AKIL FİKİR YAZILARI * HERŞEY CEHALETTEN

Prof.Dr.Coşkun Özdemir

HERŞEY CEHALETTEN

Sayın okur kızma bana, bu sözcüğü kullanmaktan çekiniyoruz.Ama Doğan Kuban,Yılmaz Özdil,Özdemir İnce, Bekir Coşkun cehaletimizin çok çarpıcı örneklerini veriyorlar.Ben de onlardan ilham alıp annelerin 700 üncü defa toplanacakları bu günde rahip sorunu ve ekonomik kriz devam ederken bu yazıya oturdum.

Toplum bunalımdan bunalıma sürükleniyor.Televizyonda ardı ardına felaket haberleri trafik kazalarında ölü sayısının 107 ye vardığını bildiriyor.Erzincanda iki araba çarpışmış 3 çocuk 7 ölü.Trafik kurallarına uymayı bilmiyoruz.Akşam saatleri yürüyüşe çıkıyorum.Yaya geçitlerinde bir tek araba yol vermiyor.Bir yabancı, grup “siz bunları birkaç kişiyi birden haklamak için yapmışsınız “diyor

Metroda engelli ve yaşlılar için yapılan asansörleri kullanmayı da bilmiyoruz.Hergün kadın cinayetleri okuyoruz.Hergün çocuklarını öldüren, intihar eden,balkondan atlayan.Kaybolan yüzlerce çocuk. Bazılarının cesedi bulunuyor.Anasını babasını öldürenler. Ayrıldığı karısına 28 bıçaklı ölümü reva gören erkek oğlu erkekler.Denizde boğulanlar,rekor düzeyde işçi kaza ve ölümleri.

En çok sigara içiyor,en çok cep telefonu kullanıyor, en çok televizyon seyrediyor, en çok kadın öldürüyoruz.Yolsuzlukta en önlerde olduğumuza şüphe yok.Şu üniversite sınavları sonuçlarına bakın. Onbinlerce çocuk sıfır çekiyor. Kadına saygı kadına eşitlik tanımak bilmediğimiz şeylerden.Türk erkeği kadından itaat bekliyor.Çünkü erkeğe itaat kadının ibadetidir.Buna inanıyor.Hoşgörü, anlayış esneklik sabırla çözüm aramak bilmediğimiz şeylerden.Karı koca tartışamalarının cinayetle sonuçlanması bundan.

Kadın yalnız sokağa çıkmasın, sesli gülmesin, hele kahkaha maazallah,nişanlılar el ele tutuşmasın (Diyanetten) Doğu ve güneydoğuda töre cinayetleri süregeliyor.Bilenler Anadoluda ensestin oldukça yaygın olduğunu yazıyor.

Müziğin her türlüsü günahtır.Örtünmeyen kadın fuhuşu davet eder (ilahiyat profesörleri) Hele şu fetoculuğa kapılan hakim ve generallere diyecek bir şey bulamıyorum. Havsalam almıyor.Çetin Altan havsalayı genişletin derdi. Hangi ortamda yetişti bunlar .Göz zinasından ötürü kadın meslekdaşlarının yüzüne bakamazlarmış.Görüyor musunuz en hayati kararlara imza atan yüksek hakimlerimizi.?

Kadına saygıyı eşitliği Atatürkle öğrendik.Daha doğrusu öğrenmeye çalıştık.Ama Atatürk 100 yıl yaşayamadı. O mucizeyi çabuk kaybettik.Onun ardından yobazlar,dini, islamı saptıranlar yönetimde hatırı sayılır bir yer kazandılar (Yaşar Nuri de çabuk gitti.)

Neoemperyalizm bundan büyük yarar sağladı .Aydınlanmacı bir eğitimin önünü kestiler.Köy enstitülerini halkevlerini kapattılar. Ey Türkiyeyi yönetenler! Ey Erdoğan , Ey Bahçeli, Ey Kılıçdaroğlu Ey Akşener.Ey Türkiyenin güçlü ayrıcalıklı insanları,İşçi örgütleri, eğitimciler, psikolog ve sosyologlar,yurdunu halkını sevenler, bir çok olumsuzluğun nedeni olan temeldeki yozlaşmayı, bozukluğu, cehaleti inkar etmeden halkımızın eğitim aydınlanma, bilinçlenme yoksunluğunu hep birlikte göz ardı etmeden, illüzyona başvurmadan, bir çare bir çözüm aramalıyız.

Kadın gayri meşru çocuğunu boğuyor,intahar etmek istiyor yapamıyor.Bu ve benzer sayısız dramları görüyor musunuz?.

Yazıktır insanlarımıza .İyi düşünelim Hapislerle, idamlarla hiçbir şey düzelmez.Bu iyice hasta, sağlıksız toplumun kurbanları bunlar. Yüzbinlerce milyonlarca .Hamasetle övünmelerle gerçeği değiştiremeyiz.Çok ama çok acı sayısız dram yaşanıyor bu ülkede.

Demokrasiyi de bu şartlarda beceremiyoruz Hayır ayni gemide değiliz.505 hapishanemiz var. 3 bin çocuk (intihar edenler var) 150 bebek hapiste.Bölünmüş kutuplaşmış bir toplumuz.Gerçekleri görüp hep birlikte rasyonel çareler aramalıyız.Tez elden gecikmeden.

This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *