıyarak bahsettikleri İngiltere “bile” işçilere serbest çalışanlara işyeri sahiplerine en az 2.500 pound aylık verecek. Bizde paraları halktan toplayacaklar. Sıkıysa bir servet vergisi çıkarsaydınız bari.

Gazeteci Rengin Aslan: Dünyanın karşılaştığı en büyük krizlerden biri başa gelince devletle vatandaşın dayanışması iyidir. Ama “bağış” derseniz; vergiler nerede deriz? Böyle bir zamanda işini kaybedene yoksula destek olmayacaksa devlet niye var?

Doç. Dr. Hakan Koçak: Bordromda vergi kesintisi var mı var bordromda sağlık sigorta kesintisi var mı var bordromda işsizlik sigorta kesintisi var mı var her ürünü alırken vergi veriyor muyum evet ve şimdi salgında zorda kalınca yine ben bağış yapacağım ha bunu akıllıca bulan varsa beni ikna etsin.

Erdoğan koronavirüsle mücadele için bağış çağrısı yaptı sosyal medyadan tepki geldi – Evrensel.net
This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *