6’ya 5 kumpası

05 Ocak 2015 Pazartesi
Aydınlık

6’ya 5 kumpası

AKP kapatma davasından önce Anayasa Mahkemesi’nden bazı üyelerin dinlendiği ortaya çıktı Dinlenen isimlerden bazılarının AKP’nin ‘kapatılmaması’ yönünde oy kullanması dikkat çekti

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın 2008 yılında “laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” gerekçesiyle AKP’nin kapatılması istemiyle açtığı  dava sürecinde  Anayasa Mahkemesi’nin bazı üyeleri ile görevlilerinin telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı. Hürriyet’in haberine göre, Ankara’da yürütülen telekulak soruşturmasından çıkan sonuçlarda Anayasa Mahkemesi  üyelerinin  ve yakınlarının dinlenmesi, AKP’nin kapatma davasının karar aşamasından hemen öncesine rastlıyor.

Telefonu dinlenen üyelerden Anayasa Mahkemesi’nin bugünkü Başkanvekili Serruh Kaleli, Ahmet Akyalçın ile yakını dinlenen askeri yargı kökenli üye Serdar Özgüldür AKP’nin “kapatılmaması” yönünde oy kullanmıştı. Özgüldür’ün yakınının AKP’nin “kapatılması” yönündeki görüşlerini içeren bir ses kaydı ise 26 Nisan 2010’da internete sızdırılmıştı.
 
DİNLEME TAPELERİ NE OLDU?

Dinlemelerde hangi bilgilerin elde edilip edilmediği, özel yaşamlarını ilgilendiren sırlara ulaşılıp ulaşılmadığı, dinleme kayıtlarının ne yapıldığı ise bilinmiyor. F tipi örgütün bu tür dinlemelerle elde ettiği bilgileri çeşitli olaylarda şantaj için kullandığını belirten hukukçular, elde edilen bilgi ve kayıtların tam da karar öncesine rastlamasına vurgu yaptılar. O günlerde kulislerde çok konuşulan ve güvenilir bilgilere dayanan, “7’ye 4 AKP kapatılacak” bilgisinin son dakikada 6’ya 5 olmasına ve AKP’nin kapatılmasının önlenmesine dikkat çektiler.

YILMAZER İTİRAF ETMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi üyelerinin dinlenmesi, akıllara Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in Bugün TV’de 22 Mart 2014 tarihinde yaptığı itirafı getirdi. Yılmazer, AKP’yi kapatma davasında Anayasa Mahkemesi üyelerinin kararlarını değiştirmesi için İşçi Partisi’ne (İP) operasyon yaptıklarını itiraf etmişti. Yargıtay Başsavcılığı’nın kapatma davası dosyasının Aydınlıkçılar tarafından yazıldığını, Anayasa Mahkemesi’nin de bunu kabul edeceğini Erdoğan’a anlattığını belirten Yılmazer, İP’ye yönelik operasyonu bu durumu değiştirmek için yaptıklarını söylemişti. Yılmazer, “Bu operasyon yapıldı ve gerçekten hiçbir şekilde, başka yöntemlerle etkilenemeyen, Anayasa Mahkemesi üyeleri üzerinde bu bir tesir, bir sonuç meydana getirdi. Sonuçta kapatmaya yetecek çoğunluk oluşmadı. AKP kapanmadan yoluna devam etti” diye konuşmuştu. 

DİNLENEN İSİMLER 

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nın 2007-2009 yılları arasında sahte isimlerle dinlediği kişilerden bazıları şöyle, Nilgün Özgüldür (Anayasa Mahkemesi’nin askeri üyesi Serdar Özgüldür’ün kardeşi Haluk Özgüldür’ün eşi) 10 Temmuz 2007’de İBDA-C örgütü üyeliği iddiasıyla. AYM Başkanvekili Serruh Kaleli 21 Temmuz 2008’de Mustafa Seyyid Azat sahte ismi ile İBDA-C örgütü üyeliği iddiasıyla. AYM üyesi Ahmet Akyalçın 22 Nisan 2008’de Selami Doğan sahte kimliğiyle İBDA-C örgütü üyeliği iddiasıyla.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, Gundem, Haber, HUKUK-YARGI-ADALET, İSTİHBARAT KURUMLARI, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *