MUSTAFA KEMAL PAŞA OLMASAYDI ÇANAKKALE’DEKİ HAKLI SAVAŞ KAZANILAMAZDI!

MUSTAFA KEMAL PAŞA OLMASAYDI
ÇANAKKALE’DEKİ HAKLI SAVAŞ KAZANILAMAZDI!


28 Mart 1914’de başlayan 1. Dünya Savaşı devam ederken; 18 Mart 1915 günü dev bir İngiliz-Fransız donanması Çanakkale Boğazından girmişti. Sofya’da askeri ateşe olan Mustafa Kemal Paşa “Arkadaşlarım muharebe cephelerinde, ateş hatlarında bulunurken ben Sofya’da askeri ateşelik yapamam” diyecek ve Çanakkale’ye geçecekti.

Türk Milleti tarihinin en şanlı zaferini yazıyordu. Yüzbinlerce Mehmetçiğimiz şehit olmuş, yüzbinlerce gazimiz, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile birlikte tek yürek olmuştu!

Babalar oğullarıyla, öğretmenler öğrencileriyle, analar evlatlarıyla omuz omuza emperyalizme karşı savaşıyordu!

Çanakkale Zaferi, Kurtuluş’tan Kuruluşa giden yolun başıydı, emperyalizme atılan ilk tokattı!..

EĞİTilmiş-DONATılmış Anzaklar, Fransızlar, İngilizler gelip yenilip gitmişlerdi. Yine gelecekler ve yine yenilip gideceklerdi…

Eğer Çanakkale’de Mustafa Kemal Paşa emperyalizme DUR demeseydi bugün ATATÜRK’e ahlaksızca saldıranlar dahil hiç kimse olmayacaktı!

Ulusal kurtuluş savaşları emperyalist dönemde sömürge ve yarı sömürge ülke halklarının en büyük emperyalist devlete karşı verdiği savaşa denir. Bu savaşlar haklı savaşlardır. Birinci Dünya Savaşı Osmanlı İmparatorluğunu parçalamak için çıkarıldı. Osmanlı devleti bu savaşta vatan savunması yaptı. Çanakkale ve Kafkas cepheleri yapılan savaşlar haklı savaşlardır.

1915’lerden günümüze kadar emperyalizm; kimi zaman işgalle kimi zaman işbirlikçi iktidarlar eliyle ülkemizi başta Çanakkale ve İstanbul Boğazları olmak üzere şehir devletçiklerine bölmek istiyor. Dün Wilson ilkeleri ve SEVR adında ortaya atılan proje bugün BOP adında karşımıza çıkıyor!

            Afrika’nın kuzeyi ve Ortadoğu yerle bir edildi. Komşumuz Irak parçalandı, Suriye parçalandı! Artık Suriye bildiğimiz Suriye değil Irak bildiğimiz Irak değil…

            Böyle bir dönemde en üzücü olan da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Çanakkale’de yok sayılmaya unutturulmaya çalışılmasıdır. Tüm dünyanın takdir ettiği lider kabul ettiği ATATÜRK’e düşmanlıktan medet umanlar hiç unutmasınlar ki Türk Milleti buna göz yummayacaktır.

18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin yıldönümünde, tüm şehitlerimizi saygıyla analım. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’ni parçalayacak olan yeni SEVR’lere HAYIR diyelim. Bunu başaracak güç ve yol elimizdedir, umutsuz değiliz!

Çanakkale’de olduğu gibi bir uyanış çok yakındır…

Ve uyanışa yine: Selanik’te, Çanakkale’de, Samsun’da, Ankara’da ve her gün yeniden doğan ve “Türk Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.” anlayışıyla Türk Milleti’ni birleştiren büyük önder ATATÜRK yol gösterecektir…

17 Mart 2020  
İBRAHİM DAŞ
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
ANTALYA ŞUBE BAŞKANI       

 

This entry was posted in ATATURK, CUMHURİYET - DEMOKRASİ - ÇAĞDAŞLIK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, Tarih, TARİHE - AYDINLANMAYA - CUMHURİYETE NOT DÜŞENLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *