ULTRA LÜKS SARAYIN EFENDİSİ NEDEN KORKUYOR ? SARAYA DAKİKADA 1100 MERMİ ATAN AĞIR SİLAHLAR KONMASI PLANLANIYOR *** ““Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan ağaç katliamıyla inşa edilen şaaşalı , gösterişli bina gerici bir kompleks, cumhuriyetle savaş halinde olan bir yaklaşım biçimidir. Katliamla oluşan binadaki bu bağnazlık kaçak binayla taçlandırılmıştır” …

Naci Kaptan
24 Mart 2015

Cumhurbaşkanı, büyük devlet olmanın gereğini büyük saray sanıyor, Şu anda 5 bin 109 metrekareyle ABD’de bulunan Beyaz Saray dünyanın küçük saraylarından. ABD küçük bir devlet anlaşılan. Demek ki büyük saray ile büyük devlet olunmuyor (Ankara Mimarlar Odası başkanı)

Dünyanın en büyük israf harcamalarının yapıldığı Kaç-Aksarayın dudak uçuklatan lüksün neler olduğunu anlamaya ve öğrenmeye çalışırken bu kez de şaşırtıcı başka gerçekler de ortaya çıkmaya başladı .Kaç-Aksaray dakikada 1100 mermi atabilen ağır silahlarla donatılacağı gündeme geldi.

Atatürk’ün halkına vasiyet ederek bıraktığı Çiftliğine dışarıdan gelen sıcak ve borç parayla kaçak olarak yapılan ve akıl almaz lüks harcamalar yapılan sarayın masraflarını  anımsayalım ;

Maliyetinin 1 milyar 350 milyon TL olduğu açıklanan  Fakat Ankara mühendis ve mimarlar odasının açıklamasına göre maliyetin şimdilik 5 milyar TL’ye ulaştığı hesaplansa da ek inşaatların devam ettiği gözden kaçırılmamalıdır.

Açık kapalı yüzme havuzları , saunaları , ithal ve çok pahalı mobilyaları,
taşları , seramikleri Guatelema ve Hindistan’dan ,
17 milyonluk 63 asansörlü
Ağaç ve bitkileri Holanda ve İtalya’dan 280 tırla gelen,
bir ağacı 5 bin Euro olan
Özel sinema salonu akıl almaz lüksü
Mabadın makamına göre 10 bin liralık klozetler .
Bin liralık kadehler ,
Takımı 1 milyon 200 bin lira olan koltuk takımları,
Metre karesi 9 bin euro olan içi gazlı, kurşun geçirmez
toplamda 22 bin m2- toplamda 701 milyon TL Amerikan camlar.
Tüm Türkiye’yi kapsayan anında görüntü merkezi,
İsrail firmasının yaptığı 50 milyon maliyetli 3 bin kamera
Çelik kasa odaları,
Gizli tünelleri,
Sultana ait özel hastahanesi ,
Çeşnicibaşını ,özel doğal bitki uzmanı danışmanını,
Şimdilik 1150 kişilik özel koruma ordusunu,
Sultanın kızına yapıldığı söylenen at pisti.
Cumhurbaşkanlığı envanterinde var olan dünyanın en pahalı
uçaklarına ve helikopterlerine ek olarak
Cumhurbaşkanı ne taşıyacaksa ;ağır yük , top , 55 asker taşıyabilen
CH- 47F Chinook tipi VIP helikopteri
Orijinal planında olmayan bir at çiftliğinin de saray planlarına eklenmesi
Aylık elektrik tüketimi 1 milyon 140 bin lira
Sezonluk ısınma gideri 10 milyon lira,
Soğutma aylık gideri 600 bin lira
Saray’ın iç ve dış temizlik maliyeti aylık ortalama 8 milyon lira,
aylık peyzaj bakım maliyeti ise 9 milyon lira
Aylık sabit giderleri şimdilik toplamda 21 milyon lira , ki;
Bu parayla 240 bin kişinin 1 aylık temel giderleri karşılanabilir

Ankara Mimarlar Odası başkanı Tezcan Karakuş Candan diyor ki ;
Cumhurbaşkanı kendisine 250 odalı bir konut yaptırıyor.Cumhurbaşkanı’nın oturacağı rezidans, yaklaşık metrekaresini 7000 metre kare olarak hesapladık. Yerüstünde 4000 metrekareye oturuyor. Bir odayı 20 metrekareden hesaplarsak kendisine 250 odalı bir konut yaptırıyor. Maliye Bakanlığı konut maliyetini de açıklamalı.”

Mimarlar Odası’nın sert eleştirileri Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya diyor ki;  Kaya, “Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan ağaç katliamıyla inşa edilen şaaşalı , gösterişli bina gerici bir kompleks, cumhuriyetle savaş halinde olan bir yaklaşım biçimidir. Katliamla oluşan binadaki bu bağnazlık kaçak binayla taçlandırılmıştır” dedi.

24 mart 2015 Sözcü gazetesinde Erdoğan SÜZER şaşırtıcı bir haber yaptı ;

Saray, dakikada 1100 mermi atan ağır silahla korunacak

Gösteriş abidesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı, savaş uçakları ve helikopter saldırılarına karşı da koruma altına alınacak.ASELSAN Genel Müdürü ‘Korkut’ adlı silah için görüşmelerin başladığını açıkladı…

Atatürk Orman Çiftliği arazisine kaçak olarak 1 milyar 370 milyon liraya inşa edilen 1150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı bu kez olağanüstü koruma önlemleri ile gündeme geldi. 50 milyon liraya 3 bin kamera ile donatılan, 1500 kişinin koruduğu kaçak Saray’a, savaş uçağı ve helikopter saldırılarına karşı özel olarak geliştirilen ve ‘’Korkut’’ adı verilen ağır silah yerleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olası bir hava saldırısına karşı tank görüntüsündeki bu silahla korunacak.

AK SA­RA­Y’­DA KA­MUF­LE EDİ­LE­CEK
Tank ben­ze­ri iki ay­rı zırh­lı mu­ha­be­re ara­cın­dan olu­şan Kor­kut, çev­re­ye olum­suz gö­rün­tü ver­me­me­si için Sa­ra­y’­a ka­muf­le edi­le­rek yer­leş­ti­ri­le­cek.

DAKİKADA BİN 100 MERMİ

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, ‘’Korkut’’ adlı silahın havadan ve yerden atılan füze saldırılarını, mermi şemsiyesi ile durdurduğunu açıkladı. Bu silahın Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı için de kullanılabileceğini söyledi. Eken ‘’Bu amaçla gerekli görüşme ve çalışmalara başladık.’’ dedi.

Korkut’un üzerinde MKE yapımı iki adet 35 milimlik top bulunuyor. Hareket halinde de atış yapabilen Korkut, iki ayrı mermi besleme sistemi kullanarak, namlulardan biri arızalansa dahi diğer namlu ile atışa devam edebiliyor. Otomatik mühimmat besleme sistemi de olan Korkut, dakikada bin 100 atış yapabiliyor. Her bir mermi, 160 adet 35 mm parça mermiye bölünerek adeta duvar oluşturuyor.

Etkili menzili 4 kilometre olan sistem, hava-yer füze ve mühimmatı, seyir füzeleri ve İHA tehdidini yok etmeye göre geliştirildi. Korkut, otomatik hedef takibi yapabilen kontrol radarı ile de donatıldı. Bu radar dakikada 30 devir dönüş yapabiliyor. Sistem yüzde 100 yerli ve Türk mühendisler tarafından geliştirildi.

Silah sistemi MKE tarafından, elektronik sistemi ASELSAN tarafından üretildi. Silah 2 namlulu tank ve 3 boyutlu arama radarıyla birlikte çalışıyor. Havadan ya da yerden atılan füze ya da mühimmatı hedefine ulaşmadan durdurmak amacıyla geliştirilen Korkut, 4 kilometrelik alan içerisinde etkili. Gece görüş sistemiyle donatılan Korkut 24 saat tetikte bekliyor.

Ankara mimarlar odasına göre sarayın toplam maliyetinin 10 milyar liraya ulaşabileceği düşünülüyor. Sarayın lüksünün dışında ağır silahların da yerleştirilerek korunmaya alınmasının planlanması  çok düşündürücüdür ?

Gezi olaylarında polise EMRİ BEN VERDİM diyen Erdoğan bu silahları kime karşı kullanmayı düşünmektedir?
Var olduğu iddia edilen tünel/ler , çelik odalar neden yapılmıştır.?
Tünel nereyle bağlantılıdır ?
Cumhurbaşkanına alınmakta olan Chinook ağır yük helikopteri ne taşıyacaktır.?

Görülen odur ki cumhurbaşkanı endişe ve korku içindedir.

KAYNAKLAR

This entry was posted in EĞİTİM, FAŞİZM, Gundem, Haber, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

2 Responses to ULTRA LÜKS SARAYIN EFENDİSİ NEDEN KORKUYOR ? SARAYA DAKİKADA 1100 MERMİ ATAN AĞIR SİLAHLAR KONMASI PLANLANIYOR *** ““Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan ağaç katliamıyla inşa edilen şaaşalı , gösterişli bina gerici bir kompleks, cumhuriyetle savaş halinde olan bir yaklaşım biçimidir. Katliamla oluşan binadaki bu bağnazlık kaçak binayla taçlandırılmıştır” …

  1. Rehan Gündogmus says:

    hafızam yanılmıyor ise 700 milyon TL’ye İsrail’den sipariş edilen camlar bulunuyor.
    Eğer gazete arşivlerini dikkatlice araştırırsanız, İngiliz Kraliçesinin Istanbul ziyaretinde, konuçlanan gemilerin camların titreşiminden içerideki konuşmaları
    not alınabildiği yazılmıştı. İsrail’in kurduğu Kamera ve camlar ile o binada
    yapılan her konuşmanın tespiti mümkün. O halde bunca masraf neden yapılmıştır?

  2. Pingback: ULTRA LÜKS SARAYIN EFENDİSİ NEDEN KORKUYOR ? | Turkish Forum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *