FUAT AVNİ’DEN PERDE ARKASI

FUAT AVNİ – 10 Ekim 2014

1. Fidan’ın, Öcalan’la görüşen ekibi Öcalan’a Tiran’ın, vaadlerini yerine getirmeyeceği mesajını iletmesi, olayların başlangıcı oldu.

2. Tiran’ın yeni yol haritasında Öcalan’ı devre dışı bırakıp Çözüm Süreci’ni Kürt halkıyla ve akil insanlarla yürütüyoruz kampanyası var.

3. Öcalan, ‘Beni oyalarsanız milyonları sokağa dökerim’ demişti. Atalay, bugün ‘Sadece 120 bin kişi sokağa çıktı’ diyerek ona cevap verdi.

4. Tiran’ın ‘Hayatımın sonuna kadar devam ettireceğim dediği Çözüm Süreci, Öcalan’la yapılan müzakereler değil. Halkımıza döndük denecek.

5. Öcalan kanlı eylemlerle hükümet ve Tiran’a hem gözdağı verdi hem de ‘Çözüm Süreci ancak ben istersem sonlanır’ mesajı verdi.

6. Tiran ve aveneleri Çözüm Süreci’nin kendi kontrollerinde olmadığını anladıysalar da ne yapacaklarını bilememenin şaşkınlığı içerisindeler.

7. Zorunlu olarak geri adım atan Tiran’ın tavrı Öcalan’ın 15 Ekim’deki açıklamasına göre netleşecek. Dünya liderinin içine düştüğü acziyet !

8. Tiran’ın tetikçileri çıkış yolu arıyor. ‘Kandil’in arkasında İran ve Suriye var’ diye açıklama yaparak kendilerini inkar etmiş oldular.

9. Yılardır basiretli insanların ‘MİT ve Öcalan’ın yaptığı görüşmeler ülkeyi ancak felakete sürükler’ ikazına kulak asmadılar.

1. Öcalan, 2013 Nevruz’unda avukatlarına ‘Erdoğan’ı parmağımda oynatıyorum, süreçten ben vazgeçerim ama onlar vazgeçemez’ demişti.

2. Kardeşiyle görüşme sonrası da ülkeyi savaş alanına çevirip, PKK’yla masaya oturan hükümete kendisine muhtaç olunduğunu hatırlattı.

3. Öcalan’ın kendini AKP’ye hatırlatması onlarca kişinin canına mal olurken milyonlarca dolar kamu zararına da yol açmış oldu.

4. Ala’nın, ‘Aldığımız tedbirleri dünya gıptayla izliyor açıklaması’nı bırakın kamuoyu, Dar Oligarklar bile gülerek dinledi.

5. Öcalan, yakında serbest bırakılmaz ve özerklik olmazsa ‘Çözüm Süreci’ diye uyutulduğumuz günlerde güçlenen örgütle ne yapacağını gösterdi.

6. ‘Tedbirleri alıyoruz’ diyenler, Doğu’daki polislere ‘Kendi canınızı savunun’ haberi göndererek tedbir aldıklarını zannediyorlar.

7. Aylardır göz göre göre alt üst edilen Terör, Organize ve İstihbarat birimlerinin ve emniyetin hafızasının silinmesinin bedeli ağır oldu.

8. Doğu’daki olayların daha vahimi İstanbul’un göbeğinde yaşanıyor. Örgüt elemanları polislerin evini elleriyle koymuş gibi bulup, basıyor.

9. Küçükçeşme Kanarya Mahallesindeki polislerden birinin evini basan örgüt elemanlar,ı polisin çocuğunu ve eşini rehin almaya kalkıştı.

10. Eşinin aramasıyla evine yetişen emniyet mensubu örgüt elemanlarıyla kapışırken, arkadaşlarının yetişmesiyle son anda faciadan dönüldü.

11. Savunmasız bırakılan bu emniyet mensuplarının listesi ve adresleri aylar evvel MİT’in Fidancı kliği tarafından KCK’ya verilmişti.

12. Polisler bir yanda Öcalan’ın kirli planı öte yanda fişlenmiş emniyet mensuplarına MİT’in kurduğu tuzakla karşı karşıya kalmış durumda.

13. Şehit edilen emniyet amirini ‘paralelci’ ilan ettiklerinden hükümetten hiç kimse şehidin ailesinin yanına gidip başsağlığı dilemedi.

14. Karanlık, sis pus dağılıp her şey aydınlığa kavuşunca kaçacak delik arayacak korkaklar kendilerini muktedir zannediyor.Göreceğiz.

This entry was posted in FUAT AVNİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *