Perde arkası : ÖCALAN AMERİKALILAR’LA NASIL GÖRÜŞTÜRÜLDÜ * Hukukun çivisi çıktı

Cuma,06 Haziran 2014
Aydınlık

İmralı’nın yabancı misafirleri açıklansın

Aydınlık gazetesi, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, İmralı’daki cezaevinden MİT helikopteri ile alınarak Amerikalılarla görüştürüldüğünü ilk kez 30 Haziran- 2 Temmuz 2012 tarihleri arasında yaptığı üç haberle gündeme getirmişti.

Bursa’da MİT’in misafiri

Büyük yankı yapan haberlerimizde şu bilgilere yer verildi: PKK lideri Abdullah Öcalan, “programlı tedavi” denilerek sık sık İmralı Adası’nın dışına çıkarılıyor. MİT’in VİP görevlileri için kullandığı çelik zırhlı operasyonel helikopterine bindirilen Öcalan, MİT Bursa Bölge Başkanlığı Merkez Misafirhanesi’ne götürülüyor. Bursa’nın Çekirge bölgesindeki Misafirhane, Öcalan’la yapılacak görüşmeler için ara istasyon işlevi görüyor.

Apo ABD’lilerle görüştürüldü

Aydınlık, 1 Temmuz 2012 tarihli haberinde ise İmralı Cezaevi görevlilerinden edindiği bilgiyi açıkladı ve bu bilgiye göre Öcalan 27 Haziran 2012 Çarşamba günü, MİT’e ait bir yatta ABD’lilerle buluştu. Görüşme 2 saat sürdü. İmralı Adası’ndaki güvenlik görevlileri, kısa süreli görüşmelerin ise MİT’in denetimindeki yatlarda yapıldığı bilgisini verdi. 20 Haziran Çarşamba günü de bu görüşmelerden birinin gerçekleştiğini aktaran kaynaklar, olayı şöyle anlattı:

Çarşamba günü de Ada’nın güvenlik botu hazırlandı ve saat 13.00 gibi orta boy bir yat Ada’ya yanaştı.

Adalar bölgesinde dolaştılar

MİT’in hizmetindeki bu sivil yat, 14.00 gibi Ada’dan ayrıldı. Yat, ayrılmadan önce yüzü gizlenmiş biri yata bindirildi. İstanbul Adalar bölgesine ilerlediler. Yattakilerin Amerikalı olduğunu öğrendik. Armutlu, Esenköy istikametinin açıklarından ilerleyen yat, Büyük Ada civarına geldiğinde Sedef Adası’nın etrafından dolanıp tekrar İmralı’ya döndü.

İmralı’nın, Armutlu’ya bakan burun kısmına yanaşan yat, 16.00 gibi geçici iskelenin yanında belli bir süre konakladı. Yattan inen olup olmadığını göremedik. 16.00’yı biraz geçe İmralı’nın kıyılarını okşayarak Mudanya tarafına ilerlediler.

Barzani’nin adamları…

9 Haziran Cumartesi günü Ada’ya hem yat hem helikopter geldi. Bazen şaşırtmaca için böyle yapıyorlar. Hangisiyle alındığı anlaşılmasın diye.

O gün de Apo’nun dışarı çıkarıldığı söylendi. Barzani’yi temsilen gelen adamlarla görüşme yaptıklarını öğrenebildik. Edindiğimiz bilgiye göre bu görüşme, MİT’in Bursa Çekirge’deki Bölge Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Adalet Bakanı ‘çıkmadı’ diyemedi

MHP Milletvekili Oktay Vural, 30 Haziran 2012 günü TBMM’de zamanın Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e haberimizi sormuş ve bilgi istemişti. Bakan Ergin, görüşmeyi yalanlayamamış ve “Öcalan’ın İmralı’da olduğuna inanmayan gitsin baksın” demişti.

Ergin, Öcalan’ın İmralı dışına çıktığına dair en ufak bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Dikkat çeken nokta Ergin, “Öcalan İmralı dışına çıkmadı” diyemedi. Sadece, “Bizim bilgimiz yok” dedi. Ergin, bu sözlerle Aydınlık’ın haberini yalanlamamış oldu.

http://aydinlikgazete.com/mansetler/42596-imralinin-yabanci-misafirleri-aciklansin.html

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, İSTİHBARAT KURUMLARI, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *