TÜRKİYE’nin ORTAK OLDUĞU F- 35 SAVAŞ UÇAKLARININ VERİLMESİ ENGELLENİYOR * F35’ten haber var!

Hem başbakan hem de cumhurbaşkanı olan ( her nasılsa ??? ) Tayyip Erdoğan radikal islami terörö desteklediği için dünyanın en etkin savaş uçağı olan F 35 savaş uçakları daha önceden anlaşma yapılmış olmasına rağmen Türkiye’ye verilmesi engellenmeye çalışılıyor !!!

Videoyu izleyiniz

https://www.facebook.com/photo.php?v=1522188184677200&set=vb.100006580998399&type=2&theater

ntvmsnbc ve Ajanslar
31 Ekim. 2013 Perşembe

Türkiye’nin ortak olduğu F35’ten haber var!

Türkiye’nin de aralarında bulunuğu 9 ülkenin ortak olduğu proje kapsamında üretilen savaş uçağı F35 Lightning II’nin yeni kabiliyetleri, New York’ta basına tanıtıldı. Türkiye’nin, verdiği 100 siparişten ilk ikisini 2017’de teslim almasının beklendiği kaydedildi.

F35, 2011 yılında Londra’da düzenlenen fuarda boy göstermişti.

NEW YORK – Eski nesil avcı uçaklarından dört kat daha fazla etkili ve havadan havaya mücadele kabiliyeti yüksek. 1990 yılında tasarlandıktan sonra, ABD ve İngiltere’nin başını çektiği bir konsorsiyum tarafından hayata geçirildi.

Projede, 2002’de dahil olan Türkiye’nin de içinde olduğu toplam 9 ülkenin ortaklığı bulunuyor. Rutin kontrolün yapıldığı sırada bir uçağın motorunda problem tespit edilmesi üzerine ABD Savunma Bakanlığı tarafından bir süre uçuşları askıya alındı.

Bahsettiğimiz uçak, yeni nesil savaş uçağı F35 Lightning II… ABD’nin Texas eyaletinde 2005 yılından beri yapımı devam eden uçağın A, B ve C serilerinin yeni kabiliyetleri New York’ta basına tanıtıldı.

Tanıtımda bilgiler, uçağın üreticisi Lockheed Martin Havacılık ve Uzay Araştırmaları firması Başkan Yardımcısı Steve O Bryan tarafından verildi.

İşte Steve O Bryan’ın ağzından F35’le ilgili yeni gelişmeler:
— Savaşçı kabiliyetleri konusunda henüz son çalışmaları tamamlanmayan F35’ler şu an ABD, İngiltere ve Hollanda’nın envanterinde bulunuyor. Kontrat altında ise 8 ülke bulunuyor. Avustralya, İtalya, Norveç, İsrail ve Japonya yakın zamanda F35 uçaklarına sahip olacaklar.

— Şu ana kadar 100 uçak fabrika dışına çıktı. 85 uçağımız ABD’nin 6 farklı havaalanından uçuş gerçekleştiriyor.

— Türkiye, uçaktan toplam 100 adet temin edecek ve ilk iki F35 siparişini 2017 yılında teslim almasını bekliyoruz.

— Türkiye başından beri bu programın ortakları arasında. 250 milyon doların üzerinde bir yatırım kontratımız var. Türkiye F35’in çok kaydadeğer bir bölümünü üretiyor. Bu parçalar sadece Türk uçakları için değil, aynı zamanda bütün müttefiklerimizin alacağı 3 bin 100 uçak için üretiliyor. Ve bu endüstri yıllar boyu havacılık alanında üretime devam edeceği için ekonomik getirisi yüksek olacak.

— Geçen yıl New York’ta yapmayı planladığımız tanıtım Sandy Kasırgası dolayısıyla amacına ulaşamadı. F35’in en son eklenen özelliklerinden bir tanesi, önceden hedefin üzerine salıverilen bombaların, yeni çalışmalar sonunda, yerdeki hedef küresel konumlandırma sistemi sayesinde, güdümlü bir şekilde ulaştırılabilir hale gelmiş olması.

“FİYATI YÜZDE 55 UCUZLADI”
Tanıtımda, Lockheed Martin İş Geliştirme Müdürü Malone da konuştu. Malone, “Hava elektroniği özelliği bu uçağın en belirgin gelişmiş yanı. Bu uçak yeni radar sistemi ve sensörler sayesinde çok kullanımlı bir hale geliyor, uçağın projesini geliştirme külfetini paylaşan ülkelerin oluşturduğu iş paylaşımı ve sinerji sayesinde maliyetleri çok aşağıya çekebildik. 6 yıl içinde uçağın fiyatı yüzde 55 ucuzladı. Bu fiyatı düşürmeye devam edeceğiz ve 5. Nesil F35’ler 4. Nesil uçaklarla aynı fiyata gelecek” dedi.

YILDA 200 UÇAK ÜRETİLECEK
Malone, ”F35’lerde İki tür üretim prensibi ortaya koyuyoruz. En yüsek kapasitede en düşük fiyatla, yılda yaklaşık 200 uçak üreteceğiz. F35 müttefiklerimizin pilotlarını, bir tehlike anında ne yapması ve nereye gitmesi konusunda yönlendirerek daha güvenli bir uçuş sağlıyor ve onların, her uçuştan sonra, geri gelmelerinden emin olabiliyoruz.”

This entry was posted in Bilim ve Teknoloji, Politika ve Gundem, RADİKAL İSLAM, SİYASİ TARİH, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *