TANK PALET FABRİKASI ÖZELLEŞEMEZ * Arifiye Tank Palet işçisi sokağa iniyor

18 Ocak 2019 Cuma

Arifiye Tank Palet işçisi sokağa iniyor

Sakarya Arifiye’deki Milli Savunma Bakanlığı’na ait Tank Palet Fabrikası’nın
özelleştirilmesine karşı Türk Harb-İş Sendikası’na bağlı işçiler 19 Ocak 2019 günü Saat 14’te Sakarya Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelecekler ve “Milli Savunma Özelleştirilemez” diye haykıracaklar.

Fabrikanın resmi adı: M.S.B. 1. Ana Bakım Fabrikası

Özelleştirmeye karşı yoğun tepki gelmesi üzerine Tayyip Erdoğan dedi ki:
“Tank Palet Fabrikası’nı özelleştirme değil, işletme hakkı devri.”

Ancak altında Tayyip Erdoğan’ın imzası olan ve 19 Aralık 2018 günlü Resmi Gazete’de yayınlanan kararda aynen şöyle yazıyor:

“Arifiye Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasına…Özelleştirmenin işletme hakkının verilmesi yöntemiyle gerçekleşmesi ve 25 yıl olarak belirlenmesine…”

Bakınız ; https://www.aydinlik.com.tr/ey-bahceli-o-suikast-beka-sorunu-degil-mi-sabahattin-onkibar-kose-yazilari-ocak-2019

Acaba Tayyip Reis bir ay önce altına imzasını atmış olduğu kararda ne yazdığını unutmuş olabilir mi? Kendisi unuttu ise ayda onbinlerce lira maaş verdiği danışmanları ne işe yarıyor? Yoksa hep beraber “Bu millet bu dolmayı da nasıl olsa yutar” diye mi düşündüler.

Aydınlık, 18 Ocak 2019

Türk Harb-İş Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz, Aydınlık’a konuştu:
“Henüz özelleştirme için ihale daveti bile yayınlanmadı. Ama işletmeyi BMC’ye devrettiklerini söylüyorlar. Olacak laf değil. Önce şartname hazırlanır, ihaleye çağrı yapılır, ihaleye katılım olur, ihalenin sonucu Resmi Gazetede yayınlanır. Bunların hiç birisi yapılmadan Cumhurbaşkanı çıkıp ‘Ben BMC’ye verdim’ dedi.”

Ulufe mi bu? Padişahlıkla mı yönetiliyoruz? nasıl olur bu?

Yaşar Yavuz şöyle devam etti.
“Çikolata değil, silah üretiyoruz. Ordunun gizliliği ve stratejik önemi bakımından özelleştirme olmaması lazım. Burada yetişmiş birikimli insanlar var. Bu bilgi ve birikimi neden Katar’ın ordusuna verelim? Bu ülkenin (Katar’ın) yarınının ne olacağı belli mi? Bu gücün başka bir ordunun eline geçmesini istemiyoruz.”

Türk Harb-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Murat Yalçınkaya da Aydınlık’a konuştu:
Bu fabrika son 10 yılda 3 kez ‘En verimli işyeri’ seçildiDünya sıralamasında ilk beşe girdik. Özel sektörden bu kadar verim alınamaz.” “Milli savunmanın gözbebeğidir. Fırtına Obüslerini kendi imkanlarımızla geliştirdik. Altay tanklarını da üretebilecek kapasitedeyiz. Verimli ve nitelikli bir fabrikayız. Özelleştirme gerektirecek bir durum söz konusu değildir.”

“Özelleştirilen, bu ülkenin savunması olacaktır.” “Şimdi sınır boylarında işçi arkadaşlarımızı görevlendirdiğimiz gibi özel sektör çalışanlarını görevlendirmeniz söz konusu olamaz.” “Tüm halkımızı mitingimize davet ediyoruz”

https://aliserdarbolat.blogspot.com/2019/01/arifiye-tank-palet-iscisi-sokaga-iniyor.html

This entry was posted in Ekonomi, ÖZELLEŞTİRMELER, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *