Can Dündar’a silahlı saldırıda organize şüphesi: Üç gözaltı * Can Dündar’a saldıran Murat Şahin, Sedat Peker’e mesaj mı attı?

cumhuriyet.com.tr

07.05.2016

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Gazeteci Can Dündar’a silahlı saldırı gerçekleştiren Murat Şahin’in sorgusuna devam ediliyor. Dün gece olayla ilgili gözaltına alınan iki kişiden birinin olay yerinde gözcülük yaptığı diğerinin ise silah temin ettiği ileri sürüldü. Soruşturma kapsamında olayın organize bir saldırı olma ihtimalinin güçlendiği belirtildi. Şüpheli Murat Şahin, ilk yakalandığında olayı tek başına yaptığını kimsenin kendisine yardımcı olmadığını söylemişti.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada Can Dündar’a silahlı saldırı yaptıktan sonra teslim olan Murat Şahin, ardından bu kişiyle irtibatlı olduğu tespit edilen iki kişi daha gözaltına alınmıştı. Savcılıktan ek gözetim izni alınan şüphelilerle ilgili polis soruşturması çok yönlü sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Murat Şahin’in arkadaşı olduğu ve olayın olduğu saatte Çağlayan meydanında dolaştığı tespit edildiği öğrenildi. Bu kişinin Murat Şahin’e gözcülük yapmış olabileceği ileri sürüldü. Diğer kişinin ise olayda kullanılan silahı Murat Şahin’e temin ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Bu iki kişinin ilk sorgularında suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Gözcülük yaptığı iddia edilen kişinin tamamen tesadüfi olarak olay anında Çağlayan meydanında bulunduğunu, diğerinin ise Can Dündar’a saldırı yapılacağını bilmediğini söylediği belirtildi.

Polis, bu kişilerin ortaya çıkarılmasıyla güçlenen, ‘organize saldırı’ ihtimali üzerinde duruyor. Şüpheli Murat Şahin ilk yakalandığında olayı tek başına Can Dündar’a kızdığı için yaptığını, kimsenin kendisine yardım etmediğini söylemişti. Gözaltındaki şüphelilerin cep telefonu kayıtlarının ve kimlerle bağlantılı olduğuklarının araştırıldığı önümüzdeki saatlerde yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.

[Haber görseli]

[Haber görseli]

Can Dündar: İki saatte iki suikast yaşadık

Erdem Gül: İşte bu yüzden bu haberleri yaptık

İşte saldırganın Can Dündar’a ateş ettiği an… Silah kafa hizasında!

Can Dündar’a saldıran Murat Şahin, Sedat Peker’e mesaj mı attı?

MİT TIR’ları Davası’nın karar duruşmasına ara verildiği sırada gazetecilere açıklama yapmak üzere dışarıya çıkan ve adliye dışında silahlı saldırıya uğrayan Can Dündar’a saldırıda bulunan kişinin kimliği 1976 Sivas doğumlu Murat Şahin olarak açıklandı.

[Haber görseli]

Murat Şahin isimli saldırgan ilk ifadesinde “Vatan, Millet sevgisi için yaptım. Bunun Vatan’a ihanet ettiğini düşündüğüm için yaptim. Ben, sağ görüşlüyüm. Doğu’da hergün asker ölüyor, o burada vatan hainliği yapıyor” dediği öğrenildi.

Daha önce yaralamadan suç kaydı olduğu belirlenen Murat Şahin’in daha önce de Silahlı Suç örgütü kurmaktan yargılanan ve hüküm giyen Sedat Peker’e mesaj attığı iddia edildi.

Yine sosyal medyaya düşen iddiada Murat Şahin isimli bir şahsın Sedat Peker’in sitesine girerek ziyaretçi defterine mesaj bıraktığı görülüyor. Ancak ismi geçen kişinin saldırıyı düzenleyen Murat Şahin olup olmadığı da soru işareti.

SİLAHLI ÖRGÜT LİDERİ SEDAT PEKER, CAN DÜNDAR’I BÖYLE TEHDİT ETMİŞTİ

[Haber görseli]

[Haber görseli]

This entry was posted in FAŞİZM, MEDYA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *