DOLANDIRICILIK * SAHTEKARLIK *** Osmanlı arşivlerinde tapu oyunu

cumhuriyet.com.tr
10 Temmuz 2015 Cuma

Osmanlı arşivlerinde tapu oyunu

İstanbul’da tapu, nüfus ve Osmanlı arşivinde görevli 34 kişi gözaltına alındı. Çetenin, II. Abdülhamid’in torunu Neslişah Sultan’ın üzerine olan tapu kayıtlarına ulaşmak için yüklü miktarda rüşvet verdiği ortaya çıktı

Osmanlı Hanedanı’nın sarayda büyüyen son sultanlarından, Padişah II. Abdülhamit’in torunu Neslişah Osmanoğlu 2012 yılının nisan ayında 91 yaşındayken hayatını kaybetti

Özellikle Fatih ve Beşiktaş’taki Osmanlı’dan kalma eski arazilerin peşinde olan emlakçılar ve büyük bir inşaat firması çalışanlarının da içinde olduğu bir çetenin, rüşvet vererek Nüfus ve Tapu Müdürlükleri’ndeki memurlardan bilgi ve belge temin ettiklerini tespit eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü geniş bir operasyon düzenledi. Operasyonda 18’i memur 34 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3 kadının tapu dairesinde, iki memurun Osmanlı arşivinde, diğer memurların ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kentsel Dönüşüm Merkezi’nde görevli olduğu, geri kalanların ise Çatalca, Sultangazi, Güngören, Gaziosmanpaşa Tapu Müdürlükleri ve İstanbul Bölge Tapu Müdürlüğü’nde çalışan memurlar olduğu ortaya çıktı.

Yıldız Korusu’na takip

Vatan’dan Mehmet Ali Demir’in haberine göre rüşvet ağını fiziki ve teknik takibe alan mali şube ekipleri 34 kişilik şebekeyi yaklaşık bir yıl boyunca izledi. Yapılan çalışmalarda İstanbul’da birçok spor kompleksinin de inşaatını üstlenen büyük bir inşaat firmasının da çetenin içinde olduğu tespit edildi. İnşaat firmasının özellikle kadın çalışanlarını kullanarak memurlara rüşvet verdiğini tespit eden polis, firmanın çetenin emlakçı ayağını da kullanarak Sultan II. Abdülhamid’in torunu Neslişah Osmanoğlu’nun varislerinin peşinde olduğunu belirledi. Soruşturmada emlakçıların Osmanlı İmparatorluğu’nun son sultanlarından olan Neslişah Sultan’a ait olan bir araziyle ilgili olarak Beşiktaş’ta bir noterde Firuzen Rabia tarafından imzalanan veraset kayıtlarına ulaşmak için yüklü miktarda rüşvet verdikleri ortaya çıktı. İnşaat firmasının da Yıldız Korusu etrafında olan bir arazinin peşinde olduğu yine polis tarafından belirlendi.

Ermeni vatandaşlara kentsel dönüşüm tuzağı

Toplamda 122 usulsüzlüğe karışan şebekeye yönelik yapılan takipte, çete üyelerinin Beyoğlu’nda değeri 1 milyon TL’yi bulan arsanın sahibi olan Ermeni asıllı Türk vatandaşı V.K.A.’yı resmi görevli gibi arayarak arsasının kentsel dönüşüme girdiğini söyledikleri belirlendi. Bu şekilde arsayı sahibini kandıran çetenin araziyi 200 bin TL’ye aldığı polis tarafından tespit edildi. Yine çete üyelerinin gözlerine kestirdikleri araziler için de tapu ve nüfus müdürlüklerindeki memurlara rüşvet verdikleri ortaya çıktı.

İLGİLENEBİLİRSİNİZ ;

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/319505/Osmanli_arsivlerinde_tapu_oyunu.html

This entry was posted in Haber, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *