Kötü tohumlar nasıl ekildi?

sozcu.com.tr
Rahmi Turan
18 Temmuz 2016

Kötü tohumlar nasıl ekildi?

Biz her zaman demokrasiden yanayız. Darbe önlendi, demokrasi kurtuldu, sevinçliyiz, tamam da… Şunu da sormadan edemiyoruz:

Türk Ordusu nasıl bu hale geldi? Dünyanın en güçlü birkaç ordusundan biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri nasıl böyle tel tel döküldü? Darbeye kalkışan cemaatçi generalleri o kritik görevlere kim ya da kimler getirdi?

Şimdi AKP iktidarının şapkasını önüne koyup acı acı düşünmesi lâzım:
Bu kötü tohumları orduya kimler ekti? 14 yılda güçlü bir ordu neden ve nasıl bu hale geldi?

Ordumuzun parmakları sıkılı bir yumruk gibi birbirine kenetliydi. AKP, 2002’de iktidara geldikten sonra bu parmaklar gevşeyip laçka oldu! Türk Silahlı Kuvvetleri, bünyesindeki dincileri, gericileri, cemaatçileri, rejim karşıtlarını bir bir saptıyor ve her 30 Ağustos’ta ordudan ihraç ediyordu.

2002’den sonraki yıllarda o dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, ihraçlara muhalefet şerhleri koymaya başladı, daha sonraki yıllarda da ihraçlar büyük ölçüde durdu.
Sonunda Ordu, içindeki pislikleri temizleyemediği için bu hale geldi!
Şimdi 3’ü orgeneral olan 36 general gözaltında…Bu, dünyada bir ilktir!

Darbe teşebbüsünün başarıya ulaşmaması ülkemiz için bir şans olmuştur.Darbe bastırıldı, Türkiye kurtuldu! Çünkü o kafalar yönetimi ele geçirse, ülkemizi çok daha büyük belâlara sürüklerlerdi.Darbecileri devletin kritik noktalarına yerleştiren iktidar partisinin de bu olayda sorumluluğu büyüktür.

Darbe başarıya ulaşsaydı, Türkiye, İran’a dönecek, Fethullah Gülen de Pensilvanya’dan gelip, Humeyni gibi başa geçecekti.Umarım geldiğimiz bu noktadan, acı da olsa, ders alınır, bundan böyle ordunun genetiği ile oynanmaz!

Huzur Adası’na bakın!

Şu haberlere bakın ve Türkiye’nin hal-i pür melâlini
(acınacak halini) bir kez daha görün:

– Mehmetçik yerlerde sürüklendi!
– 6 askeri linç ettiler!
– 3’ü orgeneral 36 paşa gözaltında!
– Askerler kayışla kırbaçlandı!
– İki generali düğünde kelepçeleyip helikopterle götürdüler!
– Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı!
– 161 şehit, 20 ölü, 1440 yaralı ve 2839 gözaltı var!
– Cumhurbaşkanı, halkı sokaklarda ve meydanlarda direnişe çağırdı.
– Yüksek yargı üyelerine paralel yapıdan gözaltı kararı!
– 140 Yargıtay ile 48 Danıştay üyesine gözaltı!
– Aralarında bir Anayasa Mahkemesi üyesinin de bulunduğu çok sayıda yüksek yargı mensubu gözaltına alındı.
– Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2745 hâkim ve savcıya görevden el çektirdi!

Oturup özeleştiri yapmakta yarar var.Güzelim Türkiye cennet iken, nasıl cehenneme döndürüldü? Bunu siz de, biz de biliyoruz ama bir kendileri bilmiyor, Adalet Bakanı bile kalkıp “Türkiye bir Huzur Adası” diyebiliyor! Huzur bu ise, böyle “Huzur Adası” olmaz olsun!

Üçü orgeneral 36 paşa… Yüzlerce subay ve er…Bunların hepsi “Ağırlaştırılmış müebbet hapis” istemiyle yargılanacaklar.Bunların arasında rütbesiz askerler, yani erler, en masum olanlarıdır. 20 yaşlarındaki gencecik insanlar… Siyasetle hiçbir ilgileri yok. Komutanları emir vermiş, onlar da yapmışlar…

Askerlikte “emre itaat” vardır. Hangi er, komutanının emrine karşı gelebilir ki? Onların bütün amaçları, askerlik görevini bir an önce bitirip yuvalarına, yavuklularına kavuşmaktır.Mahkeme, sanırım bu durumu göz önünde bulunduracaktır…Gelelim general ve subayların durumuna…

Darbe girişiminde bulunan Fethullahçı general, amiral ve subaylar Türk Ceza Kanunu’nun 309, 311, 312 maddelerine göre yargılanacak.Bu üç maddenin cezası da “ağırlaştırılmış müebbet hapis.”

Eğer Türkiye’de idam cezası kaldırılmamış olsaydı, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs fiiline savcının isteyeceği ceza idamdı… Yasalarımıza göre artık idam yok!

Günün Sözü
Demokrasinin kusurları, darbelerle değil,
yine demokrasi ile kapatılır!

This entry was posted in FAŞİZM, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *