CUMHURİYET HALK PARTİSİ KURULTAYI ÜZERİNE BİR KAÇ SÖZ

MEHMET PINAR
09/04/14

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KURULTAYI ÜZERİNE BİR KAÇ SÖZ

GİRİŞ: Ben biliyorum, içimizden bazılarının bu yazının ne gereği var. CHP bizim dışımızda bir partidir. Onların kurultaylarından bize ne diyecekler olacaktır. Ben, kendi kişisel görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Biz devrimci bir derneğiz. Fırat’ın kıyısında kaybolmuş bir koyun’un sahibinin hakkını savunmalıyız. Bu konuda, söz söyleme hakkımız olmalıdır.

1)Deniz Baykal, başkanlığında CHP elinde kalan iki ok ile Irak’a asker gönderilmesine karşı çıktı. Habur da açılımı durdurdu. Ergenekon davasında avukat olduğunu açıkladı. Sosyalist Enternasyonale katılmadı. ABD ve AKP, açılımın zarar göreceğini düşündü. Deniz Baykal’ı, kaset operasyonu ile bertaraf ederek, Kemal Kılıçdaroğlunu getirdi. Kemal, gelirken PKK’dan ve sahte Sol’dan devşirilen elemanlar ile bir ekip halinde geldi. Bu konuda, Wikiliks Belgeleri kitabını okumalarını salık veriyorum.

2) Muharrem İnce ve ona destek veren 5 milletvekili, 3 il başkanı operasyon sonucu başa gelen, Kemal Kılıçdaroğluna Gandi adını verdiler. Gandi, Hindistan da İngiliz emperyalizmine karşı ulusal kurtuluş savaşı veren önderdir. Bugün, Muharrem İncenin yanında durup onu destekleyenler ise, CHP’de devrim oldu analar böyle yiğit bir daha doğurmaz açıklaması yaptılar.

3) Kemal Kılıçdaroğlu, başa geldi geleli vatanımızın ve milletimizin yanında durmadı ancak tabanın baskısı ile iki olayda tay tay durmayı denedi. Bu önderlerden biri olan Süheyl Batum, ben Türk kimliğini kabul etmiyorum, Türkiyeli kimliğini kabul ediyorum ama partim da buna karşı çıkıldığı için sehven kabul ediyorum dedi. Antalya da bizim getirdiğimiz bir panelde yeni anayasa yapacağım diye bizimle kitle karşısında adeta savaştı. CHP’nin tabanı, Birincisi yeni anayasa yaptırmadı. İkincisi cumhurbaşkanlığı konusunda ortak aday çıkardı.

4)Bir devrimci, rakibi doğru yaptığı zaman ayağa kalkarak seni alaşağı edeceğim demez. Kılıçdaroğlu, yönetime geldikten sonra onlarca yanlış yapmış, hiçbirinde ayağa kalkmadılar, üstelik onu desteklemişlerdir. Örneğin yeni anayasa yapacağım, Açılıma ben yapacağım, Mısırda, Mursi iktidara getirildiğinde devrim olmadı, karşı devrim oldu dese, ABD, Libya’ya müdahale için teskere isteğinde vermeyiz, diyerek ayağa kalksa, kitleyi Kemal Kılıçdaroğluna yönlendirse, ellerinden öper onlara destek verirdik. Yanlış yaptıkları bir aşamada kurultay istediler.

5)Bir devrimci, rakibi yanlış yaptığı zaman ayağa kalkar kitlelere o yanlışı göstererek yerine doğru bir seçenek sunar. CHP’li 5 Milletvekili cumhurbaşkanlığı konusunda, açıktan AKP ve PKK’nın yattığı sipere yatarak boykot etmiş ya da Selahattin Demirtaş’a oy vererek milletimize ateş açmıştır. Bunlar ‘’ABD emperyalizminin Tayyip Erdoğan’ı çöpe attığını yerine Ekmelettin ihsanoğluu getireceklerini ileri sürerek, biz buna karşı çıkıyoruz dediler’’ Sonra da dönüp doğru yapılan bir eylemi yanlış kabul ederek, kurultay istemektedir. Bazıları ise, doğru eylem yapmışlar. Ekmelettine, destek vermişler sonra da tü yanlış yaptık diyerek, bunlara destek vermektedirler. Bu şekilde kurultay istenmemeliydi. Bütün enerjimizi AKP ve PKK’ya yöneltmemiz gereken bir ortamda kurultaya gitmemeliydi.

6)Herkesi 19 Ağustos 2014 tarihinde Muharrem İncenin açıklamasını okumaya davet ediyorum. Aynen şöyle demektedir ‘’özgürlükçü demokrasiye ulaşmak için yani anayasa yapacağız. AB’ye tam üyelik için 2023 yılı hedef olmalı. Kürt sorunun çözümünde TBMM etkin olmalı siyasi sorumluluğu olmayanlar ‘’APO kastediliyor’’ etkin olmamalıdır’’ Bu talepleri ileri sunarak kim kendine ulusalcıyım diyorsa, ulusalcılıklarını gözden geçirsin. Ancak elimizde en ileri ulusalcı da bunlar. Hamurumuz bu. Bu talepleri asıl yapacak olan orijinal AKP ve PKK var. Bende yapacağım diyen Çakma Kılıcdaroğlu var sana ne oluyor kardeşim de kurultay istiyorsun. Bundan dolayı kurultay istenir mi? Bunu, AKP yapıyor ona git ya da Kılıçdaroğlu bende yapacağı diyor onun yanında kal. Ya da şöyle de ‘’ben yeni anayasa yatırmayacağım, açılımın önüne bent olacağım de ciğerimizi sana verelim.

SONUÇ:
Bu kurultayda, birlik ve beraberlik talebinde bulunalım. Beş milletvekili bertaraf edilebilir buna meydan verilmemelidir. Milletvekili seçiminde eski CHP’yi savunan adayların seçilmesini sağlayalım. Hem yanlış savunarak, hem de 125 milletvekili olan partide 5 milletvekilini yanına alarak, 181 ilin 179 karşıya alınarak devrimcilik yapılmaz bu yapılarak ulusalcı olunmaz.

Saygılar sunuyor eleştirilerinizi bekliyorum.

MEHMET PINAR
TARİHÇİ YAZAR
pnarmehmet@gmail.com
http://mehmetpinar.weebly.com

This entry was posted in SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *