SÜMEYYE ERDOĞAN NEDEN YURT DIŞINDA OKUDU

Cumhuriyet
11 Haziran 2014

SÜMEYYE ERDOĞAN NEDEN YURT DIŞINDA OKUDU

Sümeyye Erdoğan kamuoyunda, türbanlı olduğu için Türkiye’de okuyamadığı ve bu nedenle Amerika’ya gitmesi ile biliniyor.Sırası gelmişken yazalım; medyanın bir hatasını düzeltelim:

Odatv’de 2008 tarihinde yayınlaanan iddiaya göre; Sümeyye Erdoğan 2002’de girdiği ÖSS sınavında 134,5 puan aldı. Yani 120 olan dört yıllık üniversite tercih barajı düşünülürse Sümeyye Erdoğan’ın bu puanla Türkiye’de dört yıllık bir üniversiteye girmesi mümkün değildi. Üstelik ortaöğretim başarı puanı 42,6 idi. Okul başarısını gösteren bu puan Sümeyye Erdoğan’ın ortalamanın altında bir öğrenci olduğunu gösteriyor.

Yani türban meselesinden çok lise başarısıyla ilgiliydi. Türkiye’de üniversiteyi kazansa gider miydi; bilinmez. Ama bu gerçeğin de bilinmesi gerekiyor. Neyse…

Sümeyye Erdoğan o yıl ABD’de Indiana Üniversitesi’nde The School of Public and Enveriomental Affairs (Kamu ve Çevre İşleri) departmanında Policy Studies (Politika Araştırmaları) eğitimi gördü. Yani yine medyanın yazdığı gibi “tarih” okumadı.

ABD’deki okula Ramsey’in sahibi Remzi Gür’ün bursu ile gitti. Indiana’da Müslüman Öğrenciler Birliği’ne üye oldu. 2005 yılında mezun oldu.

Yani dört yıl okumadı. Üstelik bir yılda uzattığı basında yazıldığına göre Sümeyye Erdoğan iki yıllık bir okulu bitirdi.Ardından, okuldaki yakın Ürdünlü arkadaşları ve Ürdün Kralı Hüseyin’in eşi Rana’nın teklifi ile Ürdün’de Arapça eğitimi aldı.

Ardından 2007’de London Schools of Economics’e “yüksek lisans” okumak için girdi. Ancak buranın bursunun kim tarafından verildiği bilinmiyor.

This entry was posted in EĞİTİM, Gundem, Haber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *