KİRLİ EKONOMİ VE TÜRKİYE * KARA PARAYI YIKAMA İŞİ İTİNAYLA YAPILIR !!! * Kayıt dışı paralarla savaş…

Savaş SÜZAL
savas.suzal@gmail.com
14.07.2015
Yeniçağ

Kayıt dışı paralarla savaş…

Yanlış hesap yapan, yalnız AKP’liler değil. Washington’da da, böyle bir grup var. İran ambargosunun kalkması ardından, Yahudi lobisi ve Kongre’deki Cumhuriyetçiler, bu anlaşmanın, Kongre tarafından onaylanmasını önlemeye hazırlanıyor.

Bence beceremeyecekler. Burada, yanlış hesap, Bağdat’tan değil Tahran’dan döner sözü, cuk oturacak. Çünkü gelecek yıl, ABD Başkanlık, Kongre’nin tamamı ve Senato üçte bir yenileme seçimleri var. Bu seçime, Obama girmeyecek ancak, Obama yönetiminin uygulamaları sonunda, Demokratların, 2016 Kasım seçiminde, bir terslik olmazsa şansı var.

Çünkü Obama, ekonomiyi krizden çıkarmak için, evde oturan kadınlara para dağıtmadı. Şirketlerin ve zenginlerin kayıt dışına kayan paralarının izini sürüp, vergi oranlarını artırdı.

IRS, yani Amerikan Vergi Dairesi, kaçak paraların saklandığı her ülkeyi, mevduat sahipleri konusunda tehdit etti. İsviçre ve Cayman Adaları falan, tüm hesap sahibi Amerikalıların adlarını verdi. Elde edilen gelirle de işsizlere iş alanı yarattı.

Kayıt altında olmayan Türk ekonomisi ile ne kadar ters bir durum değil mi? Kolay kazanılan paralar. Milyon dolarlık daireler, yüz binlerce liralık otomobiller, Dubailerden evler, tatiller. Milyonlarca dolarlık futbolcular. Kolay kazanılan ve kolay sarf edilen paralar.

Amerikan sermayesine, özetle iki yeni pazar açılıyor. Küba ve İran. Çin ekonomisi, aynı Avrupa gibi darda. Amerika’da, Reagan döneminde Meksika, Tayvan, Çin gibi işçi ücretleri az olan ülkelere kaçırılan sermaye ve teknoloji, yeniden ülke içine çekiliyor.

Amerikalılar artık giydikleri tekstil ve kullandıkları ürünlerde “Made in US” (Amerikan yapımıdır) damgası görmek istiyor. Bunun için üç kuruş fazla ödemeye de hazırlar. Yani artık kaliteli mala dönüş. Özetle, İran kaliteli mal almak istiyorsa, Çin mallarına yakın üretim yapan bizden mi alır yoksa Batı dünyasından mı.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/made-in-u-s-a-35089yy.htm

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Ekonomi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *