CHP Milletvekili Atilla Kart’ın IŞİD hakkında basın toplantısı

Atilla Kart
CHP Milletvekili

Yine IŞİD Hakkında…

Basın Toplantısı Metni;

Daha önceki açıklamalarımızı bir tarafa bırakarak ifade ediyoruz; 27
Ağustos’tan bu yana Tarafımıza ulaşan bilgiler doğrultusunda, IŞİD
yapılanmasındaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmak ve bilgilendirmek
ihtiyacını bir kez daha duyuyoruz;

Bu kapsamda en son 2 Ekim tarihinde yaptığımız açıklamada; Eylül ayı içinde Konya’dan 150’ye yakın kişinin Suriye’ye geçiş yaptığını; en az 25 kişinin çatışmalarda hayatını kaybettiğini, gerçek ölü sayısının bu rakamın üstünde olduğunu; katılımların Bozkır, Taşkent, Ahırlı, Çumra ve Konya Merkez ağırlıklı olarak gerçekleştirildiğini kaygıyla anlatıyoruz.

Bu arada son 8-10 gün içinde;

Taşkent-Balcılar’dan B.K’nın,
Bozkır – Armutlu’dan N.U ve A.K’nın,
Ahırlı – Akkise’den 2 kardeşin çatışmalarda hayatlarını kaybettiğine dair bilgiler Tarafımıza ulaşmıştır.

Dün itibariyle Konya Merkezde Cezaevi civarına yeni bir ölüm haberinin ulaştığı bilgisini, yine derin bir üzüntüyle Sizlerle paylaşıyoruz.

Bugün, katılım ve ölümlerin dışında başka bir fotoğrafı bilgilerinize ulaştırmak istiyorum. Bu vesileyle ve hiçbir suçlama içine girmeden ; aşağıda anlatımı yapılan “2 olay” hakkında, Hükümeti göreve ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeye davet ediyoruz;

I) Konya Merkez’den Karaman yolu çıkışında, Kaşınhanı’na varmadan, Alakova mevkiinde; siyah beyaz renkte boyalı, son 1 yıl içinde inşa edildiği ifade edilen, 2.5 katlı lüks binanın önünde “IŞİD’in bayrağı” var mıdır?

Burada, bu binada ne tür faaliyet icra edilmektedir?
Buradaki faaliyeti yöneten Kişi Bozkır-Soğucak Köyünden M.S’mi dir?
Bu Kişi aynı zamanda Konya’daki IŞİD faaliyetlerinin sorumlusu konumunda mıdır?

Aleniyet kazanan bu faaliyetler hakkında neden yasal işlem yapılmamaktadır?

(II) Konya’da, Kurban Bayramının birinci günü Atatürk Stadyumunda (eski stadyum) tahminen 400 -450 kişinin katıldığı bayram namazı kılınmış mıdır?

Bayram namazını kılanlar , cemaatin önüne ve arkasına siyah renkli 2 IŞİD bayrağını asmışlar mıdır?

Namaz kılanlar “kırmızı halıfleksin” üstünde mi namaz kılmışlardır?

Namaz kılan erkekler Afgan elbiseli olup, başlarında takke var mıydı?

Kadınlar peçeli miydi?

Geçen yıl da, yani 2013 yılında yine Kurban Bayramının birinci günü aynı stadyumda bayram namazını kılmışlar mıydı?

Bayram namazını U.B ve Ö. … isimli Hocalar mı kıldırmıştı?

Stadyuma girenler, Öğretmenevleri tarafından, Meslek Lisesinin bulunduğu dış duvar kapısından girip, stadyumdaki “misafir taraftarlar” kapısından mı içeriye alınmışlardı?

Hemen ve önemle ifade ediyoruz; insanların bayram namazını eda etmelerine yönelik olarak bir değerlendirme yapmamız söz konusu olamaz. İnsanlar elbette inançları doğrultusunda namazlarını kılacaklar, ibadetlerini yapacaklardır. Bunun engellenmesi hiç kimsenin, hiç bir kamu otoritesinin yetkisi dahilinde olamaz. Nitekim;

Akşehir ilçemizde yine Kurban Bayramında kalabalık bir aile bayram namazını hep birlikte stadyumda kılmış, bayramlaşmayı ise Kültür Merkezinde yapmıştır. İnsanların bu anlamda bayramlaşmasına, bayram namazlarını eda etmelerine Kim ne diyebilir?

Sorun şudur; “terör örgütü” niteliğinde olduğu, Hükümet tarafından da Birleşmiş Milletler tarafından da kabul edilen bir örgütün yapılanmasına neden seyirci kalınmaktadır?

Tarafımızdan 1 aydan bu yana somut bulgulara dayalı olarak dile getirilen bu iddialara, bu bulgulara karşı tatminkar bir açıklama bugüne kadar getirilmemiştir. Aksine, iktidar odaklarının “bilgi kirliliği” yoluyla , hedef saptırarak ve satır aralarında Şahsımızı hedef göstererek , kendi sorumluluklarını bertaraf etmek istediklerini görüyoruz.

“Konya’nın adının terörle anılmasından rahatsızız” diyerek gerçekleri saptırmak isteyenlerin ve görmezden gelenlerin, anlatımını yaptığımız olaylara açıklama getirmeleri gerekmektedir. Konya’nın adının IŞİD ile anılmasından Ben de rahatsızlık duyuyorum. Ancak gerçeğin bundan ibaret olmadığını, IŞİD yapılanmasının Konya ile sınırlı olmadığını, en az 10 bölgede benzeri yapılanmaların olduğunu 3 Eylülden bu yana somut bulgularla anlatıyoruz.

Birilerinin “kişisel ve siyasi ikballeri” uğruna, Türkiye’nin savaşa girmesine göz yumanlara karşı, Türkiye gerçeklerini anlatmaya devam edeceğiz. Yapıcı ve sorumlu bir anlayışla, Hükümeti uyarmaya ve önerilerimizi yapmaya devam edeceğiz.

Hamaset ve şov yapmadan, Halkımızı ve kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmenin gayreti içindeyiz. Atatürk Stadının idari sorumluluğu Büyükşehir Belediyesine mi yoksa Mülki İdareye mi aittir? Olayı bu noktaya çekmek isteyenlere, sorunun bu olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz.

Sorunun esası şudur; IŞİD’e yönelik olarak bu kadar ciddi bulguların olduğu bir dönemde bile Kent Merkezinde böylesine bir örgütlenme, Devletin gözü önünde nasıl gerçekleştirilebilir?

Gerçek Şudur; böylesine himaye edilen bir örgütlenme olduğunda, IŞİD’e katılımların olması kaçınılmazdır. Bu temel gerçeği göremeyenlerin; dirayetli ve öngörülü bir yönetimi gerçekleştirmeleri söz konusu olamaz.

█▌ 3 Eylül tarihinden bu yana dile getirdiğimiz sorular ve soru işaretleri sıcaklığını korumaktadır.“İsim, mekan, zaman” unsurlarını içeren ve birbirlerini doğrulayan bu bulguların, “belge ve karine” niteliğinde olduğunu yeri gelmişken bir kez daha ifade ediyoruz.

Anlatımını yaptığımız bulgular doğrultusunda Hükümeti uyarmaya ve görevini yapmaya bir kez daha davet ediyoruz. Kamuoyunu doğru bilgilendirmeyenlerin, barışı ve adaleti tesis etmeleri mümkün değildir. Hamaset yapmadan ve polemiğe girmeden, bu temel gerçekleri anlatmaya, kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz.

This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, ORTADOĞU ÜLKELERİ, RADİKAL İSLAM, SİYASİ TARİH, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *