“GÜL” gibi rektör Fetö’cü çıktı – Öncelikle bu şahsı rektör atayan eski Cumhurbaşkanı Gül’ü kutluyorum !!!*** Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni harman gibi savuran , bilimsel çalışmalar yerine üniversiteye 3 cami – 53 mescid yaptıran Sedat Laçiner kim ?

Sözcü
27 Aralık 2015 Pazar

Kim bu Sedat Laçiner?

Çanakkale merkezli 10 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin eski Rektörü Sedat Laçiner dahil 28 kişi gözaltına alındı. 18 şüpheli ise aranıyor.

Çanakkale merkezli 10 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin eski Rektörü Sedat Laçiner dahil 28 kişi gözaltına alındı. 18 şüpheli ise aranıyor.

Alınan bilgiye göre operasyon, “FETÖ örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu’na muhalefet” suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında yapıldı. Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu’da da ev ve işyerlerine baskın düzenlendi.

Aralarında iş adamlarının da bulunduğu şüpheliler, Çanakkale Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüpheliler arasında Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇAGİAD) eski başkanları, emekli öğretmen, doktor, avukat, işadamı ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu belirtildi.

KİM BU SEDAT LAÇİNER?
Sedat Laçiner, AKP iktidarıyla birlikte yükselişe geçen cemaatçiler arasında. 2011’de Abdullah Gül’ün ÇOMÜ’ye rektör olarak atadığı Laçiner, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasının ardınan rektörlük seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen rektör atanmamıştı. Gül’e yakınlığıyla bilinen Laçiner’in makamındaki Abdullah Gül fotoğrafı tartışma konusu olmuştu. Bugün ODTÜ’de 20’ye yakın mescit varken yenilerinin açılması tartışılıyorsa ve eğitim kurumları ile ibadet kurumları birbirine karıştırılıyorsa sorumlularından biri de Laçiner’dir. Laçiner, ÇOMÜ’de görev yaptığı süre içerisinde üniversiteyi medreseye çevirip 3 cami ve 53 mescit açtırdı. Siyasi yorumları ve AKP yandaşlığıyla öne çıkan Laçiner, TRT ekranlarından Şii’lere hakaretler ederek “Bir insanın Şii olması Hristiyan olmasından kötü” diyerek Şii’leri sapkınlıkla itham etmişti.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) isimli strateji kurumu kuran Laçiner, Amerikancı dış politikaya uyumlu çalışmalara imza atmıştı. Sedat Laçiner başkanlığındaki USAK, yaptığı bir anket çalışmasında, Türkiye’deki Amerikan karşıtlığının giderek azaldığı ve Almanya’nın artık dost bir ülke olarak anılmadığı sonucuna ulaşmıştı. ABD yanlısı Laçiner, Rusya düşmanlığını da körüklemişti. Laçiner’in başında bulunduğu USAK heyeti, Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından Moskova’nın “Ergenekon”u kullandığını ileri sürüp, “Ergenekon çeteleşmesinin” Türk-Azerbaycan ilişkilerinin gerilmesinde rol oynadığını iddia etmişti.

Bugün basın özgürlüğünden dem vuran Cemaatçiler, iktidarda oldukları dönem gazetecimeri tutuklamakla tehdit ediyordu.Laçiner, Star gazetesinde yayımlanan “Ergenekon 2.0” başlıklı yazısında Doğan Medya Grubu yazarlarını hedef göstererek, “darbeci medya” olmakla suçlamıştı. Laçiner, Ertuğrul Özkök’ün Ayşe Arman’a verdiği röportajdaki ifadelerini eleştirip gazetecileri şu sözlerle tehdit etmişti: “Yazdığı gazetede neredeyse tüm köşe yazıları Ergenekon ve benzeri davaların sanıklarını koruyan, mahkemeleri yerden yere vuran yazılarla dolu… Yasalarımız bu konuda katı aslında, davaları etkilemeye dönük her türlü açıklama ve girişim suç sayılıyor.”

ÇOMÜ’de akademisyenler üzerinde büyük baskı kuran Laçiner ve yönetimi, kanser tedavisi gören Yrd. Doç. Dr. Güran Yahyaoğlu’nu (48), üstüne okula gelemediği gerekçesiyli okuldan uzaklaştırmıştı. Yahyaoğlu, kısa süre sonra hayata gözlerini yumdu.

Tayyip Erdoğan’ın tepki çeken “kızlı-erkekli evler” çıkışına da destek olan Laçiner, kaleme aldığı köşe yazısında Erdoğan’a kızlı-erkekli ev konusunu günemde getirdiği için teşekkür etmişti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında da yandaşlığı elden bırakmayan Laçiner, yine Star’daki yazısında polisin eylemcilere yönelik TOMA’lı ve gaz bombalı saldırılarını savunmuştu.

http://www.aydinlikgazete.com/turkiye/kim-bu-sedat-laciner-h81059.html

This entry was posted in EĞİTİM, FAŞİZM, Fetullah Gülen, İrtica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *