Davutoğlu başbakan, Türkiye şampiyon!..

Uğur Dündar
ugur.dundar@ugurdundar.com.tr
21 Ağustos 2014
SÖZCÜ

Davutoğlu başbakan, Türkiye şampiyon!..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya’da verdiği veda resepsiyonunda, yeni başbakanın Ahmet Davutoğlu olacağını açıkladı.Başbakan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresini oluşturanlardan “Bizim cenaha yeni girenler” diyerek söz eden Gül, “Epeyce saygısızlıklarını gördüm” dedi.Kırgınlığını gizlemeyen eşi Hayrünnisa Gül de, hayatının hiçbir döneminde bu kadar üzülmediğini söyledi.

Sevgili okurlarım,Bunlar çok önemli gelişmeler.AKP’de yakında yaşanacak büyük kavganın ilk sinyalleri, sorunlarla dolu, sıkıntılı bir dönemin ayak sesleri.

Davutoğlu’nun başbakanlığına gelince…
Komşularla sıfır sorun politikasıyla işe başlayan ve “Ortadoğu’yu yeniden biz inşa edeceğiz” diyen Davutoğlu, çevremizde sıfır komşu bıraktığı gibi, hayalinde başlattığı “Yeniden Osmanlı” inşaatının enkazı altında kaldı.

Hayal peşinde koşması nedeniyle diplomasi çevrelerinde “Küçük Enver Paşa” olarak da anılan Davutoğlu, Suriye krizinin çözümsüzlüğe sürüklenmesinin ve IŞİD denilen caniler topluluğunun canavarlaşmasının, dolaylı sorumlularından biri olarak gösterildi.Büyük bir sürpriz olmazsa Hariciye Vekilliği’nden Başvekilliğe terfi edecek. Ne diyelim?

Dışişlerindeki muazzam başarısıyla (!) bu makamı sonuna kadar hak ettiğini söylemekle yetinelim! Yaptıklarının, başbakanlığında yapacaklarının teminatı olduğunu belirtelim!
Hayırlı uğurlu olsun diyelim.

***

Davutoğlu yeni makamına oturmaya hazırlanırken Ankara’yı çok zor durumda bırakacak skandallar peş peşe patlamaya başladı.Önce Alman Dış İstihbarat Servisi BND’nin 2009 yılından bu yana Türkiye’yi dinlediği ortaya çıktı.Davutoğlu’nun bu uluslararası rezalete sert tepkisine ve tatmin edici açıklama beklemesine rağmen, Almanya Başbakanı Angela Merkel, “BND’nin Türkiye’yi niçin dinlediğini açıklamam” dedi.

Ama yabancı medyada bu skandal dinlemelerin AKP’nin Ortadoğu’daki radikal İslamcı gruplarla ilişkisi ve PKK konusunda istihbarat toplama amacıyla yapıldığı öne sürüldü.Hatta Almanya’nın elinde, bazılarının uykusunu kaçıracak bilgi ve belgelerin bulunduğu iddia edildi

This entry was posted in Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *