Her yıl 31. Aralık günü bu yazıyı yayımlayacağıma dair sözüm var ** Yeni bir yıla giriyoruz.

Cumhuriyet
Deniz SOM
31. 12. 2007

Her yıl 31. Aralık günü bu yazıyı yayımlayacağıma dair sözüm var.

Yeni bir yıla giriyoruz.

Aydınlık bir gelecek yerine sanki bir yandan emperyalizmin  boyunduruğunda ,bir yandan da yobazlığın sarmalında çok ağır bir karanlığa doğru sürükleniyor gibiyiz.

Laik Cumhuriyetin bittiği söyleniyor; ulus devletin tükendiği anlatılıyor, yeni bir anayasa ile son darbenin indirileceği konuşuluyor.

Hiç umurumda değil
Bekliyorum

Hem yeni yılı bekliyorum hem de önderim Kemal Atatürk’ün verdiği buyruğu yerine getireceğim günün gelmesini bekliyorum. Şu sıralar, Atatürk’ün Bursa Nutkunu okuyorum.

Artık bu ülkenin polisinden, jandarmasından, ordusundan, yargısından medet ummuyorum. Polisin tarikatçıların eline geçtiğini biliyorum;  jandarmanın İslamcı hükümetle çalıştığını biliyorum, ordunun ayrılıkçı teröre karşı emperyalist ülkelerle eşgüdüm içinde olduğunu biliyorum, yarının ele geçirilmeye çalışıldığını biliyorum ve önderim Kemal Atatürk’ün söylediği gibi bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır demiyorum.

Cumhuriyetin ve cumhuriyet devrimlerinin gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanıyorum, bunları benimsiyorum ve cumhuriyet devrimlerini güçsüz düşürecek kıpırtıların giderek patırtı haline dönüştüğünü görüyorum ve bu gidişin sonunda sanırım çok yakında çok büyük bir patlamanın yaşanacağını düşünüyorum. Atatürk’ün emanetini çıplak elle koruyabilirim.

Elime taş alabilirim
Sopa alabilirim
Silahım olabilir

Neyim varsa onunla, bana emanet edilen eseri, yani benim eserimi korumak
için her şeyi yapmaya hazırlanıyorum. Polis, jandarma, ordu, yargı umurumda olmayabilir!

Beni tutuklayabilirler, yargılayabilirler, hapsedebilirler. Ama ben eserimi korumakta kararlıyım. Emperyalizmin uşaklarına, işbirlikçilere, mandacılara, yobazlara, tarikatçılara, bölücülere, demokrasi maskesi takmış sahtekarlara,özetle karşı devrimcilere koyun gibi boynumu uzatacak değilim.

Yeni yıla yeni umutlarla giriyorum.

Önderim Kemal Atatürk’ün 5 Şubat 1933’te Bursa’da verdiği buyruğu yerine
getireceğim günlerin çok yakında olduğunu biliyorum.

Bekliyorum.

***

Davut Arslantürk dostuma teşekkür ediyorum

This entry was posted in HAYATIN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *