PANDORANIN KUTUSU AÇILDI – 11 * “YENİ HAVAALANI BİNALİ YILDIRIM’IN GEREKSİZ BİR PROJESİDİR”

HabereYORUM;

BİNALİ YILDIRIM’ın HİÇ BİR PROJESİ YOKTUR

Aşağıdaki yazıya şöyle bir başlık atılmış ;

“YENİ HAVAALANI BİNALİ YILDIRIM’IN GEREKSİZ BİR PROJESİDİR”

AKP iktidarı döneminde Türkiye’de toprağa yapılan tüm yatırım ve planlamalar ; KÖPRÜLER – TÜP GEÇİTLER – HAVALİMANI – KANAL İSTANBUL – DUBLE YOLLAR v.b. doğrudan zamanın başbakanı ve günümüzün AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle gerçekleşmiştir. Toprağa yapılan müteahhitlik hizmetlerinde olan harcamalar öngörülemeyen ve ardında büyük rant olan yatırımlardır. AKP bu nedenle rant sağlamak için Cumhuriyet hükümetlerinin yapmadığı kadar toprağa para yatırmış bu arada tüm Milli üretim kaynaklarımızı elden çıkartmış ve sonunda gelir üretmeyen , fakat akıl almaz kişisel zenginler yaratan alt yapımız olmuştur. İşte bu nedenle Dünyada en büyük kamu ihalesi alan ilk 10 şirketin 5 tanesi Türkiye’den çıkmıştır .Ranta dayalı yatırımlarla ülkemiz yoksullaşmıştır. Binali Yıldırım bu yatırımların sadece aracılığını yapmıştır.

Hatta hatta Erdoğan büyük rant üreten bölgelerde yapılacak olan AVM , iş merkezleri , rezidansların proje onaylarının , maden ruhsat alanlarının , değerli  arazilerin kendi onayından geçmeden başlamaması , onaylanmaması talimatı verdiği basında yazıldı .

Bu nedenlerle hiç bir proje Binali Yıldırım’ın değildir. Binali sadece verilen talimatları yapan ve  Erdoğan’a her yönüyle bağlı olan bir görevlidir.

Naci Kaptan / 30.05.2019


Turizm gazetesi / 28-05-2019

“YENİ HAVAALANI

BİNALİ YILDIRIM’IN GEREKSİZ BİR PROJESİDİR”

THY Yönetim Kurulu eski Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul Havalimanı’nın gereksiz olduğunu ve Atatürk Havalimanı’nda yapılacak düzenlemelerin yeterli olabileceğini belirtirken, projeyi “Binali Yıldırım’ın gereksiz projesi” olarak nitelendirdi…

İstanbul’un yeni havaalanı ile ilgili tartışmalar devam ederken THY eski başkanı Hamdi Topçu’dan ilginç açıklamalar geldi. Topçu yeni havaalanının gereksiz bir proje olduğunu söyledi.

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, THY eski Başkanı Hamdi Topçu’nun İstanbul Havalimanı’na ilişkin açıklamalarına okuyucularıyla paylaştı.

Topçu’nun 3. havalimanı için “Gereksiz proje” dediğini aktaran Kahveci, “Hamdi Topçu net anlatmış: 3. Havalimanı ihtiyaçtan olmayan bir Binali Yıldırım projesi… Bütün sorumluluk onda” dedi.

Kahveci’nin, “3. Havalimanı niye yapıldı?” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Evet, ne diyor Hamdi Topçu 3. Havalimanı hakkında…. Ya da ne denilmek isteniyor? Kendimce şifreleri çözeyim.

“THY’nin agresif büyümesi sonucu, Atatürk Havalimanı artan hava trafiğini kaldıramıyordu. Sürekli iyileştirmelerle durumu kurtarıyorduk. Havalimanında bir paralel pist ve ek bir terminal işi kurtarabilirdi.”

“Üç alternatif hazırlandı. İki versiyonda THY yönetim binası ve cami minaresinin uçlarının yıkılması gerekiyordu. Kamulaştırmaya da ihtiyaç yoktu.”

“Atatürk Havalimanı’na inen 100 uçaktan yaklaşık 70 kadarı dar gövde uçaklardı. Bu da 2030’a kadar ihtiyacı karşılıyordu.”

Anlam: Yani küçük birkaç hamle ile koskoca bir havalimanı boşa çıkmamış olacak ve bunca masrafa gerek olmayacaktı. Kısaca 3. Havalimanı ihtiyaçtan yapılmadı?

O zaman soralım kendi kedimize: 3. Havalimanı ihtiyaçtan yapılmadı ise milyarlarca dolar Hazine garantileri verilerek neden yapıldı?

(Sahi yılda iki bayramda sadece kuyruk olan Çanakkale Köprüsü sizce neden yapılıyor? Orada da tıpkı diğer köprü ve otoyollar gibi çocuklarımızın ve torunlarımızın gelecek gelirlerini ipotek eden Hazine garantileri var. Hızla yapılan Şehir Hastanelerinde, ya da kuş konmaz havalimanlarında da Hazine garantileri var…)

* * *

2012’de Binali Yıldırım ile toplantı durumu:

“DHMİ tarafına “işin nasıl olmayacağını anlatın” talimatı verilmiş, katılanlar tembihlenmişti. DHMİ yeni bir pist yapılma maliyetinin 15 milyar doları bulacağını anlattı. Binali Bey’e “2 milyar doları verin yapayım (yeni pist) THY’de hatırı sayılır bir para kazansın” dedim.

Binali Bey “Yeni havalimanının ilk bölümünü biz 2015’in ilk çeyreğinde teslim edeceğiz” dedi. Cemal Şanlı’da “Atatürk Havalimanı’ndaki iş de aynı sürede bitecekse, yeni havalimanı daha mantıklı dedi. “İmkansız” dedim. Binali Yıldırım “Biz, Bakanlık olarak söylediğimizden önce bitiririz” dedi.

Açıklama: Bir pist yapımı ile karşılanacak olan ihtiyaç, 2015 yerine 4 yıl gecikme ile 2019’da teslim edilebilen 3. Havalimanı ile karşılanmak istendi. Yeni liman da riskler ve maliyetler zaten başlıca diğer sorunları oluşturuyor.”

https://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=88500&utm
This entry was posted in PANDORA'nın KUTUSU, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *