Dağlıca’da karanlıkta kalan 6 soru *** “Ülke biri kurmay yarbay 16 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısının ayrıntıları ve şehitlerin gerçek sayısını olaydan tam 26 saat sonra öğrendi. Şehit cenazelerine dün ancak sivillerin yardımıyla ulaşılıp alındığı ortaya çıktı. Hâlâ, pek çok soru yanıt bekliyor. İşte o sorular:”

cumhuriyet.com.tr
08 Eylül 2015 Salı

Dağlıca’da karanlıkta kalan 6 soru

26 saatlik gergin bekleyiş sonrası Genelkurmay Dağlıca’daki kanlı PKK saldırısında şehit olanların sayısını 16 olarak açıkladı. Acı haberle sarsılan halk tüm yurtta terörü protesto etti.

Ülke biri kurmay yarbay 16 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısının ayrıntıları ve şehitlerin gerçek sayısını olaydan tam 26 saat sonra öğrendi. Şehit cenazelerine dün ancak sivillerin yardımıyla ulaşılıp alındığı ortaya çıktı. Hâlâ, pek çok soru yanıt bekliyor. İşte o sorular:

1 Dağlıca’daki karakol yolunun PKK tarafından kontrol edildiği için, karakola bir süredir herhangi bir lojistik destek sağlanamadığı iddia ediliyor. Bu nedenle karakoldaki askerlerin ihtiyaçlarının bile giderilemediği iddiaları var. Bu iddialar doğru mu?

2 Cenazeleri teslim alan eski HDP milletvekili Esat Canan dün, “Cenazeler ortalıktaydı, biz topladık” dedi. Bu durumda, TSK şehit cenazelerine olaydan 24 saat sonra bile neden ulaşamadı?

3 Dağlıca’daki askerlerin güzergâhını PKK’nın kontrol ettiği biliniyorsa, yol güvenliği tam olarak sağlanmadan askeri kafile niye yola çıktı?

4 Saldırının önceki gün 15.30’da başladığı biliniyor. Aradan 26 saat sonra geçtikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ancak dün saat 17.30’da açıklama yaptı. Bu gecikme neden? 26 saat neden tek doyurucu açıklama yapılmadı?

5 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin açıklama yapmamasının nedeni, şehitlere ulaşılamaması olabilir mi? Eğer bu iddia doğruysa,

6 Bu iddiaların net cevabı alınamayınca, akıllara başka sorular geliyor. PKK kaynakları, şehit sayısının daha yüksek olduğu öne sürüyor. Rehin alınan askerlerden söz ediliyor. Bazı askerlerin kayıp olduğu iddiaları doğru mu?

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/363679/Daglica_da_karanlikta_kalan_6_soru.html

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, FAŞİZM, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ, PKK TERÖRÜ, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *