AKP’nin 14 senelik iktidarında güneydoğuda Devlet kalmadı. AKP’nin gizli Oslo görüşmeleriyle bölgeyi PKK’ya teslim etmesinin bedelini şehitlerimiz canlarıyla , gaziler kanlarıyla ödüyor…Halk Cizre ve Silopi’yi boşalttı.Hükümet bölgeden öğretmenleri çekti.Okullar kapatıldı…GÖÇE SÜRÜKLENEN HAYATLAR

Aydınlık
16 Aralık 2015 Çarşamba

PKK’nın göçe sürüklediği hayatlar

Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre ve Silopi, Mardin’in Nusaybin ve Derik ilçelerinde binlerce kişi, PKK’lıların saldırıları sonucu göçe sürüklendi.

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK’nın saldırılarından duydukları endişeyle soğuk havaya rağmen yanlarına aldıkları yatak, yorgan, halı ve bazı beyaz eşyalarıyla evlerini terk etmek zorunda kalan, aralarında düşük gelirlilerin de olduğu binlerce kişi ya yakınlarının yanına yerleşiyor ya da 2-3 aileyle ortaklaşa kiraladıkları evlere taşınıyor.

BİZE YAPTIKLARI REVA MIDIR?
Sur ilçesindeki terör saldırılarının ardından yakınlarının yanına yerleşen M.G, 15 gün önce evini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.M.G, “Hendek kazılmaya başlandığından bu yana evimizde korkuyla yaşadık. Her gün silah sesleriyle uyanıyorduk. Evimiz, yerimiz, yurdumuz yok. Ayağımızda ayakkabı, sırtımızda elbise yok. Bize yaptıkları Allah’tan reva mıdır?” diye konuştu.

Sur ilçesinden göç eden Ağahan Ün de gidecek yeri olmadığı için hastaneye sığındıklarını söyledi. Ün, yaklaşık 20 yıl önce İzmir’den Diyarbakır’a göç ettiklerini dile getirerek 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiğini anlattı.

“Çatışmalardan canımızı kurtarmak için sabah erkenden kaçıp Selahaddin Eyyubi Hastanesine sığındık. İmkanımız yok. 4 aydır aç, susuz kaldık” diyen Ün, yanlarına eşyalarını alamadan ilçeden kaçtıklarını belirtti.

EVİMİN ÖNÜNE BOMBA DÖŞEDİLER
Silopi’de yaşayan esnaf M.A. da terör saldırıları yüzünden Mersin’deki yakınlarının yanına gideceklerini anlattı.Tek sermayesinin iş yeri olduğunu vurgulayan M.A, her şeylerini geride bırakacakları için ailece perişan olduklarını dile getirdi.

M.A, “İş yerimin ve evimin önüne bomba döşediler. Ailece evimizi terk etmek zorunda kaldık. İnşallah terör olayları son bulur da rahat bir şekilde evimize döneriz” dedi.

http://www.aydinlikgazete.com/turkiye/pkknin-goce-surukledigi-hayatlar-h80522.html

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, Gundem, Haber, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *