Ülkemizde “Keşke Yunan kazansaydı” * “Keşke Atatürk yerine İngilizler kazansaydı” diyen kökleri şüpheli olan ATATÜRK DÜŞMANLARINA * Kazakistan lideri Nazarbayev, Astana’nın ortasına Atatürk heykeli dikti ve şunu söyledi: “Atatürk Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük liderdir.”

27 Ekim 2018

Kazakistan lideri Nazarbayev, Astana’nın ortasına
Atatürk heykeli dikti ve şunu söyledi:

“Atatürk Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük liderdir.”
Tarih nankör değildir, Atatürk’ü asla unutmaz…


Nazarbayev Atatürk’ün Heykelini Dikti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, başkent Astana’da yapılan bir türenle Atatürk heykelin açılışında konuştu. Nazarbayev, “Atatürk, Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük liderdir” diyerek Kazakistan ve Türkiye’nin ortak tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunun altını çizdi.

Nazarbayev, Türkiye ile Kazakistan arasında sıcak bir ilişki bulunduğu, aynı şekilde Kazakistan ve Türkiye vatandaşlarının birbirine karşı büyük sevgi beslediğini ifade etti.

Atatürk Heykeli Kazakistan Kültür Bakanlığı tarafından Kazak heykeltıraş Bakıtjan Abişev tarafından yapıldı. Türkiye’nin Astana Büyükelçiliği’nin yanındaki parka inşa edilen heykel yarım hektar alanda 4 buçuk metre uzunluğundaki heyken 5 buçuk ton ağırlığında.

This entry was posted in ATATURK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *