ABD’deki Zarrab soruşturması 4 eski bakana uzandı * Bharara, bugün açıkladığı belgelerde 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen eski bakanlardan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyaman Aslan’ın da isimlerine yer verdi * Ayrıca Emine Erdogan, Tayyip Erdogan, Egemen Bagis’in esi Beyhan Bagis de Bharara’nin ek iddianamesine girdi”.

25.05.2016
ABD’deki Zarrab soruşturması 4 eski bakana uzandı

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın kefalet talebini neden reddettiğini açıkladı.

Zaman Amerika’dan Orhan Akkurt’un haberine göre Bharara, bugün açıkladığı belgelerde 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen eski bakanlardan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyaman Aslan’ın da  isimlerine  yer verdi.

Bharara, Zarrab’ın kefalet talebini reddedilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde açıkladı. Başsavcının hakime sunduğu gerekçede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu TOGEMDER de dosyaya girdi.

Öte yandan Amerika’daki Türk gazetecilerden İlhan Tanır da Twitter adresinden, “Zarrab’ın TOGEMDEN bağış listesiyle, Emine Erdogan, Tayyip Erdogan, Egemen Bagis’in esi Beyhan Bagis de Bharara’nin ek iddianameye girdi” diye yazdı.

Zaman Amerika’nın davayı takip eden muahbiri Sıtkı Özcan ise Twitter hesabından iddianameye girdiğini söylediği belgeleri paylaşarak, “Ve beklenen oldu. Emine Erdoğan, resmen Bharara’nın Zarrab dosyasında ve Tayyip Erdoğan da Bharara’nın dosyasında. ‘Zarrab’la yakın ilişki içindeki üst düzey yetkili’ olarak geçiyor. Zarrab, kefalet başvurusuna Togemder’i sokarak Bharara’ya müthiş bir asist yaptı. Savcı da bunu kaçırmadı. Erdoğan ailesi artık dosyada” diye yazması dikkat çekti.

Odatv.com

Bunlar da ilginizi çekebilir!

This entry was posted in HUKUK-YARGI-ADALET, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *