İHALE YOLSUZLUK *** 300 bin liralık TOMA’yı 600 bine sattılar

Ekim 27, 2014
Sözcü

300 bin liralık TOMA’yı 600 bine sattılar

Sezgin Tanrıkulu, kamuoyundan saklanarak TOMA ihalesine çıkıldığına dikkat çekti ve kamunun zarara uğratıldığını söyledi.

Hükümet’in TOMA ihalelerini alması ile adını duyuran Katmerciler AŞ, Meclis’te soru önergesine konu oldu.CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Emniyet Genel Müdürlüğü’ne alınacak 300 bin liralık 65 TOMA’nın, 600 bin liraya satın alınacağı” iddialarını sordu.

65 yeni TOMA alıyor
TBMM Başkanlığı’na Başbakan Davutoğlu’nun yazılı olarak cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Tanrıkulu, Ahmet Davutoğlu’nun 14 Ekim 2014 günü Kobani protestolarını kastederek partisinin grup toplantısında yaptığı ‘talimat verdim, yakılan her TOMA’nın yerine 5, gerekirse 10 TOMA alınacak’ açıklamasına atıfta bulundu.

Açıklamadan birkaç gün sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kamuoyundan sır gibi sakladığı davet usulüyle 20-20-25 adet olmak üzere 3 parti halinde toplam 65 adet TOMA ihalesine çıkıldığına işaret eden Tanrıkulu, önergede şu sorulara yer verdi:

“65 adet TOMA ihalesini Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi AŞ. nin kazandığı iddiası doğru mudur? TOMA ihalelerinin kamuoyundan saklı tutulmasının gerekçesi nedir? Bir adet TOMA’nın, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilk partide 620, ikinci partide 610, üçüncü parti de de 600 bin TL’ye toplamda ise 40.6 milyon TL’ye mal olduğu iddiası doğru mudur?”

Zarar, 20 milyon TL

Önergede, TOMA’nın toplu alımlarda olması gereken fiyatının 300 bin TL olduğuna işaret eden Tanrıkulu, şöyle devam etti: “İhalenin 3 parti halinde bölünmesinin ve her bir partide ortaya çıkan fiyat farklılıklarının nedeni nedir? 65 adetlik bir toplu alımda 1 adet TOMA aracının fiyatının yaklaşık 300 Bin TL olduğu dikkate alındığında, bu durumda kamunun yaklaşık 20 milyon TL zarara uğratılmasının başka deyişle Emniyet Genel Müdürlüğü nün kamu aleyhine zarar oluşturacak şekilde Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi AŞ.’ye TOMA’lar için
2 katı para ödemesinin sorumluları kimlerdir?”

Tanrıkulu ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2014 Ekim ve Kasım aylarında toplamda 150 milyon lira tutarında 250 adet TOMA alımı için Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi AŞ. ile sözleşme imzaladığı iddiasının yanıtlanmasını istedi.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, Gundem, Haber, SİYASİ TARİH, TERÖR, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *