Postallı Darbeci Gitti Mokasenlisi Geldi…***”“Çözüm süreci” bahanesiyle askeri kışlalardan, polisi karakollardan çıkamaz duruma soktular. Bu süreçte atı alan Üsküdar’ı geçti. Yani yayılmasının engellenmesi olanağı kaçırıldı. Dağdan ovaya, ovadan da kente indi; hem de silahlarıyla. Teknik izleme, bu işin kurdu olmuş astsubay ve subaylardan alınıp, özel örgüt durumuna getirilen MİT’e verildi. Kevgire dönmüş sınırlardan sürekli silah, cephane, patlayıcı sokulduğu bile öğrenilemedi.”

Orhan Erinç
oerinc@cumhuriyet.com.tr
24 Ağustos 2015 Pazartesi
Cumhuriyet

Postallı Darbeci Gitti Mokasenlisi Geldi…

Hukuksuzluğu “Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez” mantığı ile başlatırsanız varacağınız yer, kan revan içinde bir ülke olur.

Önce, terör örgütü liderliğinden ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çekmekte olduğu için Medeni Yasa gereği kısıtlanmış olan Öcalan’ı kullanacaklarını sandılar.Verilen her ödünün “alındı” hanesine kazanılmış hak olarak yazıldığının bile ayırdında değildiler.Doğu ve Güneydoğu’dan aldıkları oyları artıracağı varsayımıyla iletilerini meydanlarda mikrofondan okutarak konum atlamasına yol açtılar.

“Çözüm süreci” bahanesiyle daha önce da yazdığım gibi askeri kışlalardan, polisi karakollardan çıkamaz duruma soktular. Bu süreçte atı alan Üsküdar’ı geçti. Yani yayılmasının engellenmesi olanağı kaçırıldı. Dağdan ovaya, ovadan da kente indi; hem de silahlarıyla. Teknik izleme, bu işin kurdu olmuş astsubay ve subaylardan alınıp, özel örgüt durumuna getirilen MİT’e verildi. Kevgire dönmüş sınırlardan sürekli silah, cephane, patlayıcı sokulduğu bile öğrenilemedi.

Anlaşılıyor ki AKP Hükümeti Öcalan’ı değil, Öcalan AKP’yi kullanmış.
Bu bir varsayım değil, gerçek. Kanıtı da her gün birliğinden anasına, babasına, eşine, yavuklusuna al bayrağa sarılı tabutlarda ve omuzlar üzerinden dönen Mehmetçikler.

Siz de “şehit” ilanlarını hangi komutanlığın verdiğine dikkat etmişsinizdir: Jandarma Genel Komutanlığı. Neden PKK, jandarmaya saldırıyor? Şimdilik bilmiyoruz.45 günde 16 polis de şehit oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü kendi sitesinde yayımladığı taziyelerle yetiniyor. Polisin garipliği böyle yansıyor.

Giderek artan ve şehit yakınlarının haykırışlarından yansıyan öfke karşısında panik başladı. “Ülke nereye sürükleniyor” paniği değil ha. “Bizim oylar nereye gidiyor. İktidarı yitirirsek ne oluruz!” paniği…

“Çözüm süreci bitti” ya da “buzdolabında” diye efelenmeler var ama kapı gibi yasa sı yürürlükte. Kendi kendinize verdiğiniz yasal görevi nasıl yok sayıyorsunuz?

10 Temmuz 2014’te çıkardığınız 6551 sayılı yasa “yürütülen çözüm sürecine ilişkin usul ve esasları” düzenliyor.Yasa’nın gerçek amacı ise, daha önce yasadışı olarak sürdürülen “Yurtiçindeki ve yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog, görüşme ve benzeri çalışmaların yapılmasını kararlaştırıp, bu çalışmaları gerçekleştirecek kişi, kurum ve kuruluşları belirlemeyi” yasal duruma sokmak.

Yasa’nın 4’üncü maddesi ile de Bakanlar Kurulu dahil, sayılan çalışmaları yapanları “hukuki, idari veya cezai sorumluluktan” kurtarmak!

Türkiye’de sanı ne olursa olsun kimsenin yasal güvencelerine güvenmemesi gerektiğini AKP kanıtlamıştı. Ben de açılan yolun tehlikesini anımsatmıştım.Anayasadaki güvenceyi kaldırarak postallı darbecileri siz yargılattınız. Mokasenli darbecilerin sürekli güvencede olduğunu düşünüyorsanız yanılabilirsiniz…

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/351035/Postalli_Darbeci_Gitti_Mokasenlisi_Geldi….html

This entry was posted in ANAYASA, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, HUKUK-YARGI-ADALET, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *