İSLAM’I KURTARMAK MÜSLÜMANIN GÖREVİ *** Çünkü bu adamlar İslam adına eylem yaptıklarını söylüyor.. İslam adına Ankara’da, Beyrut’ta, Paris’te bomba patlatıyor..

İSLAM’I KURTARMAK MÜSLÜMANIN GÖREVİ

Milliyet

Aslında NE OLDU?
Mehmet Tezkan
mtezkan@milliyet.com.tr
23  Kasım 2015

Brüksel’de olağan dışı günler yaşanıyor.. Kırmızı alarm verildi.. Halkın evden çıkmaması, kalabalık yerlere gitmemesi istendi.. Metro kapatıldı, tramvay seferleri durduruldu, sinemalar, tiyatrolar kapalı.. Konserler iptal.. Kafeler boş..

Neden?

İslam adına savaştığını söyleyen gözü dönmüşler yüzünden..Sadece Belçika’da değil..İngiltere’de de, Almanya’da da, İtalya’da da terör alarmı verildi.. Fransa’da olağanüstü hal ilan edildi..

İçim cız etti.. Bu acıklı durum karşısında..Avrupa’yı tehdit edenler, Ortadoğu’dan, Afganistan’dan, Pakistan’dan gitmedi, o topraklarda yetişti diyerek kendimizi avutuyoruz..

‘İslamofobi’nin sonucu görerek teselli arıyoruz..‘IŞİD’çilerin çoğu Batı’dan geldi, dünyanın her yerinden geldi’diyerek coğrafyayla ilişkilendirmemeye çalıştırıyoruz..

Globalleştirmek istiyoruz, herkesin sorunuymuş gibi sunmak istiyoruz..
Aslında yaptığımız şu: Bu büyük sorunla yüzleşmekten kaçmak..

Çünkü; siviller de, din adamları da, devlet adamları da ne yapacağını bilmiyor..Artık, ‘terörün dini, millet, ırkı, vatanı yoktur’ sözü bir anlam ifade etmiyor.. Bırakın Belçikalıyı, bırakın İngiliz’i, bırakın Fransız’ı bu söylem bana da bir şey ifade etmiyor..

Çünkü bu adamlar İslam adına eylem yaptıklarını söylüyor..
İslam adına Ankara’da, Beyrut’ta, Paris’te bomba patlatıyor..

Bu çok büyük mesele.. Öyle, Maliki (Irak’ın eski Şii başbakanı) Sünnileri dışlamasaydı, Esad hapishanelerin kapısını açıp Sünni militanları bırakmasaydı, IŞİD olmayacaktı denilecek kadar basit değil..

Bugün IŞİD var, yarın MİŞİD olur.. Örgütle değil zihniyetle mücadele etmeliyiz..Bu görev Müslümanlara düşüyor.. Batı’ya ihale etmekle olmaz..

Hep yazıyorum;İslam Ortaçağ karanlığından kurtulmadıkça; barış gelmez, huzur olmaz, akan kan durmaz..

http://www.milliyet.com.tr/islam-i-kurtarmak-muslumanin-gorevi/gundem/ydetay/2151897/default.htm 

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, DİN-İNANÇ, FAŞİZM, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ, İrtica, RADİKAL İSLAM, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *