DOĞA VE ÇEVRE ***** ZEYTİN VE AĞACI ÜZERİNE *** ZEYTİN AĞACINI YAHUDİ YAPAN GERİ ZEKALI YOBAZ ÇIKARCI DİN DÜŞMANLARINA *** MÜPTEZEL DİN SATICILARINDAN YENİ İHANETLER *** MAKSAT, AMERİKANIN SOYA ÜRÜNLERİNİ TÜRKİYEDE SATTIRTMAK! *** Seyyar Gemlik!

Naci Kaptan
12.11.2014

ZEYTİN AĞACINA BİLE IRK YAKIŞTIRMASI YAPARAK
ZEYTİN AĞACINI YAHUDİ YAPAN GERİ ZEKALI
CAHİL YOBAZ VE ÇIKARCI DİN DÜŞMANLARINA

Soma Yırcalı köyünde gece baskınıyla 6 Bin zeytin ağacı dozerlerle yok edildi.
Bu katliamdan hemen sonra ZEYTİN AĞACININ YAHUDİ olduğu VE KESİLMESİ GEREKTİĞİNE
ait saçma bir yazı sosyal medyada dolaşıma sokuldu !!!

AK trollar çalışıyordu !!!

Neymiş ;
Zeytin ağacı yahudi imiş !!!
Breh breh breh ..
Behey yobaz , ticani , çıkarcılar.
Para uğruna dünyanın en aptalca düşüncelerini
beyinlerinden değil ,Kıçlarından üretenler.
Bir deli kuyuya taş attı.
Zeytin ağacı yahudi imiş !!!
Zeytin ağaçları kesilmeliymiş…
Allah akıl fikir versin..

Behey yobaz ,
Oruç tutanların iftarda yediği ilk yiyecektir ZEYTİN…

“Ege kıyılarını gezerken yorulan Homeros, bir zeytin ağacı gölgesine oturur. Zeytin ağacı dile gelir ve Homeros’un kulağına şunları fısıldar: “Herkese aitim ve kimseye ait değilim. Sen gelmeden önce buradaydım ve sen gittikten sonra da burada olacağım.”

GERİ ZEKALI CAHİL YOBAZLARIN PALAVRASI

Dogan Kekevi
November 10, 2014

MÜPTEZEL DİN SATICILARINDAN YENİ İHANETLER

Zeytin Yahudi ağacıdır, gördüğümüz yerde kesiyoruz!

Biliyorum çoğumuz bu ağaç katlimından, özellikle bu zeytin ağacı katlimından; bu da yetmezmiş gibi bunlara verilen bu tür yobaz cahil desteğinden rahatsız oluyoruz, üzülüyoruz ülkemizin ve insanımızın geldiği bu noktaya.Aslında bunlar yeni değil „Dünya öküzün iki boynuzu arasındadır“dan „müzik“ dinlemek günahtır“a kadar hepsi dün de vardı, dünle bugün arasındaki fark şimdi havayı münasip görüp iyice ortalığa döküldüler.

Bunların bu tür girişimlerinin sözlerinin ucunun sonunda kendilerine dokunacağını gören “yontulmuş yobaz” ne kadar “yok öyle değildi“ „aslında kuranda söylenmek istenen şuydu, buydu“diye bunları inkar etmeye, „bunlar bizi bağlamaz“ diye durumu kurtarmaya çalışırsa çalışsın bunların bir elmanın iki yarısı olduğu büyük bir kesim tarafından artık bilinmektedir ve de dedikleriyle ettikleri hepsi kitaplarda ve zihinlerde yerini almıştır.

Dün ayak topuna günahtır diyenlerin torunları bugün maçlarda hakemlik yapıyorlar ama yine de dedelerine toz kondurmuyorlar.Daha örnek çok; „radyo şeytan işidir“den“ bisiklete binmek günahtır“a varan geniş bir yelpaze.Ama kızlı oğlanlı torunların hepsinin kulağında kulaklık cebinde son model bir “Cep” telefonu, altlarında lüks arabalar.

– “Ama senin deden derdiki…

– “Sen boş ver dedeyi şimdi, pişmiş aşa su katma”

Fakat her şeyin bir de bir diğer yüzü vardır; bu iktidarı bunlar getirdi yine bunlar götürecek.Bu iktidara „Sehven oy verenler“ de ancak böyle uyanıp kimlerle dans ettiklerini görecekler; bunlara parmağını verenin değil sadece elini kolunu, bedenini kaptırdığını anlayacaklar..

Önceki gün bir Alman deyişi ilişti gözüme; „Wer nicht mit der Zeit geht, geht mit der Zeit“ yani „Zamanla gitmeyen zamanla gider“

Esen kalınız
Aydoğan

95/TİN/:1 – Tîn’e ve Zeytun’a,”ANDOLSUN İNCİRE, ZEYTİNE”.

” 1 Andolsun incire ve zeytine, 2 Sina dağına, 3 Ve şu emîn beldeye, 4 Biz insanı en güzel biçimde yarattık. 5 Sonra da çevirdik aşağıların aşağısına attık. 6 Fakat iman edip sâlih amel işleyenler için eksilmeyen devamlı bir ecir vardır. 7 Artık bundan sonra, ceza günü konusunda seni kim yalanlayabilir? 8 Allah, hüküm verenlerin en üstünü değil midir? (Diyanet Vakfı meali) ”

Hâkimler Kitabı’nda ;
Ağaçların kendilerine kral seçmek için ilk olarak zeytin ağacına başvurduklarından bahseder: “Vaktiyle ağaçlar, kendilerine kral meshetmek için gittiler; ve zeytin ağacına dediler: Bize kral ol. Ve zeytin ağacı onlara şöyle dedi:

Allah’ın ve insanın bende sena ettikleri (övdükleri) yağımı bırakayım ve ağaçlar üzerinde sallanmaya mı gideyim?” Zeytin ağacından “hayır” yanıtını alan ağaçlar, daha sonra incir ve asmaya giderler…….

AĞACIN DEĞERİNİ BİLMEYEN POLİTİKACILAR
KÖYLÜ VE AĞACI DEĞİL,
ŞİRKETLERİ SAVUNDU

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç ;

Arınç, Soma’da termik santral için 6 bin ağacın kesilmesi ve bu inşaatın Danıştay kararı doğrultusunda durdurulmasına da değindi. Bu olayda bir taraf olmadıklarını öne sürdü. Arınç bu konuda ilginç bir değerlendirme yaptı. Türkiye’de bazı bölgelerde, hükümetin verdiği destekle her tarafın zeytin tarlası olduğunu aktardı. “Dağ taş zeytin ağaçlarıyla dolmuştur. Ama Türkiye’nin enerjiye de ihtiyacı var. Zeytin alanlarıyla ilgili sıkıntı sadece termik santral yapılmasıyla ilgili değil.” dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız ;

Gösterilen tepkilere anlam veremediğini belirten Yıldız, Soma’nın Yırca Köyü’nde termik santral yapımı için 6,000 zeytin ağacının kesilmesi ve kesime direnen köylülerin güvenlik görevlileri tarafından darp edilmesinin ardından Kesilen Zeytin Ağaçları Hakkında Konuştu: “Zeytini marketten de alırsın ama termik santral öyle mi?” “Yani poğaçalarımızdan çöreklerimize her yerde çok şükür zeytin var. Bugün en ufak bakkala bile gitsen zeytin bulursun. Ama termik santral öyle mi? Santrali açma iste bakalım bulabiliyor musun?”

YOBAZLARA YANITTIR – ‘MÜBAREK’ MEYVE: ZEYTİN
Çok eski çağlardan bu yana tüketilen zeytin, Kur’an-ı Kerim’de üzerine yemin edilen meyvelerden. İlahî Beyan’da bu meyve altı kez zikrediliyor. Zeytinden mübarek ağaç olarak bahsedilirken, zeytinyağına da dikkat çekiliyor: “Allah, göklerin ve yerin nurudur. O’nun nurunun temsili şudur: Duvarda bir hücre; içinde bir kandil, kandil de bir cam fanus içinde. Fanus sanki inci gibi parlayan bir yıldız. Mübarek bir ağaçtan, ne doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile neredeyse aydınlatacak (kadar berrak)tır. Nur üstüne nur. Allah, dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah, insanlar için misaller verir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.” (Nur, 35)

Zeytin ve yağı Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) döneminde de önemli gıda maddeleri arasında yer alıyor. Efendimiz, “Zeytinyağını yiyin ve onunla yağlanın. Çünkü o, bereketi bol ve mübarek bir ağacın meyvesinden çıkartılmaktadır.” tavsiyesinde bulunuyor.

Son yıllarda yapılan araştırmalar, zeytinin önemli bir sağlık kaynağı olduğunu ortaya koyuyor. Zeytinyağı, kalp-damar hastalıklarının yanında çocukların beyninin gelişmesi, kemiklerinin güçlenmesi ve midenin ülsere karşı korumasında tesirli. Vitamin deposu olan meyve, hücre yenilenmesi ve yaşlanmanın geciktirilmesinde de faydalı. (Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz)

Müslümanlığı benimsemiş ülkelerde ahlak ve erdemden nasiplenmemiş olan yaratıklar, yalancı dolandırıcılar, inanmış halkı daha kolay kandırmak için DİN ve İNANCI , Yüce Yaradanın adını kullanarak din üzerinden insanları kandırır , paralarını çalar ve kendilerine ayrıca siyasi ve sosyal çıkar sağlarlar.Üstelik bu dolandırcılıklarını da dini mekanlarda , camilerde yaparlar.Din adamı gibi olup da paraya tamah eden imam ve hocaları da yüzde komisyonlar vererek dolandırıcılıklarına ortak ederler.

Örnek mi ? ;
YİMPAŞ -KOMBASSAN – JET PA – DENİZ FENERİ – AKP YEREL YÖNETİMLERİNDE YAPILAN YOLSUZLUKLAR. – 17 / 25 aralık yolsuzlukları.

CUMbaşbakan Erdoğan tarafından oluşturulan İHALE HAVUZUNUN as elemanları içinde çok büyük yolsuzlukları içinde barındıran 3.hava alanı ve 3.köprü ve dahi Türkiye’nin tüm akarsularını susturan HES’leri yapmak için milyonlarca ağaç kesildi ve halen de kesilmektedir. Gözlerini şimdi de beton yığınları yapmak için zeytinlik alanlarına ve ormanlara diktiler.En son örnek ise Danıştay tarafından durdurulmuş olan Soma YIrcalı köyünde termik santral yapımında AKP’ye yakın olan Kolin şirketi tarafından 6 bin adet zeytin ağacı gece katledildi.

TC.OSMAN TÜRKOĞUZ
osmanturkoguz@gmail.com
TV. İZMİR,11 Kasım 2014

MAKSAT, AMERİKANIN SOYA ÜRÜNLERİNİ TÜRKİYEDE SATTIRTMAK!

İspanya, İtalya, Yunanistan ve ürkiye, zeytin ürünlerinde, özellikle de zeytinyağı üretiminde söz sahibidir. Rahmetli Mustafa KEMAL, ZEYTİN KANUNUNU ÇIKARTMIŞ, ZEYTİNCİLİĞİMİZİ GELİŞTİRMİŞTİ. Amerika, soya üretiminde dünya birincisidir. Elindeki soya ürünleri için zeytinciliğin öldürülmesi gerekir. Ne demişti Rahmetli Büyük Bilgin Konfüçyüs:”Bir yerde dinden söz edildimi, sıkı durun:”Ya canınızı ya da malınızı alacaklardır!”

Beleş sofralarda, dört cins zeytinle sabah kahvaltısı yapan, Ustası gibi, halkımızı dinle aldatmaya kalkan Amerikan Cücesini lanetliyorum. Ellialtı islam devleti, ne zaman ve nerede Yahudilerle savaşacakmış! Bugünkü savaşlar, nasıl yapılmaktadır a dümbelek kafalılar!

Ağaçlar hangi dilde öldür diyeceklermiş a Salaklar?Kurana giren zeytin ağacı tüm insanlara yaşa beni ye de demektedir.

“ZEYTİN YAHUDİ AĞACIDIR’

“Kıyamete yakın Müslümanlarla Yahudiler arasında bir savaş çıkacak. Müslümanlar bu savaşta galip gelecekler. EK.56 MÜSLÜMAN DEVLETLE Mİ?/

Öyle ki Yahudiler ağaçların ve taşların arkasına saklanacak, ağaçlar ve taşlar da ‘ey Müslüman, şu arkamdaki Yahudi’dir. Hemen gel de onu öldür’ diye haber vereceklerdir. Fakat sadece zeytin ağacı haber vermeyecektir. Çünkü o bir Yahudi ağacıdır. Bugün İsrail bütün ülkelerde zeytin ağacı dikmeyi teşvik etmektedir. Çünkü bu ağaçların Yahudiler koruyacağını bilirler!

HANİ ,GAYBIN ANAHTARLARI ALLAHIMIZIN NEZDİNDEYDİ A AMERİKAN UŞAKLARIMIZ!”

GAYP İLE İLGİLİ SURE VE AYETLER!

Bakara/İnek/ 2/3.33
Ali İmran/3/29. 44.179
Maide/5/94. 109. 116
Enam/6/50.59.73
A’raf/ 7/188
Tevbe/9/94, 105,78
Yunus/10/20
Hûd/11/31, 49,123
Yusuf/12/81, 102
Nahl/16/77
Kehf/18/ 22, 26
Meryem/19/ 78
Furkan/25/ 6
Neml/27/ 65
Sebe/34/ 14, 48, 53
Fıssület/41 /40
Hucurat/49/ 18
Tur/52/ 41
Necm/53/ 35
Mülk/67/ 26
Kalem/68/47
Cin/72/ 26, 27
Tekvir/81/

9-”… Bana vahyedilenden (Kuran’dan) başkasına da uymam.”
El-An Kaf suresi, 46’ıncı Sure / 9’uncu Ayet
50-“…Yalnız bana vahyedilene (Kuran’a) uyarım ben…”
El-Enam suresi, 6’ıncı Sure / 50’inci Ayet
59-“ Gaybın anahtarları O’nun(Allah’ın) yanındadır; onları O’ndan başkası bilmez.”
El-Enam suresi, 6’ıncı Sure / 59’uncu Ayet.

“Kuranda zeytin “
“Güzel Kuranı kerimimizde geçen zeytin ile ilgili ayetler. Kuranda geçen zeytin ile ilgili ayetler tarafsızca seçilip otomatik listelenmekte. “ Kuranda zeytin ile alakalı tahmini 6 ayet geçiyor

6/EN’AM/:99 – Gökten suyu indiren, O’dur. Onunla her çeşit bitkiyi çıkardık, o bitkiden bir yeşillik çıkardık, ondan da birbiri üzerine binmiş taneler; hurmanın tomurcuğundan sarkan salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar (bahçeleri) çıkarıyoruz. (Bunların) kimi birbirine benzer, kimi benzemez. Bunlar meyvelendikleri zaman meyvelerinin olgunlaşmasına bakın! Bunlarda inanan bir toplum için ibretler vardır.

6EN’AM/:141 – Asmalı ve asmasız (üzüm) bahçeleri, hurmaları, ürünleri çeşit, çeşit ekinleri, zeytinleri ve narları, birbirine benzer ve benzemez biçimde yaratan O’dur. Her biri meyve verince meyvesinden yiyin, hasat günü de hakkını (zekât ve sadakasını) verin; ama israf etmeyin, çünkü O, israf edenleri sevmez.

16/EN-NAHL-HURMA/:11 – Allah, sizin için, o su ile ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve her çeşit meyveleri bitirir. Şüphesiz ki bunda düşünecek bir topluluk için büyük bir ibret vardır.

24/NUR/:35 – Allah, göklerin ve yerin nurudur (aydınlatıcısıdır). O’nun nurunun temsili, içinde lamba bulunan bir kandil gibidir. O lamba bir billur içindedir; o billur da sanki inciye benzer bir yıldız gibidir ki, doğuya da batıya da nispet edilemeyen mübarek bir ağaçtan çıkan yağdan tutuşturulur. (Bu öyle bir ağaç ki/ZEYTİN AĞACI) yağı, nerdeyse, kendisine ateş değmese bile ışık verir. (Bu ışık) nurb üstüne nurdur. Allah dilediği kimseyi nuruyla hidayete iletir. Allah insanlara (işte böyle) misal verir; Allah her şeyi bilir.

80/ABESE/:29 – Zeytinlikler, hurmalıklar,

95/TİN/:1 – Tîn’e ve Zeytun’a,”ANDOLSUN İNCİRE, ZEYTİNE”.

Bu Tin suresinin 5’inci ayeti de çok ilginçtir:”BİZ İNSANI, GERÇEKTEN EN GÜZEL BİR BİÇİMDE YARATTIK.”MÜSLÜMANLAR VE DAHİ YAHUDİLER OĞULLARININ ÇÜKLERİNİ KESTİKÇE, ALLAH HEP ÇÜKLÜ OĞLANLAR YARATMAKTADIR. DÜNYADA, SÜNNETLİ ERKEKLER ERKEN BOŞALMAYLA DERTLİ OLDUĞU GİBİ, SÜNNETLİ KOCAYA SAHİP KADINLAR DA ORGASIMA ERİŞEMEMEKTEDİRLER. SICAĞI GÖREN MASLAHAT KUSUVERMEKTEDİR YÜKÜNÜ. OSTÜZÜ.”ZEYTİN KISIRLIĞA NEDEN OLUR, RUM HEDİYESİDİR!” DİYEN SAYIN BAY DAVUTOĞLU, ÖNÜNÜZDE BELEŞ KAHVALTI SOFRASINDA DÖRT ÇEŞİT ZEYTİN VAR. POLİTİKA ŞARLATANLIK, İHANET VE KURANI VE ALLAHI İŞKÂR DEĞİLDİR.

“Vali Küçük,/KARABÜK VALİSİ/ Safranbolu ilçesine zaman, zaman bakan ve devlet büyüklerinin geldiğini EK: BAKAN DEVLET BÜYÜĞÜ DEĞİL Mİ? ANADOLUMUZDA ÖKÜZE DE BAKAN DERLER DE /OSTÜZÜ./ ve kendilerinin bundan şeref duyduğunu söyleyerek, “Dışişleri Bakanımızın Yenice ilçemizde bir kahvaltıya katılmıştır. İnternet sitelerinde birkaç gündür bir sofra görüntüsü vardır. Bir anlık bir görüntüyü alıp geniş bir değerlendirme yapmak ne kadar doğrudur, onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben bu konuyu duyar duymaz hemen araştırdım. İşletme sahibi ile de görüştüm. Kendisine bir heyetin geleceği ve kahvaltı yapacağı söylenmiş. Tabii daha önceleri de heyet ağırladığı için bu heyetin 30-35 kişilik sanıp ona göre hazırlık yapmış. Sayın Bakanımız ailesi ve konuklarıyla yani 5-6 kişilik bir grupla gitmesi üzerine hazırlanan 30-35 kişilik hazırlanmış sofra var. Ortada 30-35 kişilik bir sofra var. Şimdi nasıl ayırt ediyoruz 35 kişilik olduğunu. Ben fotoğrafa baktım. Her çeşitten 4-5 tabak var.

Aynı Zeytinden 4 tabak, aynı salamdan 4 tabak, aynı reçelden 4 tabak. Hemen sayı az görülünce sofranın fazla olan kısmı kaldırılıyor. Fakat bunu fotoğrafta göremiyorsunuz. Normal bir kahvaltı yapılıyor. Sayın Bakanımız burada bulunduğu 3 gün boyunca mütevazılığı, sevecenliği, halka yakınlığı herkes tarafından sevgiyle, saygıyla karşılanmıştır. Biz kendisinin gelmesinden gurur ve şeref duyduk. Ama bu fotoğraf gerçeği asla ve asla aksettirmiyor. Sadece o anda çekilmiş 35 kişilik bir sofranın yemek kahvaltısının fotoğrafıdır. Bunun üzerine yorum yapmak çok yanlıştır! ”DEDİ

http://www.haber3.com/validen-bakan-davutoglunun-kahvalti-sofrasina-aciklama-haberi-2165721h.htm#ixzz3IgYd9b8a

Seyyar Gemlik!

Başbakan Yardımcısı, Hükümet sözcüsü sayın Bülent Arınç 10 kasım günü Bakanlar Kurulu sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı. Sayın Arınç mesleği gereği düzgün ve uzun cümleler kurarak etkili konuşmasını bilen biri olduğu gibi, sorulara karşı espirili ve hicivli hazır cevaplığı ile de tanınmaktadır.

Sayın Arınç’ın konuşmalarını mümkün olduğu kadar takip etmeye gayret ederim. Çünkü; boş konuşmaz, mutlaka sözlerinde bir mesaj veya şifre vardır. Atalar demiş ya, “Yiğidi öldür hakkını inkar etme” her ne kadar siyasetine destek vermesem de, “Kurt politikacı” deyimine uyan biri!

Allah şerrinden muhafaza eyleye!

Basın toplantısında, bir gazetecinin sorusu üzerine gündemde olan, termik santral yapımı ve kesilen zeytin ağaçları hakkında Danıştay’ın verdiği karara, hükümet olarak yasaların eskiliğine gönderme yaparak uyulacağını ifade etti. Daha sonra zeka testi uygular gibi ülkemizde zeytin yetişen deprem bölgelerini saymaya başladı. Ve depremli zeytin ihalesi Bursa’nın Gemlik ilçesinde kaldı..!

Dedi ki;

“Bursa’nın Gemlik ilçesi var. Maalesef Gemlik birinci sınıf deprem kuşağında. Hükümetimiz Gemlik’in daha güvenli bir yapıya sahip olması için güçlü bir yapıya sahip olması için konut yapmak istiyor. Gemlik’in yeniden inşa edilmesi için müracaat edeceğimiz yerde zeytinlik alanları. İnsan mı kıymetli belli ölçüde zeytin alanlarında inşaat yapılması mı daha önemli. Anayasa Mahkemesi bile Gemlik’in bu ihtiyacını görmezden geldi. Biz şimdi Gemlik’i uzayda mı, denizin ortasında mı inşa edeceğiz onu düşünüyoruz…”( http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27554049.asp)

Buyurun, Halil İbrahim sofrasına..

Bu açıklamadan ne anlıyoruz? Gemlik ilçesi deprem bölgesinde, ilçede yaşayan 100 bin civarında vatandaşın can güvenliğini düşündükleri için, zeytinliklerin bulunduğu bölgelerde yeni bir Gemlik ilçesi kurmayı planlamışlar, bunu yapmak için de zeytinliklerin kesilmesi gerekiyormuş. Zaten ülkemizde hemen hemen her yer zeytinlikmiş. Ancak Anayasa Mahkemesi, bu iyileştirme projesine destek vermemiş!

Bu açıklamaya, “cevap veren oldu mu?” diye medyayı takip ettim, hiçbir tepki göremedim. Galiba bizde bir farklılık veya terslik var ki bunları yazıyorum..

Gemlik, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. “Laf olsun, torba dolsun” anlamında kurulmuş bir kent değildir. Gemlik’in asıl adı da ‘Gemilik’tir. 1087 yılında Selçuklu Türkleri, burayı fethettiğinde donanma için gemilerin inşa edileceği yer anlamına gelen “Gemilik” adı verilmiştir. Daha sonraları Gemilik, Gemlik’e dönüşmüştür. Ayrıca Osmanlı Devletinin kurucu boyu olan Kayı’ların ilk yerleşim merkezlerinden biri olduğu da bilinmektedir.

Hükümetin derdi; “Gemlik’i nereye taşımalı?”

a) Dünya’nın en kaliteli zeytinlerinin yetiştirildiği, zeytin ağaçlarının kesilerek yerine mi?

b) Marmara Denizinde uygun bir adaya mı? İmralı olabilir mi?

c) Uzayda bir gezegene mi?

Ülkemizin hangi bölgesi deprem kuşağında bulunmuyor? Var mı? Belki İç Anadolu bölgesidir! Buna göre bütün deprem bölgelerindeki kentler, başka yerlere mi taşınacak? Deprem bölgelerindeki konutların iyileştirilmesini anlıyor ve taktir ediyoruz. Ancak bu taşıma neyin nesi? Acaba Gemlik’in konumu hangi yatırımlar ve rant için değerlendirilecek?

Son zamanlarda zeytin ağacı düşmanlığı başladı. Meğersem halka yönelik algı operasyonu yaparak, zeytinliklerin kesilmesinin uygunluğuna kamuoyu yaratılmak isteniyormuş!

Kur’an- Kerim’de Allahü Teala, zeytinin kutsiyeti üzerine and veriyor. Sayın Arınç’ın bu Sure’yi ve anlamını çok iyi bildiğinden eminim. Bizden hatırlatması:

95 Tin Suresi

Rahman ve Rahim Olan Allah`ın Adıyla

1 Andolsun incire ve zeytine, 2 Sina dağına, 3 Ve şu emîn beldeye, 4 Biz insanı en güzel biçimde yarattık. 5 Sonra da çevirdik aşağıların aşağısına attık. 6 Fakat iman edip sâlih amel işleyenler için eksilmeyen devamlı bir ecir vardır. 7 Artık bundan sonra, ceza günü konusunda seni kim yalanlayabilir? 8 Allah, hüküm verenlerin en üstünü değil midir? (Diyanet Vakfı meali)

Zeytin bereketinin sofralarımızdan ve sağlığımızdan eksik olmaması dileği ile esenlikler dilerim.

YILMAZ KARAHAN

385) Seyyar Gemlik!

This entry was posted in DİN-İNANÇ, DOĞA - ÇEVRE, Gundem, Haber, İrtica, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *