GİZLİ OSLO GÖRÜŞMELERİ ve YANLIŞ DEMOKRATİK AÇILIM POLİTİKALARININ ACI SONUCU * 2015 KÜRT AYAKLANMASI * GÜZEL ŞEYLER OLACAK ÇOCUKLAR !!! *** Cizre ve Silopi alev alev… Bitlis’te 2 şehit

cumhuriyet.com.tr
21 Aralık 2015 Pazartesi

Bağlantılı yazılar

Cizre ve Silopi alev alev… Bitlis’te 2 şehit

Sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların devam ettiği Silopi’den mahallelerin boşaltılarak insanların spor salonlarına yerleştirildikleri haberi geliyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de devam eden çatışmalar nedeniyle 8 aylık bir bebeğin anne karnında hayatını kaybettiğini söyledi.

[Haber görseli]

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağınn ardından  binlerce asker ve polisle tanklar ve ağır silahlarla başlatılan operasyonlar sürüyor. Cizre Emniyet Müdürlüğü’nün arkasına inmek isteyen askeri helikoptere Nur mahallesindeki YDGH’liler tarafından ateş açıldığı belirtirilirken, Cizre Devlet Hastanesi önünde askeri araçlar konuşlandırıldı.

İlçeye askeri sevkiyat sürerken, Cizre Tank Taburu’nda da ambulanslar hazır bekletildi. İlçede bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, dün Cudi mahallesinde 40 yaşındaki Zeynep Yılmaz’ın öldürülmesinin ardından  aynı mahallede 2 yaşındaki Yusuf Soslu’nun vurularak hastaneye kaldırıldığını, Yafes mahallesinde  37 yaşındaki Kahraman Caba’nın karnına isabet eden şarapnel parçasıyla ağır yaralandığını belirtti.

İlçeye tank ve top atışı yapıldığını anlatan Sarıyıldız, “Hama ve Humus, Suriye rejimi tarafından tanklarla nasıl yerle bir edildiyse şu an Cizre ve Silopi’de aynı şekilde vuruluyor. İlçeye yüzlerce havan atıldı. Dış mahallelere ulaşamıyoruz. Aileler ağlayarak bizi arıyor. Bodrum katlara sığındıklarını, camların kırıldığını, cocukların cam kesikleriyle yaralandığını, her yerin toz içinde olduğu söylüyor. Cizre’nin yarısını oluşturan Yafes, Nur, Sur, Cudi mahallerinde elektrik ve su yok. Başbakan 2 gün önce yaptığı açıklamada 2013 yılından beri 12 ilçeye operasyon planladıklarını söyledi. Demek ki çözüm süreci bir oyalamaydı. Genelkurmay Başkanı ve komutanların geldiğinden bu yana son 3 gündür operasyon çok şiddetlendi, ambulans ve yaralılar için aradığımız Kaymakam telefonlarımıza çıkmıyor. Genelkurmay 78 örgüt mensubunun öldürüldüğünü söylemiş pek ben soruyorum bu cenazeler nerede? Cizre’de 8 sivil katledildi. Ölüler arasında anne karnında sırtından vurulan 8 aylık bir bebek de var. Silopi’de de 10’un üzerinde insanın yaşamını yitirdiği belirtiliyor. AA, 70 yaşındaki  Selahattin Bozkurt’un hendek kazan YDGH’liler tarafından öldürüldüğünü iddia etmiş. Yakınları bunu reddediyor. Yeğeni Mehmet Bozkurt, evlerinin önünde hendek olmadığını, amcasının keskin nişancılar tarafından vurulduğunu söyledi. Kapıdan başını çıkaran herkese ateş ediliyor” dedi.

Bitlis’te askere saldırı: 2 şehit, 6 yaralı

Bitlis’te PKK’lilerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Merkeze bağlı Ölek köyü kırsalındaki Sehi Ormanları mevkisinde  PKK’ye yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin geçişi sırasında toprağa döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Yaralı askerler, Bitlis ve Tatvan’daki hastanelere kaldırıldı.Bölgede operasyon sürüyor.

ASKER SUR OPERASYONUNUN FOTOĞRAFLARINI YAYINLADI

[Haber görseli]

HDP’Lİ ENCÜ: YÜZLERCE KİŞİ KAPALI SPOR SALONLARINA YERLEŞTİRİLDİ, 15 YAŞINDAKİ METE ÖLDÜ

Tank ve ağır silahların da kullanıldığı operasyonlar Başak, Nuh, Barbaros ve Cudi mahallelerinde yoğunlaşırken,  Nuh mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yangın çıktı.

İlçeye hala su ve elektirik verilemediği belirtilirken, ilçede bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “Havan topunun şarpanel başından yaralan 11 yaşındaki Mehmet Mete öldü. 3 gün önce evinin kapısına çıkan Taybet İnan (57), onu kurtarmak isteyen kayınbiraderi Yusuf İnan ve eşi Halit İnan keskin nişancılar tarafından vuruldu. 112 acil servis, kaymakamlık hatta sağlık Bakanlığı’na kadar konuyu ilettik.

[Haber görseli]

Bu 3 yaralıdan Taybet ve Yusuf İnan’ın kan kaybından yaşamını yitirdiği bilgisi geldi. Halit İnan’a ulaşamıyoruz. Cenazeler toprağa verilemiyor, yaralılar hastaneye ulaştırılamıyor. Keskin nişancılar dışarı çıkan herkese ateş açıyor. Evlere rastgelen tank ve top atışı yapılıyor, evler yakılıyor. ‘Etrafımıza bombalar atılıyor, bodrumlarda saklaniyoruz., yiyecek içeceğimiz bitti’ diyen ailelerden haber alamıyoruz. Silopi DBP İlçe binası dün sabah işgal edilmiş özel harekatçılar tarafından. Başak ve Nuh mahallelerinde ‘evlerinizi terk edin’ anansları yapılıyor.

Mahallelerden çıkarılan yüzlerce kişi kapalı spor salonuna yerleştirildi. 3-4 saat sonra yakınlarının yanına gönderildiler. Elektirik ve su yok. Mahallelere su vermeye giden belediye personeli kolundan vuruldu ve kolu kesildi.  Burası adete Kerbela gibi. Sivil halk, kadınlar, çocuklar yaşlılar öldürülüyor. Savaş koşullarında Nazi döneminde bile böyle bir politika izlenmemiştir. Etnik temizlikle evler boşaltılmak isteniyor. Yaşananlar büyük bir kopuşa gidiyor. Birlikte yaşamayı savunan bir kişi olarak  bu zulümle yaşamayı ben de istemiyorum artık. Batıdakiler burada yaşananları görmüyor. Kardeşlik diyen aydınlar, yazarlar, siyasetçiler şimdi nerede?” diye konuştu.

[Haber görseli]

SUR’DA ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde, PKK’ye yönelik başlatılan operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 2 asker ve 2 polis yaralandı.

[Haber görseli]
[Haber görseli]

Van’da olaylar çıktı: 18 gözaltı – VİDEO

VAN’DA DA OLAY VAR

Van’da, HDP ve DBP’nin çağrısı üzerine Cumhuriyet Caddesi Fakiye Teyran Parkı önünde toplanan grup, çatışmaları protesto etmek için Soydan Kavşağı’na yürümek istedi. Güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan gruba, polis biber gazıyla müdahale etti.

Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Olaylar sırasında 18 kişi gözaltına alındı.

[Haber görseli]

Hakkari’de öğrenciler okuldayken molotof atıldı

Güneydoğu’daki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağını Hakkari’de protesto eden bir grup gösterici, bir okula taş ve molotofla saldırdı. Saldırıda kimse yaralanmazken öğrenciler zırhlı araçların nezaretinde okuldan çıktı.

Kıran Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne bir grup gösterici öğrencilerin okulda olduğu saatlerde molotof ve taşlarla saldırdı. Molotoflar şans eseri duvarlara isabet ederken, bazı sınıfların camları atılan taşlarla kırıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin paniğe kapılmasına neden olan saldırı üzerine çok sayıda polis ekibi ve itfaiye bölgeye gönderildi. Olayda kimse zarar görmezken, öğrenciler korkuyla okuldan çıkıp polisin zırhlı araçlarının nezaretinde evlerine gitti.

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, EMPERYALİZM, FAŞİZM, Gundem, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *