POLİTİKA GÜNDEM – CHP * Bağdat harap olmadan

Soner Polat
Aydınlık Gazetesi,
6.3.2018

Bağdat harap olmadan

Lale Gürman Hanımefendi ülkesinin sorunlarına duyarlı bir aydın olarak çok önemli çalışmalar yapıyor. Sağlık sorunlarına rağmen mücadeleyi hiç bırakmadı! Siyasi mülahazaların tamamen dışında Türkiye’nin çıkarlarına hizmet edecek gerçekleri arıyor. Ülkesi için olumlu adım atan her kişi ve kurumu önyargısız olarak destekliyor. Oldukça inatçı bir karakteri var! Başladığı hiçbir şeyi yarım bırakmıyor. Pusulasını şaşıran yeni CHP’nin şaşırtan söylemlerinin peşine düşmüş… Sayın Gürman’ın ilginç iletisini sizlerle de paylaşmak istedim. Ara başlıklar bana aittir.

PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL Mİ?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu geçenlerde bir televizyon programında kendisine sorulan soruyu yanıtlarken, “PYD’nin terör örgütü olduğunu” söyleyemedi… Lafı döndürdü, dolaştırdı ama Suriye’nin PKK’sı olan PYD’nin terör örgütü olduğunu söyleyemedi! Çok yakın bir zamanda bir TV programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de PKK/PYD’nin terör örgütü olduğunu söyleyememişti. Londra’da 10 Şubat 2016’da basın toplantısı yapan Genel Başkan Yardımcısı TR 705 Sezgin ?Tanrıkulu ve Gürsel Tekin PYD’nin yurdunu koruyan vatansever gençler olduğunu söylemişti. (https://www.pusulahaber.com.tr/sezgin-tanrikulundan-skandal-ifadeler-408719h.htm)

KONUŞMANIN TAMAMI NEREDE?

Geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili Muharrem Erkek’e sormuştum! “Neden sınırlarımızda komşu olarak PYD’nin olmasını yeğleriz.” dediniz? Neden HDP’nin Meclis’e girmesi üzerine Çanakkale’de şükür pilavı, lokma dağıttınız?? Şöyle cevap verdi:

“Maalesef iktidar ve yandaşlarının bilinçli olarak yürüttüğü algı operasyonunun parçası olan ve cımbızlanarak kesilen bir video üzerine görüş bildirmektesiniz. Siyasi ahlakı ve cesareti olmayanlar, yaklaşık bir saat süren konuşmamın tamamını yayınlayamıyorlar. Çünkü yayınlanırsa algı operasyonları çökecektir. Sizlerin de bu biçimde değerlendirmede bulunmasını isterdim.”

Konuşmanın tamamını Lale Hanımefendi’nin talep etmesi üzerine, “tamamını bulamadığını” belirterek şu cevabı verir:

“… Ben öyle demedim; cımbızla çekip almışlar! Şükür pilavı ve lokmayı ben dağıtmadım; İl Başkanımız dağıttı?; ben orada duruyordum.”

Bu sözlerinden sonra biraz da ürkek bir ifadeyle ilave eder: “Ayrıca bugüne kadar bizzat Erdoğan ve iktidar sahiplerinin söylemlerini baz alırsanız, daha yararlı olur!”

Yani bu kişilerin hepsine CHP yönetimi bir şablon vermiş: İktidar sahiplerinin söylemlerini baz alalım… Başarılarımızı iktidarın söylemlerine dikkat çekerek oluşturalım! “Denize düşen yılana sarılır” atasözünü akla getiriyor. Hiç düşünemiyorlar ki bu zamana dek yılana sarılmayan vatansever kitleler bundan sonra hiç sarılmaz!

NE İYİ OLDU DA BUNLAR BAŞKAN-VEKİL OLDU!

Birileri zaaflarımızdan yararlanmakta! Bazılarımız, “Ne kadar iyi! Bir kadın İl Başkanı olabildi; ötesi beni ilgilendirmez!” diyerek Kaftancıoğlu’nu kutladı. Diğer bazıları ise, “Ne kadar iyi! Bir kadın milletvekili Genel Başkan Yardımcısı oldu” diye sevindi. Yakın geçmişte bazılarımız da “Ne kadar iyi! CHP Selina Doğan’ı İstanbul’da birinci sıraya yerleştirdi. Doğan milletvekili oldu. Çok renklilik budur!” diyerek memnun olmuştu. Oysa Doğan’ın “Türkiye Ermenilere soykırım yapmıştır!” dediği, avukat eşi Erdal Doğan’ın sözde soykırım iddialarının tanınması için mahkeme kararı çıkarma arayışıyla Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne ?dilekçe verdiği, Selina Doğan’ın TSK’nın PKK’yı hendeklere gömmesine karşı gelerek Sur’a koşup ?”TSK sivilleri öldürüyor!” diye TSK’yı tüm dünyaya şikâyet ettiği bilinmiyor mu?

İşte burada bir kez daha Mustafa Kemal’i anmak gerekiyor: “Efendiler, bu vesile ile muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevheri aslîyi, çok iyi tahlil etmek dikkatinden, bir an feragat etmesin!” İşte Lale Hanımefendi bunları gündeme getirmiş. CHP’nin asıl sahipleri Lale Hanımefendi gibi gerçek dostlarına kulak vermelidir. Bağdat harap olmadan, ortalık yakılıp yıkılmadan CHP’nin Atatürkçü ve vatansever kitlesi bu aymazlığa bir son vermelidir.

https://www.aydinlik.com.tr/bagdat-harap-olmadan-soner-polat-kose-yazilari-mart-2018

This entry was posted in Politika ve Gundem, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *