Yılın çığlığı!

 

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
31 Aralık 2014
Sözcü

Yılın çığlığı!

Yılın son gününe girdik. Koca bir yıl boşa geçmedi. Biriktirdi, biriktirdi; “Uyanın-aydınlanın-hesap sorun- adalet isteyin- her söylenene aldanmayın- çaldılar ama çalıştılar kokmuş köfte lafını takmayın” diyerek bıraktı gitti.

Her yıl çığlıklarla gelir.
Her yıl çığlıklarla biter.
Bu biten, giden 2014 yılının çığlığı Emiş Bahar’ın feryadıydı:

“3 aydır bizi yediler.
Bizi bitirdiler.
Maaşını düzgün vermediler.

Elimizde yiyecek ekmek kalmayıncaya kadar uğraştılar. Şimdi de canlarını aldılar. Sağ çıksalar ne olacak, sağ çıkmasalar ne olacak? Üç yaşımda bir kızım var; “Babam nerede, suyun içinde mi kalmış, çıplak mı kalmış? Nerede babam?” der. Çocuğuma verecek cevap bulamıyorum. Bunların hesabını nerede verecekler?

Borçluyuz, dertliyiz.
Bizim halimiz ne olacak?
Bugünü yarına atarlar, yarını öbür güne. 3 aydır maaş yüzü görmeyiz.
Eller bayram yaptı.
Biz yapmadık.
Eller kurban kesti.
Biz kesemedik.
Bu darlığın bir bolluğu olur ama olmadı, olmuyor”

Emiş Bahar, acısını dökerken aslında bir kanlı, kirli bolluğun Tayyip Erdoğan’a saray yaptırdığını, kendi payına ise “Kocasını kömür ocağının suyuna vermek olduğunu” bağırıyordu.

Duyulmadı sanmayın.
Unutulur diye düşünmeyin.
İz bırakmaz diye yanılmayın.

Emiş Bahar’ın kocasının boğulurken sarılarak öldüğü madenci arkadaşı Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe, “oğlunun cenaze namazı kılınırken camiye yırtık lastik ayakkabılarıyla” gelebilmişti. O yırtık lastik ayakkabı, yılın ikinci çığlığı olmuştu.

2014 çığlıklar yılı oldu.
Yılın üçüncü çığlığı:

Soma’da maden ocağında kömür kızışmasından yangın çıktı. 301 işçi öldü. Cinayet gibi kazaydı. Madenin sahibi, kendine saray yaptırıcı dönemin zengini ve Başbakan’ın arkadaşıydı.Yılın dördüncü çığlığı:

Siirt’te baraj kapakları açıldı. 6 kişi boğularak can verdi. Cinayet gibi kazaydı. Barajın sahibi, kendine saray yaptırıcı dönemin zengini ve Başbakan’ın has dostuydu. Yılın beşinci çığlığı:

Erzurum’da kayak pisti çöktü. Devlet parasıyla yapılmıştı. Cinayet gibi kazaydı. Pisti yapan firmanın sahibi, kendine saray yaptırıcının dostu, dönemin zengini ve devlet ihale rekortmeniydi. Yılın altıncı çığlığı:

İstanbul’da asansör çakıldı. İçinde 10 işçi can verdi. Cinayet gibi kazaydı. 36 katlı lüks inşaatı yapan şirketin sahibi de kendine saray yaptırıcı dönemin zengini, Başbakan’ın (şimdi cumhurbaşkanı) çok yakın arkadaşıydı.Yılın yedinci çığlığı:

Soma’da termik santral yapma izni alan şirket, kanunsuzluk yaptı. 6 bin zeytin ağacını kesti. Cinayet gibi kesimdi. Termik santrali yapacak şirketin sahibi de kendine saray yaptırıcı dönemin zengini ve Cumhurbaşkanı’nın yakın arkadaşıydı.

2014 çığlık biriktirme yılı oldu.
Saray çığlıklar üstüne dikildi.

2014 yoksulluk biriktirdi, yolsuzluk biriktirdi, hırsızlık biriktirdi, kirli servetleri kirli ellerde biriktirdi gitti. Bu gece saat 24.00’te merhaba diyeceğimiz 2015 yılı “Saray’ı ve içindekini sarsıp sallama yılı olmaya aday yıl” olarak geliyor.

Yeni yılınız kutlu olsun.

Yılın yiyicileri!

TOKİ, yoksulu, kimsesizi, yetimi ev sahibi yapmak için kuruldu. Yılın son gününde Ankara’da İncek’te çoğunluğu iktidar milletvekili, bakan ve parti önde gelenine lüks konut rantı yedirdiği ortaya çıktı. Başta Cemil Çiçek ile Bülent Arınç, Köksal Toptan olmak üzere, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bakanlar; Taner Yıldız, Bekir Bozdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, yüzde 100 pirim yapan lüks konut edinmiş oldular. AKP önde geleni Mehmet Ali Şahin, en maddiyatçı çıktı; kendi adına bir, babası ve dayısı adına da 2’şer olmak üzere toplam 5 daire aldı.

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *