ATATÜRK HAVALİMANI PİSTİNE YAPILAN HASTAHANE HAKKINDA SORULAR

19 Nisan 2020

İYİ Parti Milletvekili Sezgin, Bakan Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti:

Sahra hastanesi için, havalimanının kapalı alan, elektrik ve su gibi her türlü altyapı hizmetleri açısından elverişli durumdaki 325 bin metrekarelik kapalı alana sahip terminal binası ya da 11 milyon 650 bin metrekare boş arazinin neden kullanılmadığını soran Sezgin, “4 milyar TL’lik bir milli servetin adeta yağmalanmasına hangi gerekçeyle müsaade edilmektedir?” ifadelerini kullandı.


* Atatürk Havalimanı’nda yapılmakta olan sahra hastanesi inşaatını hangi şirket, hangi ihale şartları kapsamında yapmaktadır?

* Sahra hastanesi için, havalimanının kapalı alan, elektrik ve su gibi her türlü altyapı hizmetleri açısından elverişli durumdaki 325 bin metrekarelik kapalı alana sahip terminal binası yerine neden pistlerin kırılması tercih edilmiştir?

* Sahra hastanesi için, havalimanı arazisinde bulunan 11 milyon 650 bin metrekare boş arazi neden kullanılmayarak, pistler heba edilmiştir?

* Uzmanlar, bu standartlarda bir pistin maliyetinin yaklaşık 2 milyar TL olduğunu belirtmektedir. 4 milyar TL’lik bir milli servetin adeta yağmalanmasına hangi gerekçeyle müsaade edilmektedir?

* Devlet hazinesi, koronavirüsle mücadele için vatandaşlardan yardım talep edilecek kadar kötü durumdayken, milletin vergisiyle yapılmış olan pistler yıkılarak, yine milletin vergisiyle yüksek inşaat maliyetli bir yatırıma neden girişilmiştir?

* Hastane inşaatı bahanesinin arkasındaki asıl amaç, Atatürk Havalimanı’nı kullanılamaz duruma getirerek, İstanbul Havalimanı’na ilişkin şikayetler nedeniyle Atatürk Havalimanı’nın yeniden kullanıma açılmasına yönelik talep ve beklentilerin önünü kesmek midir?

This entry was posted in Ekonomi, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *