“FIRILDAK KUBİ” İZİNDEYİZ, İZİNDE! (!)

İŞÇİ GÖZÜYLE

yalcinuysal
20.09.2015
“FIRILDAK KUBİ” İZİNDEYİZ, İZİNDE! (!)

1990’lı yıllarda, siyasi partiler arasında , turnike çekilmiş bilardo topu gibi, fır döndüğü için, kendisine “Fırıldak Kubi” dediler… Kubilay isimli bu milletvekili, sonuçta siyasi yaşamdan silinip gitti… Ancak, namı, Türk siyasî tarihine yadigâr kaldı:

“Fırıldak Kubi…”

Ama sıkı durun! Çünkü, yazdıklarımı okursanız, Fırıldak Kubi’ye bile rahmet okuyacaksınız… Belki içinizden, Fırıldak’ın hayrına lokma dağıtan falan da çıkar…

GERİDEN DEVRİMCİ… KURTARICILAR!

Hâlâ, “Ne olacak bu memleketin  hali?” diye, düşünüp duruyorsak,  memleketimizin halininin iç açıcı olmadığını düşünmüşüz demektir.

Böylece, memleketimiz de, özgür-ce’eee! irade kullanarak seçtiğimiz vekillerimiz tarafından yönetildiğine göre.. hali perişanımızın sebebi de onlardır, diyebiliriz.

Peki bu m-illet vekillerimiz kimlermiş? Bazılarını tanıyalım…

Doğrusu, ben de bu kimesnelerin gerçek kişilklerini tam olarak, Yılmaz ÖZDİL’in “Müsvette” başlıklı yazısını okuyunca tanıdım, ve memleketimizin neden “Bu hale!” geldiğini de..  bellemiş oldum…

“MÜSVETTE”LERDEN, GÜLDESTE(!)

Yılmaz Özdil diyo ki:

“Demokrat Parti’deyken “Tayyip Erdoğan kendisini padişah olarak görmek istiyor, paçalarından yolsuzluk akıyor” diyen Süleyman Soylu.. AKP’li oldu.

Atatürk’e “Kefere Kemal” diyen.. Kılıçtaroğlu’na “Çakma Gandi” diyen Mehmet Bekaroğlu.. CHP’li oldu.

CHP’deyken, “Tayyip Erdoğan’ın gömlek değiştirdik demesine aldanmayın, yılanlar da gömlek değiştirir ama, zehiri bitmez” diyen.. Savcı Sayan, AKP’ye geçti.

Saadet Partisi’ndeyken.. “AKP gibi firavunlaşmayacağız. Tayyip Erdoğan gibi İsrail vagonu olmayacağız. AKP, Amerikan mandasıdır” diyen… Numan Kurtuluş, AKP’li oldu.

TBMM’ye (Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne) “Pezevenkler meclisi” diyen milletvekilinin, oğlu, AKP’den milletvekili oldu, TBMM’ye girdi.

CHP’nin.. memlekette adam kalmamış gibi, taaa Mısır’dan getirdiği… Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP’ye geçti.

AKP milletvekilinin: “Puşt” dediği Haluk Koç… AKP’yle koalisyon koordinatörü oldu.

MHP’deyken “Bizans bile pek çok AKP’liden daha millidir, daha Türk’tür” diyen Tuğrul Türkeş, AKP’den Başbakan Yardımcısı oldu.”

Bu okuduklarınızdan sonra, siz de benim gibi, siyaset arenasında, utanmadan.. hâlâ kostak-kostak dolaşabilen bu kimesneleri tanıdıktan sonra… Umarım, vatanın ve milletin geleceği hakkında doyurucu bir fikire sahip olmuşsunuzdur…

Amma velâkin… eğer hâlâ… memleketin ne olacağı sorusunu yineleyip duran varsa…

Daha ne diyelim?

Yukarıda seceresini okuduklarınız ve benzerleri… yeniden, “Millet İradesi”nin temsilcileri oldukları savıyla… işbaşına gelirlerse… büyük bir olasılıkla, ellerine, büyük-büyük annelerimizin  taaa Osmanlı’da kullandıkları.. örekeyi alıp, bu “garip-gureba.. fakir fukara” milleti… bi iyicene bükerek, kafalarına göre düzeltecekler…

Sen hâlâ, “Yok yav” deyu… itikatında inat ediyorsan…
Ben de yazımı, bir şiir kırıntısıyla noktalarım:

“… sabun vardı dilinde,
Yıkadı sözlerini, sustu…” 

This entry was posted in SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *