TÜRKİYE BABAYI BULDU !!!

Naci Kaptan
12.08.2014

TÜRKİYE BABAYI BULDU !!!

Eski başbakan ve Cumhurbaşkanı Demirel derdi ki ;

“Ben sizin babanızım “

AKP’liler de mitinglerde ,açıklamalarında Tayyip Erdoğan’a ;
“Sen bizim babamızsın” diye seslenmiyorlar mı ?”
Tayyip babaları da gereğini yaptı ve Cumhurbaşkanlığı makamına oturdu

Gözünüz aydın Eyy Türkiye,
Babayı buldunuz !!!…
“Godfather” tipi bir baba da olsa
Ardında onca bekleyen yolsuzluk dosyaları ve iddaları da olsa..

Yeni babanız !!! hayırlı olsun…

***

YSK verilerine göre; kayıtlı 52 milyon 894 bin seçmenden yaklaşık 13 milyonu oy kullanmadı. %89 katılım oranlı 30 Mart Yerel Seçimlerinde AKP’nin aldığı 20 milyon oy %43 oranına denk gelirken bu seçimde yine 20 milyona yakın oy alan AKP’nin başarı yüzdesi seçime katılmayanlar nedeniyle %52’ye çıktı.

AKP’nin almış olduğu benzer oy sayısına rağmen, seçime boykot edenler ve Yurttaşlık görevini önemsemeyenler nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan’a %43 üzerine %9’luk bir başarı yüzdesi armağan edildi.

Bu seçimde katılım oranı %75’e düştü. Özetle her 4 seçmenden birisi oy kullanmadı.Oy kullanmayanların sayısı seçime katılanlara göre hesaplandığında yaklaşık %9 civarında vatandaşın seçime katılmadığı görülüyor.Seçime katılmayan 13 milyonun %60’nın CHP’li %20’sinin ise MHP’li olduğu araştırmacılarca ifade ediliyor.

Bu tabloyu yaratan kişi ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’dur.Ekmelettin İhsanoğlu’nu kimseye danışmadan kendisi seçmiş ve daha sonra da yaptığı talihsiz açıklama ile seçmenlerin “Tıpış tıpış sandığa gideceğini” söylemesi seçmende var olan tepkiyi derinleştirmiştir.Recep Tayyip’in Cumhurbaşkanlığına gelmiş olmasının sorumluluk ve vebali Kılıçdaroğlu’nun üzerindedir. Kılıçdaroğlu gereğini yapmalı ve sandıktan kaçırdığı yaklaşık 7.8 milyon CHP’lin hesabını istifa ederek vermelidir.

***

Posta kutuma düşen mektuplardan birisi de görüşlerine ve duruşuna saygı duyduğum eski ve değerli bir siyasetçiden.Mektubun sahibi TEHLİKENİN AYIRDINDA OLARAK , kerhen İhsanoğlu’na oy verenleri sorguluyor. Hatta bizlere “YETMEZ AMA EVETÇİLER” , diyerek İhsanoğlu’na oy vermek üzere sandık başına gidenleri damgalıyor hatta sanıyor ki bizler İhsanoğlu’nu tanımıyoruz.

Yurtseverliklerinden hiç şüphe etmediğim değerli arkadaşlarım İhsanoğlu’nu desteklememekle Şeriatın, bölücülüğün,parçalanmanın,kaosun,kavganın,yolsuzluğun,tek adam diktasının ardında durdular.Dolaylı olarak Tayyip Erdoğan’a destek vermiş oldular.

Dediler ki biz Laik Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün aydınlanma yolunun , bağımsızlığın , demokrasinin ödün vermez bekçileriyiz.Evet doğrudur.Hiç bir şüphem de yoktur,öyledirler.Ama bu durum onlara başkalarının yurtseverliğini , aydınlanma devrimlerine ve Laik Cumhuriyet’e bağlılıklarını sorgulama hakkı vermez.

Değerli aydınlarımızın İhsanoğlu hakkında yazdıkları tüm yazılara da katıldığımı belirtirim.Yani İhsanoğlu’nun siyasal kimlik ve düşüncelerini biliyorum.Ama Tayyip Erdoğan’ı da biliyorum.Her ikisini kefeye koyduğumda kimin daha ağır bastığını ise sorgulamaya dahi gerek yoktur.

Değerli Yurtsever yazı arkadaşımın eleştirisini ters çevirerek

YETMEZ AMA HAYIRCI’lar ,
ve dahi …
AMAN BİR OYDAN NE OLACAK’çılar,
DENİZE DALARIM KEYFİME BAKARIMCILAR
,

Seçime katılmayarak Tayyip Erdoğan’a PASİF destek verdiler.
Yağmurdan kaçarken doluya tutuldular …
Türkiye’yi daha karanlığa götürecek yola taş döşeyici oldular.

Muhalif duruşun getirdiği sonuç önemlidir.
Şimdi el baş oturup düşünmeleri gerektir.
Politik veya askeri stratejide YAKIN TEHLİKEYİ görmezden gelerek,
uzak tehlikeyi bertaraf etmeye çalışmanın da yeri yoktur.
İlk eylem en yakın ve tehdit unsuru büyük olan tehlikeye yönelik olmaldır.
Yangın bacayı sarmışken,
koyun postuyla uğraşıyoruz…

Yakın ve çok büyük tehlikeyi bertaraf etmek yerine,
İkincil,üçüncül büyüklükteki tehlikeyi bertaraf etmek ,bunun için çaba göstermek,
hangi mantıksal düşüncenin sonucudur ??

Dik duruş olarak nitelenen bu tavrın Ülkemize maliyeti çok büyük olmuştur.
İçinden çıkabileceğimiz bir kaosu tercih etmek yerine ,
İçinden çıkılması çok daha zor hatta olanaksız olan ,
Devletin daha çok AKP’leşeceği ,
Bükülen Laik Cumhuriyet’e Fatiha okunacağı
siyasal İslamın daha da kökleşeceği ,
Yolsuzlukların , kavganın ve bölünmenin ,
Buyurgan otokrasinin tercih edilmesi ne kadar doğrudur ?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun dayattığı adayı beğenmesek de, sadece ve sadece Türkiye’yi karanlık bir uçuruma sürmekte olan Tayyip Erdoğan’ı durdurmak adına İhsanoğlu’nu desteklemek gerekiyordu.

Elimizdeki demokratik gücü ANA TEHLİKEYİ BERTARAF ETMEK yerine , daha güçsüz ve baş edilmesi daha kolay olan ikincil alternatifi, İhsanoğlu’nu bertaraf etmek için çaba gösterenlere Yeni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan armağan olsun !!!

İhsanoğlu’nun siyasal ve ilkesel kimliği hakkında birçok yazıyı henüz İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşmeden paylaştım.Dileyen aşağıdaki linklerden yazılara erişebilir.Dolayısıyla aydın ve bilge kimliklerine saygı duyduğum dostların kalemlerini, var olan seçim sonuçlarının Türkiye’ye getireceği maliyetleri hesaplayarak kullanmalarını ve yazılarının da adreslerini ona göre belirlemelerinin daha uygun olacağını belirtirim.

YETMEZ AMA HAYIRCI’lar ve AMAN BİR OYDAN NE OLACAK’çılarla birlikte DENİZE DALARIM KEYFİME BAKARIMCILAR, Türkiye’yi bekleyen tehlikenİn ayırdında olarak seçime katılsalar,oy verselerdi Tayyip Erdoğan %45’lerde kalacak ve ilk turda seçilemeyecek , ikinci turda ise Türkiye’nin kaderi değişecekti.

Enerjimizi bir birimize yönlendirmek ve eleştirmek yerine bu durumu yaratan KıIıçdaroğlu’nu sorgulamak ve CHP’nin bu konuda özeleştiri yaparak ,gittikçe özünden uzaklaşan partilerini kuruluş ilkelerine dönmesini sağlamaları gerektir.

CHP merkez soldan ,merkeze hatta merkez sağa gelmiş ve ılımlı islamla, bölücü Kürtçülükle, liberalizmle , cemaatlerle flörte başlamıştır.Az önce de CHP parti içi muhalefetten Kılıçdaroğlu’na istifa et ve olağanüstü kurultay talebi gelmiştir.

Genel seçim yaklaşmaktadır.
Zaman bölünmek ,kavgalaşmak , birbirimizin ipini çekmek zamanı değildir.
Safları sıkıştıralım . Birleşelim.Güçlü olalım.

Naci Kaptan
12.08.2014

KONUYLA BAĞLANTILI YAZILAR ;

This entry was posted in Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *