ABD – EMPERYALİZM – BOP * ABD’li komutan: Menbiç’ten çekilmeyeceğiz

Hürriyet Haber
29.01.2018

ABD’li komutan: Menbiç’ten çekilmeyeceğiz

ABD’li general Joseph Votel, ABD’nin Menbiç’ten ayrılmayı düşünmediğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’nin terör örgütüyle bağının derhal kopması gerektiğini ve Menbiç’ten çekilmeleri gerektiğini ifade etmişti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, CNN International’a yaptığı açıklamada Menbiç’ten ayrılmayı düşünmediklerini açıkladı.

ABD, Fırat Nehri’nin batısındaki bulunan Menbiç’te YPG’li teröristlerle işbirliği yapıyor ve silah veriyor. Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıkta bulunan Menbiç 2016 yılında DEAŞ’tan temizlenme bahanesiyle terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin kontrolüne geçirilmişti.

ABD, Türkiye’nin tüm karşı çıkmalarına rağmen YPG’ye TIR’larla silah yardımlarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’den sonra Menbiç’i bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız, kimse bundan rahatsız olmasın. Sonra Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuşmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, cumartesi yaptığı açıklamada “Bir terör örgütüyle ABD’nin bağını koparması gerekiyor. Ve onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Münbiç’ten (Menbiç) derhal çekilmeleri gerekiyor” demişti.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/abdli-komutan-munbicten-cekilmeyecegiz-40724747

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, BOP, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *