Ayyaş dediğiniz İnönü’nün tırnağı bile olamadınız! * “Haci dede iktidarda kalmak onemli degil, itibarda kalmak onemli!”

Necati Dogru
necatidogru@sozcum.com
23 Ekim 2014
Sözcü

Ayyas dediginiz Inonu’nun tirnagi bile olamadiniz!

Oglunuz Bilal’in cocugu torununuz, sabah sizin yatak odanizin kapisindan usulca suzuluyor. Sevinc, mutluluk icinde size dogru kosuyordu. Siz kollarinizi ona dogru aciyor, dede torun sariliyordunuz. Siz torununuzda kendinizden bir parca yani “Tayyip Erdogan’in yeni dogmus halini” goruyordunuz.

Allah dedesine bagislasin.
Cocuga nenesi ogretmisti.
Iki adim geri cekiliyor.

Dedesinin kursude ve TV ekraninda propaganda konusmasi yaparken takindigi uzun boylu dik duruslu tavrin taklidine burunuyor ve bagiriyordu.

Dik dur egilme!
Bu millet seninle!

Torununuzun yuzune simdi nasil bakacaksiniz?
Egildiniz.
Bukuldunuz.
Kuculdunuz.

ABD, kendi kayitlarinda bile “teror orgutu” olarak gecen ve Turkiye’yi silahli isyanla bolmek icin gerilla savasi baslatmis PKK’ya silah yagdirdi. Koridor acarak 24 ton silah PKK- PYD-PESMERGE uclusune ulastiktan sonra, dikkat isterim, silahlar teslim edilmeden once degil teslim edildikten sonra ABD Baskani Obama size haber verdi. ABD,“PKK-PESMERGE Koridoru” kurdu. Sizi koridorda un ufak etti.

Simdi toruna ne diyeceksiniz!
Soyleyin sizinkilere!
Cocuga yeni ezberi belletsinler.
Misiri kuruttun mu.
Ambarda durulttun mu.
Nenen carik giyerdi.
Bunlari unuttun mu.

Turkiye’nin yildizi carik giyerek “Istiklali tam” yani “tam bagimsizlik” savasi verenler sayesinde hep parlak kalmisti. Halkin parasiyla 1000 odali Ak- Saraylar yaptirip 1500 korumayla gezen bir rezil satafat icinde “bakanlar ve ogullar- vakiflar ve evlatlar” adli yolsuzluk bataginda yuzerek fakat ulkeyi de goturup ABD’ye teslim ederek Turkiye’nin parlayan yildizini sondurdunuz.

Inonu’ye ayyas dediniz!
Tirnagi bile olamadiniz.
Kibris’ta 1964’lerde haksiz bir durum dogmustu. Rumlar arkalarina ABD’yi almis Kibris’i tek tarafli Yunan adasi ilan etmislerdi. Cinayet isleniyordu. Ankara’da Buyuk Millet Meclisi, hukumete oy birligiyle “Kibris’a cikarma yapma yetkisi” verdi. ABD Baskani Johnson, Ismet Inonu’ye; “Turkiye’yi uyariyorum. Bizim verdigimiz NATO silahlarini Kibris cikartmasi icin kullanamazsiniz” icerikli bir mektup gonderdi. Inonu’nun ABD’nin unlu Time Dergisi’nde yayinlanan cevabi ise su oldu: “Kibris’taki bu haksizlik devam eder. Anlayissizlik hukum surer, Turk azinlik ezilir, bu boyle devam ederse, gunun birinde Bati’nin bu savunma sistemi yikilir, yeni sartlarda yeni bir dunya kurulur, Turkiye’de bu yeni dunya icinde yerine alir.” dedi.

Inonu, gazetecilerin, “ABD’den korkmuyor musunuz?” sorusuna da; “Iktidarda kalmak onemli degil, itibarda kalmak onemlidir” diye karsilik verdi. Inonu’nun “Istiklali Tam Turkiye” anlayisini daha sonra Basbakan olan Bulent Ecevit de bir NATO toplantisi sirasinda; “Duvarin obur tarafina geceriz…” diyerek devam ettirdi. Turk Ordusu ABD’ye ragmen Kibris’a cikarma yapti. Ayni Bati basini onceki gun sizin icin; “Afallatan U donusu yaptiginizi” yazdi.

Ozetle; nefret dili kullandiniz. Ayyas dediniz, taraftar topladiniz. Ayyasin tirnagi bile olamadiniz.

Dik duramadiniz.
Korkak bir tuccar oldunuz.
Kucuk hesaplara gomuldunuz.
Arkaniz cari acik.
ABD’ye teslim oldunuz.

Sizinkilere soyleyin. Toruna yeni ezber versinler:
“Haci dede iktidarda kalmak onemli degil, itibarda kalmak onemli!”

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *