DÜNYADAN * Putin: “Diktatör Erdoğan IŞİD ile cehenneme gidebilir * Türkiye ve Suudi müttefikleri Adolf Hitler’den az hırçın değil * “Sizin ne kadar ikiyüzlü bir cumhurbaşkanınız var. Bir yandan demokrasi avukatlığına soyunarak Mısır’daki askeri darbeyi eleştiriyor. Diğer yandan da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmeye çalışan terörist grupları destekliyor”

sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER
Ağustos 5, 2015

Putin: “Diktatör Erdoğan IŞİD ile cehenneme gidebilir”

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “diktatör” dediği “IŞİD ile birlikte cehenneme gidebilir” ifadelerini kullandığı öne sürüldü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’ı yanına çağırarak, “Diktatör Cumhurbaşkanınız (Erdoğan) IŞİD ile birlikte cehenneme gidebilir” dediği iddia edildi. Ancak bu iddialar, geçtiğimiz gün adı ‘yolsuzluk’ iddialarıyla gündeme gelen Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov tarafından yalanlandı. Peskov, böyle bir görüşmenin hiç yapılmadığını kaydetti.

Moscow Times’da yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’ı yanına çağırarak, “Diktatör Başkanınız (Erdoğan) IŞİD ile birlikte cehenneme gidebilir”dediği iddia edildi.

Haberde Putin’in, Türkiye Büyükelçisi Ümit Yardım’ı yanına çağırarak, 2 saat kapalı kapılar ardında görüşme yaptığı bildirildi. Görüşmede Putin, “Erdoğan, Rusya’nın Akdeniz’deki son donanmasının bulunduğu Suriye’de IŞİD’e destek vermeyi bırakmazsa, Türkiye ile diplomatik ilişkilerimizi keseceğiz” dediği ileri sürüldü.

Yabancı kaynaklı websitelerinde yer alan Moskova Times kaynaklı haberlere göre, Putin’in “Türkiye ve Suudi müttefikleri Adolf Hitler’den az hırçın değil” dediği de iddialar arasındaydı…

Haberde Putin’in, “Sizin ne kadar ikiyüzlü bir cumhurbaşkanınız var. Bir yandan demokrasi avukatlığına soyunarak Mısır’daki askeri darbeyi eleştiriyor. Diğer yandan da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmeye çalışan terörist grupları destekliyor” sözlerine yer verildi.

Putin, ülkesi Rusya’nın ve müttefikleri Çin ile İran’ın Suriye’nin meşru yönetiminin devrilmesine ve Suriye’de 23 milyon Arap nüfusun yaşadığı bir coğrafyada etnik ve dini temelli bir iç savaşa izin vermeyeceklerini söyledi.

http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/putin-diktator-erdogan-isid-ile-cehenneme-gidebilir-901604/

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, FAŞİZM, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Politika ve Gundem, RADİKAL İSLAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *