Japonya’daki kadın üniversitelerin kuruluş amacı nedir? * “Bu üniversiteler akademik olmayıp, evlilik yolundaki kızlara, iyi eş olma ve ev hizmetleri öğretiliyor”

4 Temmuz 2019

İşte Japonya’daki kadın üniversiteleri..


AKP Eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Londra’da öğretim üyesi olan Japon bir hoca ile gerçekleştirdiği konuşmayı paylaşarak “Bu üniversitelerde, evlilik yolundaki kızlara, iyi eş olma ve ev hizmetleri öğretiliyor” dedi.

AKP eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Japonya’daki kadın üniversiteleri gerçeğini gözler önüne serdi.

Londra’da öğretim üyesi bir Japon hocaya Japonya’daki kadın üniversitelerini sorduğunu ifade eden İşbaşaran, “Özet olarak cevap: Bizde kadın üniversiteleri var, ama akademik bir değerleri yok. Bu üniversiteler, evlilik yolundaki kızlara, iyi eş olma ve ev hizmetleri öğretiliyor” açıklamasında bulundu.

İşbaşaran, Londra’daki öğretim üyesi Japon hoca ile mesajlaşmasını da Twitter hesabından paylaştı.

İşte Feyzi İşbaşaran’ın o paylaşımı:

ERDOĞAN’IN ‘KADIN ÜNİVERSİTELERİ’ AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz gün Ankara’da 8. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nde konuşan Erdoğan, “Japonya’daki 800 üniversitenin yüzde 10’u kadın üniversitesi. Türkiye de benzer bir adımı atmalı” şeklinde konuşarak Japonya’da olduğu gibi Türkiye’de de kadın üniversiteleri kurulması gerektiğini söylemişti.

Erdoğan’ın kadın üniversitelerinin kurulması gerektiğine ilişkin açıklamaları şu şekilde:

“G20 zirvesinde Japonya’daydık. Japonya’da 800 üniversitesi var. Bunlardan 80 tanesi kadın üniversitesi. Yani sadece kızlardan oluşuyor. 80 üniversitenin bu şekilde olması kreşten itibaren ilk orta lise ve ardından üniversite olmak üzere çok farklı bir yapıyı Japonya’da oluşturmuş durumdalar. Bütün bunlarla beraber bu alanda atılan adımın bizler için önem arz ettiğini şu anda YÖK başkanına hatırlatıyorum. Çalışmanı buna göre yap. Çok önemli bir şey. Türkiye’de benzer bir adımı atmalı. Lise yıllarında ülkemizde kız ve erkek liseleri vardı. Sonra karıştırdılar. Şimdi yeniden bunları toparlama dönemine girmiş bulunuyoruz.”

http://www.gunboyugazetesi.com.tr/iste-japonyadaki-kadin-universiteleri-18674h.htm

This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, DÜNYA ÜLKELERİ, EĞİTİM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *