GDO’yu YEMEZLER kampanyasına katılır mısınız . ?

Değerli ve duyarlı dostlar,
 
GDO’yu YEMEZLER kampanyasına katılır mısınız . ?
Hatta GREENPEACE’nin çevre, gıda  ,doğa ve insan sağlığına dönük çalışmalarına
destek vermek için imza sayfasındaki formu doldurur musunuz ?
Naci KAPTAN 
 

Greenpeace 

Merhaba

2012 yılında hep beraber “GDO’yu Yemezler” dedik. 300.000’in üzerinde kişi kampanyaya katıldı. Bakanlığa durmadan telefon ettik, sosyal medyada şirketler üzerinde büyük baskı kurduk ve zafere ulaştık. GDO’yu sofralarımızdan uzak tutmayı başardık. Bakanlık, binlerce kişinin kazandığı GDO zaferini yok sayıyor. Masa başında yapılan düzenlemelerle GDOların yolunu açıyor. Bu durumda… “Yemezler” kampanyamız yeniden başlıyor!

Sofralardan GDO’yu uzak tutmak için bu kez sen de “Yemezler” kampanyamıza katılır mısın?

Yemezler kampanyasını yaptığımız dönemde, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) gıda amaçlı GDO başvurularını geri çekmişti ve bu sayede Türkiye’ye gıda amaçlı GDO’ların girmesini engellemiştik. Haberi aldığımızda ofisteki sevinci görmeni isterdim. Herkes sandalyelerinden fırlamış, bir alkış kopmuştu.

GDO belasından kurtulduk derken, 2013’te yeni bir skandal patlak verdi. İthal pirinçte GDO tespit edildi. Hemen ertesi gün, ‘Geri Dönüşü Olmaz’ kampanyasını başlatarak, %100 GDO’suz Türkiye çağrımızı yineledik, halkın desteğini alarak o dönemde ‘GDO bulaşıklığı’ adı altında bir yasa değişikliği yapılmasının önüne geçtik.

Şimdi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, GDOlar ve Ürünlerine Dair Yönetmelik’te yaptığı değişiklikle, gıdalarda %0,9’un altındaki GDOlara ‘GDO bulaşanı’ adı altında izin verdi. %0.9 GDO’lu değil, %100 GDO’suz Türkiye için sana ihtiyacımız var.

%0,9 oranında olsa da…
Bulaşmış olsa da…
Yem için olsa da…
GDO’yu yemezler!

Bakan Mehdi Eker’e sesimizi yeniden ve daha güçlü duyurmalıyız. Sevdiklerimizle paylaştığımız yemeklerin içinde GDO var mı yok mu şüphesini yaşamak istemiyoruz.

Şöyle ağız tadıyla “eline sağlık” gönül rahatlığıyla “afiyet olsun” demek istiyoruz. Bunun için Bakanlığı bu düzenlemeyi geri çekmeye ve Türkiye’de GDO’ları tamamen yasaklamaya çağırıyoruz.

GDO’lar bir kez soframıza girdi mi, bunun geri dönüşü yok. Şimdi senin desteğine çok ihtiyaç var. Sen de buraya tıklayarak, “GDO’yu yemezler” de.

Şimdiden çok teşekkür ederim

Görüşmek üzere.

Tarık Nejat Dinç
Tarım ve Gıda Kampanyaları Yöneticisi

Başka neler yapabilirsin?
Facebook’ta bizimle arkadaş ol
Twitterda bizi takip et
Maddi destek ver

Greenpeace Akdeniz
bilgi.tr@greenpeace.org Tel: (212) 292 76 19 Faks: (212) 292 76 22
Asmalı Mescit Mah. İstiklal Cad. Kallavi Sok. No: 1 Kat: 5 Beyoğlu İstanbul

This entry was posted in Doga - Cevre - Ekoloji - Tarim, Saglik. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *