AKP HÜKÜMETİ GÜNEYDOĞUDA ASAYİŞİ PKK’ya DEVRETTİ !!! * JANDARMANIN DRAMI * “ Sizleri rahatsız eden vali, kaymakam, jandarma varsa söyleyin görevden alalım “

Cumartesi, 07 Haziran 2014
Aydınlık

Jandarmanın dramı

Meşhur Oslo müzakerelerinde “ Sizleri rahatsız eden vali, kaymakam, jandarma varsa söyleyin görevden alalım “ tavizi her geçen gün uygulamaya konuluyor.

Vali, kaymakam, emniyet müdürü, jandarma komutanı derken tayin emirleri birbirini kovalıyor. Defalarca yazdım, İstanbul ve Ankara’daki gösteriler için polis bölgeden şehirlere aktarılınca asayiş örgüte emanet edildi diye.

Cizre’den sonra Diyarbakır’ın merkezinde PKK’lılar kimlik kontrolüne başladı. Yetmiyor birinci, ikinci aşama derken, T.C.’nin karakollarını istemiyoruz, talebi de itina ile yerine getiriliyor. Diyarbakır’da 9, Van’da 8 derken, Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 7 şehit veren Sazak Jandarma Karakolu kapatıldı. Vali Tokat’taki tasfiyenin şimdilik 13 olduğunu açıkladı. Resmi rakamlara göre son yıllarda kapatılan karakol sayısı 298.

Murat Karayılan’ın yerine Cemil Bayık getirilmiş. Değerli hocam Prof. Dr. Ümit Özdağ bunu değerlendirdi. Özdağ’ın 16 Nisan tarihinde “ Türkiye büyük gücünü, jandarmayı kaybetmek üzere “ başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Mürekkebi kurumadan jandarma karakollarına kilitler vuruluyor. Hatta karakol manzaralı esrar tarlalarının resimleri yayınlanıyor. Örgüt jandarmanın kenevirleri yakmasına fena içerlemiş. Milisleri karakollara saldırıyor. Ekranlara çıkıp, strateji, güvenlik, terör konusunda ahkam kesenlere basit bir coğrafya sorusu soralım. Türkiye’de kaç ilçe, belde ve köy olduğunu biliyorlar mı?

Yasa kırsal kesimin güvenliğini jandarmaya vermiştir…

Jandarmanın tasfiyesi ile 200 bin personel daha giderse Türk ekonomisi nefes alacak öyle mi? NATO’ya bağlı olmayan Ege Ordusu’nun lağvı ile hem Tayyip Erdoğan hem de bütün dünya rahat bir nefes alır!

Yavuz Selim Demirağ

http://aydinlikgazete.com/medya/42697-jandarmanin-drami.html

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, EMPERYALİZM, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *